Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

E-sport w szkołach

Isrd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

E-sport w szkołach (DYSKUSJA)

Witam

Ostatnio w Polsce pojawiło się kilka szkół, które zajęły się e-sportem.

Do tego macie też programowanie gier.

Co wy o tym myślicie?

Ja myślę,że jest to coś nowego ale większość gimbusów myśli,że te zajęcia są w czasie lekcji

a tak naprawdę są to zajęcia dodatkowe.

­

Opublikowano

Te zajęcia to pewnie jakieś pitu pitu. Prosty chwyt na nazwę, żeby ktoś kto myśli, że zostanie pro graczem właśnie poszedł do ich szkoły

Opublikowano

Te zajęcia to pewnie jakieś pitu pitu. Prosty chwyt na nazwę, żeby ktoś kto myśli, że zostanie pro graczem właśnie poszedł do ich szkoły

Mają brać dobrych w nauce xD Ale to technikum informatyczne zajęcia do 15 więc kto by zostawał po zajęciach.

­

Opublikowano

Po takiej szkole nie bedziesz prograczem, inwidualna sprawa bardzo, moze bedziesz lepszym graczem, ale zeby byc pro to inna sprawa, duzo chetnych, duzo pieniazkow maja, same plusy. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Jak najbardziej.

Chciałbym aby takie coś było w mojej szkole ;(

Opublikowano

pic na wodę. Teoretycznie nauczyciele powinni być globalami, a pewnie jest tam jedna osoba, która kiedyś grała w CS'a. Tak czy siak jest to zwykłe jebane technikum informatyczne (w takim jestem hehe nie polecam k****xów jebanych).

Opublikowano

Według mnie jedna z najgłupszych rzeczy ostatnich czasów. Wszyscy rzucają się na te szkoły, a i tak albo zrezygnują po miesiącu bo będzie jedna godzina grania w csa o 19:00 w sobotę, albo skończą szkołę, i przez całe życie będą żałować tych jednogodzinnych zajęć w sobotę o 19.

Opublikowano

Szczerze? Jest to tylko chwyt by zaciągnąć głupie dzieci do ich gimnazjów i podwyższyć próg punktowy, a co za tym idzie szkoła będzie na wyższym "poziomie". Jednym słowem GÓWNO :)

Opublikowano

Wolę pograć w domu, nie stoi tam nade mną ta stara raszpla i mogę mówić do mikrofonu słowa brzydsze niż kurde.

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Szczerze ? Chodziłbym (y)

jak nie masz co robic w zyciu i jestes nierobem to idz do takiej szkoly jak 90% jeba/nych gimbów którzy 24/7 siedzą przy kompie i przy telefonie a gdy wyjdą wynieść śmieci bo mama im karze to razi ich w oczy jak sku/rwysyn, tak rzadko wychodzą na dwór.

@ top

to jest totalne gówno, szkoła na moje takim czymś się ośmiesza ale i tak pójdzie tam gimba bo mysla, ze beda grac w cs i lola a tak naprawde po 2-3 dniach beda zalowali ze sie zapisali na ten ich zyciowy "e-sport"

współczuję miastu z taką szkołą, beka max

jezeli to jest darmowe to moze, moze.. niech gimba pojdzie sie zapisac skoro nie ma co robic w domu tylko granie na kompie ale jezeli to jest platne to odradzam bo szkoda pieniedzy i lepiej zeby gimbus miał na fajki niz chodzil na takie cos

zwykle naciąganie młodych..

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Chwyt na kasę tak samo jaki i te pseudo licea mundurowe. Chociaż na treningi z wota poza lekcjami w szkole bym się skusił.

Cyrk.png

Opublikowano

E-sport, choć sport to to nie jest - jest dobry, ale jako hobby. Szkoła na takim profilu to ŁO MATKO aż oczy łzawią. 

Opublikowano

Grania w tym to ch*a masz, wizyty u psychologa (bo wiesz, w grach zabijasz, ojejku jejku) jakieś ćwiczenia, analiza kodu a samej rozgrywki to wiesz. Nauczyciele pewnie pojęcia nie mają a gracze którzy idą sobie na normalne kierunki pewnie dorównywali by im umiejętnościami. Za dużo potakiej szkole mieć nie będziesz (no chyba że serio byłbyś dobrym zawodnikiem to może) ale to zależy też od inicjatywy ucznia.

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

Programowanie gier, super sprawa, sam bym chodził i palił się do nauki.

Co do szkół e-sportowych, beka imo

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

To jest zwykly technik informatyk z zajeciami dodatkowymi z cs'a. Po za tym niczym sie nie rozni od innego technikum o innym kierunku. U nas tez gramy w cs'a, a technikum jak technikum.

Opublikowano

Tyaa niech takie cos robia to wiecej lewizny na WF bedzie, ktora pilky nawet kopnac nie potrafi..

Opublikowano

Esport w szkołach to głupota. Moze o usatysfakcjonuje uczniów ale nie na tym ma polegać nauka w szkołach

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Już prędzej bym był za założeniem jakiejś "szkółki" e-sportowej w której młodzi mogli by sobie grać i być trenowani przez kogoś profesjonalnego tyle że w polsce dużo takich osób nie ma ;) Ale na to by trzeba było sponsorów etc. wiec  w polsce taki biznes nie pójdzie ;d

Opublikowano

Już prędzej bym był za założeniem jakiejś "szkółki" e-sportowej w której młodzi mogli by sobie grać i być trenowani przez kogoś profesjonalnego tyle że w polsce dużo takich osób nie ma ;) Ale na to by trzeba było sponsorów etc. wiec  w polsce taki biznes nie pójdzie ;d

O ciekawy pomysł szczerze mówiąc w Polsce  czegoś takiego niema tylko w Brazylii Fallen założył taką szkółkę.

Nie spodziewałem się aż takiego zainteresowania tematem, macie rację ,że to chwyt dla gimbusów.

Ale programowanie gier w silnikach UNITY to by było ciekawe bo na zwykłym profilu informatyk nic takiego niema (wiem bo chodzę).

­

Opublikowano

Nie można nauczyć kogoś grać. Żeby być dobrym trzeba samemu nauczyć się grać i myśleć jak przeciwnik. W żadnej szkole cię tego nie nauczą. Samemu trzeba to wyczuć. Dla mnie taki dodatek w szkole jest bez sensu.  

Opublikowano

U mnie w technikum też otwierają ten kierunek. Przyjdą gimby, dla których izak jest bogiem i będą chcieli grac na skale swiatowa kappa

Takie kierunki są bez sensu, żadnych korzyści

Opublikowano

Polska to nie Korea gdzie tam wszyscy potrafią grać. W Korei do szkół chodzą już prosy, którzy biorąc pod uwagę rangi np w cs czy lolu mają globla czy jakiegoś mastera. W Polsce do takiej szkoły pójdzie jakiś silver czy gold i takiego będą chcieli wyszkolić na profesjonalnego gracza. Skończą szkołę będą grać na tym samym poziomie i co?

Opublikowano

Robienie gier w unity? :D Błagam, u nas to skończyło się na pobraniu programu. Potem znowu uczyliśmy się włączać notatnik.

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...