Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

E-sport w szkołach

Isrd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co do programowania - OK, dobra idea.

Co do treningów grania - chyba ich k***a pojebało. Zamiast przychodzić o 19 i jak jakiś nerd z innymi nerdami napierdalać w CSa nie lepiej jest wyjść na miasto?! Nie lepiej sobie na dupy popatrzeć czy coś?

Do czego to zmierza... To jest chyba bardzo dobra idea aby wyciągnąć ludzi z domu, szkoda tylko, że ci ludzie idą tylko po to, aby robić to, co robią w domu normalnie, czyli grają...

Dla mnie bezsens. Raczej bym nigdy na to nie uczęszczał. Po pierwsze, byłbym zbyt leniwy, aby iść z powrotem do szkoły. Po drugie, aż by mi było wstyd tam przychodzić. Po trzecie, w domu też mam komputer.

Jedyną "zaletą" tego jest to, że ludzie się tam nieco do siebie zbliżają z powodu tej samej pasji. Szkoda tylko, że ich pasja to jakieś zjebane lole srole majnkrofty i metiny...

Ej czekaj czekaj... Czy ja abym teraz nie wyczytał z tutejszych postów, że to ma być kierunek? Jeżeli tak, to naprawdę ich totalnie pojebało i ciekawi mnie, czy ci goście od spraw edukacji aby nie śpią. Z takiego kierunku jedyne co masz to dwie lewe ręce, zjebany wzrok, skórę albinosa, uzależnienie i zachowanie pizdy. Pozdrawiam wszystkich co by na niego poszli, naprawdę, życzę powodzenia.

19.jpg

Opublikowano

juz sobie wyobrazam 60 letnia babka z fizy to 2k3 pro elo onetap (o sorki zapomnialem w csgo opory to 2k16 fullauto ak)

57192e39824c93eb888999c2fd81258e.gif

Opublikowano

Co do programowania - OK, dobra idea.

Co do treningów grania - chyba ich k***a pojebało. Zamiast przychodzić o 19 i jak jakiś nerd z innymi nerdami napierdalać w CSa nie lepiej jest wyjść na miasto?! Nie lepiej sobie na dupy popatrzeć czy coś?

Do czego to zmierza... To jest chyba bardzo dobra idea aby wyciągnąć ludzi z domu, szkoda tylko, że ci ludzie idą tylko po to, aby robić to, co robią w domu normalnie, czyli grają...

Dla mnie bezsens. Raczej bym nigdy na to nie uczęszczał. Po pierwsze, byłbym zbyt leniwy, aby iść z powrotem do szkoły. Po drugie, aż by mi było wstyd tam przychodzić. Po trzecie, w domu też mam komputer.

Jedyną "zaletą" tego jest to, że ludzie się tam nieco do siebie zbliżają z powodu tej samej pasji. Szkoda tylko, że ich pasja to jakieś zjebane lole srole majnkrofty i metiny...

Ej czekaj czekaj... Czy ja abym teraz nie wyczytał z tutejszych postów, że to ma być kierunek? Jeżeli tak, to naprawdę ich totalnie pojebało i ciekawi mnie, czy ci goście od spraw edukacji aby nie śpią. Z takiego kierunku jedyne co masz to dwie lewe ręce, zjebany wzrok, skórę albinosa, uzależnienie i zachowanie pizdy. Pozdrawiam wszystkich co by na niego poszli, naprawdę, życzę powodzenia.

I co z tego ze masz komputer i w domu mozesz pograc skoro gimba zapisze sie na ten zasrany e-sport aby pograc chociaz tam bo w domu dostali kare a mamie wkręcą ze ida na wyrownawcze z matmy a tak naprawde ida aby pograć, beka maxiwo

na ten kierunek zapiszą się same dzieciaki którzy nie mają kolegów, poza tymi ze steama..

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Programowanie gier, super sprawa, sam bym chodził i palił się do nauki.

Co do szkół e-sportowych, beka imo

Takie szkoły są w USA, niestety z czego wiem to po nich raczej za bardzo pracy nie znajdziesz.

Mimo to i tak jest to zdecydowanie lepsze od szkół e-sportowych.

A co jest najlepsze? Rodzimy kierunek - informatyka, bez którego takich durnowatych pomysłów nie byłoby w ogóle jest totalnie zaniedbany - kiedy w szkolę można równie dobrze uczyć lutowania kart graficznych (ale jak to? to z kartą graficzną można w ogóle coś zrobić?), nadpisywania, czyszczenia dysków i ogólnie całej masy innych rzeczy mamy co innego - język polski, 1/3 wolnych zajęć z zawodu, bo na jakiś materiał nie starcza po prostu czasu, a co lepsze w kolejnych klasach będzie programowanie i nie, nie nauczy Cie taka szkoła np. stosów, kolejek, drzewek w C++, masz co najwyżej bibliotekę fstream, a o już takim poważnym pisaniu programów nie mówiąc. Potem będzie programowanie stron www i tutaj też w zasadzie będzie... a właściwie to nic nie będzie, może UWAGA sprawdzian z html na kartce, bo mamy za dużo drzew.

Nie chcę myśleć jak to wygląda na takich e-sportowych szkołach. Ten kto się nie zna niech lepiej posłucha - to będzie jedno, wielkie gówno, zajęć z grania nie będzie, bo nie ma dobrych graczy z kursem pedagogicznym, a jak już to można policzyć ich na palcach, jednak z kolei taki przeciętny nauczyciel informatyki raczej ma różne i przeważnie interpersonalne przeżycia z grami.

W ogóle sam kierunek kształcenia związany z komputerem jest niestety zaniedbany, to czego można nauczyć lub nauczyć się samemu, a to czego uczy się w takich szkołach to przepaść, ale nie taka zwykła tylko wielka szczelina. No chyba, że mowa o elektryku - na bank coś w komputerze potrafiłby naprawić i to pewnie lepiej niż nie jeden informatyk.

Niestety Polska tak trochę w tyle i o ile wszyscy z takiego sprzętu korzystają to dla naszego rządu jest to ciągle czarna magia, jak reszta technologii  :v

­

pyhvh7E.png

Opublikowano

K***a, jak mozna byc takim nolife i przegrywem zeby do takiej szkoly chodzic xD Nie popieram

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

Nie można nauczyć kogoś grać. Żeby być dobrym trzeba samemu nauczyć się grać i myśleć jak przeciwnik. W żadnej szkole cię tego nie nauczą. Samemu trzeba to wyczuć. Dla mnie taki dodatek w szkole jest bez sensu.  

Zauważ ,że Tempo Storm było w szkółce Fallena.

­

Opublikowano

totalne gówno, przeciez na esporcie sie wybijają  i są w stanie utrzymać pojedyńcze jednostki na kupę ludu, a co cała reszta tych przygłupów, które tylko grają w komputer by potem robiła? zresztą to pic na wode, zajęcia będą mieć normalnie jak inne technika tylko jeszcze dodatkowe godziny z grania i programowania po szkole, nic nowego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...