Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Moja opinia] whats-up.pl - nie daj się nabrać

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolego serwery były stawiane lecz użytkownicy byli informowani że licencja będzie załatwiona w przeciągu ok miesiąca - opóźnienie spowodowane negocjacjami z TeamSpeak'iem, o czym nikt tu nie wspomniał. I nie było to 6 serwerów, a 4 serwery, gdzie liczba slotów nie była przekroczona. Screen który widzieliście z tymi slotami była to sprawka jednej z osób która miała do tego uprawnienia i która się tu wypowiedziała. Ustawienia serwerów były specjalnie przez nią edytowane. Natychmiastowo została wywalona z ekipy, a sprawę będę chyba zmuszony załatwić poprzez policję.

Rozpowszechniacie tylko informacje których nawet nie potwierdziliście. Nikt z was nie rozmawiał ze mną na poważnie co do wynajmu i nie zapłacił mi więc nie jestem winny tego iż nie byliście poinformowani w 100% o pewnych faktach. Osoby które u mnie wynajmowały były na bieżąco informowane co do spraw związanych z licencją. Mogą za to poświadczyć 2 teamspeaki które u mnie stały (aktualnie jeden z nich funkcjonuje w dalszej mierze na naszym hoście).

Jeśli przychodził do mnie typek i się pytał o teamspeak'a w celu tylko sprawdzenia czy jest to legalne itp to go spławiałem.

To dlaczego nie zostałem o tym poinformowany tylko twierdziłeś, iż posiadacie licencje ?

lubie-to-png.png

Opublikowano

http://sales.teamspeakusa.com/pricing.php?page=aal

Nie widzę tutaj oferty z 5 vSerwerami? :} Oraz prosiłbym o nieoczernianie mojej osoby, że jestem jakiś Lulek :-)

Oraz tamta wiadomość na emailu może być podrobioną od NPL. :)

Mogę potwierdzić że pan @Borygard jest to Lulek z pgc24.pl 

Ekhm, kolego drogi...

Jesteś/byłeś tam administratorem jak pisałeś w postach wyżej to nie wiem czy twoje potwierdzenia są czegoś warte. Lecz jeśli masz jakieś problemy chętnie możemy wbić na TeamSpeak np. na tego PGC albo na jakiś "bezstronny" serwer - zaprosimy tego Lulka całego i innych to sobie porozmawiamy.

A co do screenów tego "djchinczyk" to nie widziałem aby w ofercie było 5 vServerów :)

Opublikowano

tak mów sobie dalej sam mówiłeś na pgc24.pl że to ty nie kłam sam @TheGronek1910PL powiedział na ts że to ty

Kim ty kolego jesteś jak ja cie nie znam ?
sam się zastanów były administrator zbanowany przez lulek , @Borygard za nic
Opublikowano

Barany na co spamujecie.

Każda firma płacąca wpisowe "50$" jest automatycznie dodawana do listy autoryzowanych sprzedawców, ale krótko po tym jest usuwana. Dlaczego?

Wy.agania dla hostingu :

Musicie spełniać kilka aspektów :

- strona ma być zrobiona

- musicie dać możliwość wyboru lokalizacji serwra głosowego (min. 2 różne lokalizacje).

Jeżeli jest to hosting to proszę o screen ATHP z yatqi lub sales.teamspeak.com

https://viotax.com/

Discord : dc.viotax.com

Anti-Bot & Anti-DDOS dla twojego serwera Minecraft!

Opublikowano

tak mów sobie dalej sam mówiłeś na pgc24.pl że to ty nie kłam sam @TheGronek1910PL powiedział na ts że to ty

Nie miałem nigdy żadnej osoby w administracji o nicku qmis

byłem pod innym nickiem pan @"VMWare wie kto ja jestem sory tamto było pisane szybko 

Opublikowano

Nie miałem nigdy żadnej osoby w administracji o nicku qmis
byłem pod innym nickiem pan @VMWare

Nie rozumiem twojego toku myślenia !

Naucz się pisać poprawną polszczyzną, gdyż układane przez Ciebie zdania są bardzo trudne i trzeba je interpretować [chyba] na swój sposób?

Czemu zostałem oznaczony w twoim poście?

W sumie twoje posty to 3/4 bezsensowny kontent, który możesz sobie odpuścić.

P.S Idź nadal sprzedawać z Dejvem serwery, to może zarobicie

Można prosić @Soanger , @Calme o zamknięcie postu z powodu tworzenia się spamu?

Opublikowano

no po c**j spamicie?

@Qmis czy ty widzisz co piszesz typie? na łeb Ci się wali ? co ty tu wypisujesz ? nie obrażaj mojej osoby 14 letni dzieciaku

@djhinczyk kolejny łeb bez mózgu który podrobił screena

Opublikowano

@Qmis

Japierdole typie Borygard i Lulek to 2 różne osoby.

Borygard - Jest technikiem który oferuje swoje usługi na mpcforum.

Lulek - Technik serwera pgc24.pl i żadnego innego.

A pozatym to o h*j tu chodzi najlepiej porozmawiaj z oboma panami a nie opowiadaj jakieś bzdury.

Opublikowano

@Qmis

A pozatym to o h*j tu chodzi najlepiej porozmawiaj z oboma panami a nie opowiadaj jakieś bzdury.

chcecie się wybronić że borygard jest inną osobą jesteście śmieszni 

Opublikowano

@Qmis

Hahahaha i kto tu jest śmieszny a raczej żałosny skoro masz problemy z rozróżnieniem osób to udaj się do specjalisty i pozatym twoje urojenia są naprawdę głupie aż zastanawiam się czy nie wysłać SMS o treści POMAGAM żeby ci chociaż nogi wyleczyć bo na mózg juz dawno za późno.

Opublikowano

Barany na co spamujecie.

Każda firma płacąca wpisowe "50$" jest automatycznie dodawana do listy autoryzowanych sprzedawców, ale krótko po tym jest usuwana. Dlaczego?

Wy.agania dla hostingu :

Musicie spełniać kilka aspektów :

- strona ma być zrobiona

- musicie dać możliwość wyboru lokalizacji serwra głosowego (min. 2 różne lokalizacje).

Jeżeli jest to hosting to proszę o screen ATHP z yatqi lub sales.teamspeak.com

Mam takie pytanko? Kto wam powiedział że jesteśmy na licencji ATHP? My posiadamy licencję specjalnie wygenerowaną od TeamSpeak'a działającą jak zwykła licencja AAL. Z resztą możecie przeczytać w e-mail'u który dałem w screen'ie. Jeśli nadal nie dowierzacie co do licencji to proszę napisać do TeamSpeak'a w celu sprawdzenia licencji.

@Qmis

Hahahaha i kto tu jest śmieszny a raczej żałosny skoro masz problemy z rozróżnieniem osób to udaj się do specjalisty i pozatym twoje urojenia są naprawdę głupie aż zastanawiam się czy nie wysłać SMS o treści POMAGAM żeby ci chociaż nogi wyleczyć bo na mózg juz dawno za późno.

Co do Borygarda nie ma na to dowodów, ale wystarczy dobrze poszukać i pomyśleć. Który z moich byłych administratorów miał dostęp do serwera (możecie brać pod uwagę wszystkich), a następnie sprawdźcie jakie pliki on udostępnia. Nie jestem pewny czy na pewno pod tym kątem udostępniał, ale np. bot napisany przez KlassKai'a do automatycznego tworzenia kanałów publicznych (w zależności od tego ile jest zajętych tworzył bądź usuwał kanały) istniał tylko na dwóch TeamSpeak'ach. Kto posiadał rozkodowany core do mbota? Jak się nie mylę tylko nasze TeamSpeak'i. Borygard wykorzystał konto które miał u mnie na serwerze w celu włamania się do konta root gdzie stały boty (prosty skrypt zgadujący hasła, ale hasło nie było łatwe do złamania, a fail2ban działa tylko na logowania z zewnątrz). Proszę cię tylko nie próbuj się wykręcać bo posiadam stary obraz systemu (CloneZilla + KVM), a to wystarczy dla śledztwa, bo nie zwróciłeś uwagi że mam nie typowe jądro systemu które loguje wszystkie komendy wydawane do basha - dowiedziałem się o tym dopiero w późniejszym czasie jak rozmawiałem przez tel z OVH w sprawie instalacji własnego systemu wirtualizacji, ale to szczegół. 

Z resztą jak sami widzicie część osób mówi tak, a część tak, więc musi być w tym coś prawdziwego, a że jestem uparty to i poszukałem w swoich wiadomościach rozmowy z tobą a w niej wyraźnie jest napisane:

- Borygard na mpc to ja

- ale nie mów dla adama

- bo mi będzie dupę truł. ciągle spamuje mi na mpc

Nie ma sensu abym wklejał to bo pewnie i tak padną komentarze że podrobione, a to nie jest trudno zrobić.

Co do ilości slotów:

Bezpieczny posiadał cały czas 32 sloty więc śmiem twierdzić że ktoś kto robił te screen'y musiał mieć w tym czasie dostęp, a to już pewnie sprawka admina który miał do tego dostęp. Sami wiecie o kim mówię. Borygard, albo może powinienem mówić Lulek, narobiłeś mi syfu w tym wszystkim, a teraz się wykręcasz. Administracja MPC pewnie jest w stanie porównać jedno z twoich IP, a znając życie używasz cały czas tego samego VPN, więc to dla nich nie będzie trudne. Jak się nie mylę udostępnianie czyjegoś IP jest karalne dlatego też nie wypiszę jego adresów i wam też nie polecam na forum publicznym, ale prywatnie możecie się zgadać aby to sprawdzić.

Co do serwera LKW jedynie mogę potwierdzić ilość slotów w tym dniu, ale to nie było na stałe. Kolega nakręcał filmik na YT i dogadałem się z nim że na czas nagrywania dam mu 512 slotów, aby na filmiku ładnie wyglądało :D niestety nie mam już takiej możliwości bo bym musiał wyłączyć całą resztę licencji.

Nie przekraczaliśmy 512 slotów (z tym jednym wyjątkiem na kilka dni), a kto wykonywał te screeny nie mam pojęcia ale musiał być zgadany z Borygardem, albo został przez niego podpuszczony w celu sprawdzenia. Nie mam zamiaru dochodzić dokładnie tego w logach, bo logi jak prawie wszystko można pozmieniać. 

@Qmis Lulek będzie się wybraniał na wszystkie możliwe sposoby. @Makin albo ktoś z administracji możecie sprawdzić czy to nie jest ten sam adres IP? Zazwyczaj multikonta są banowane.

http://screenshot.sh/odYmfugygvoOn

@Norczan nie mam zamiaru się kłócić więc czy mogę cię prosić abyś zdalnie przez mój komputer sprawdził sobie wszystko co do mojej aktualnej licencji? Jak coś to kontakt GG

Co do płacenia mi 50 zł miesięcznie od serwera mogę ci przesłać wyciąg z konta. Nikt mi nie zapłacił takiej kwoty za ts na miesiąc. Owszem był nawet chyba taki przelew ale osoba zapłaciła za dwa miesiące i może ci osobiście potwierdzić że wiedziała jaka sytuacja z licencją jest i wiedziała że jeśli nie załatwię licencji to pieniądze zostaną jej zwrócone. Zrobiła to dobrowolnie bo wiedziała że to tylko kwestia czasu.

Co do twojego wejścia na serwer byłem święcie przekonany że Lulek wysłał Cię dlatego też taka sytuacja wyszła. Licencja została zakupiona przez osobę która sponsoruje nasz serwer (kierownik fabryki zabawek w dodatku za granicą - już wiesz chyba skąd ta kwota którą usłyszałeś bo rozmawiałeś z nim). Nie znasz nas, nie rozmawiałeś z nami na poważnie (sarkazmem czuć na odległość było) a wyciągasz takie wnioski. 

Od razu dodam dla nie znających angielskiego kilka informacji nt. naszej licencji.

- licencja jest nie standardowa i nie jest regulowana płatność tak jak w przypadku standardowej AAL

- licencja zezwala na postawienie 5 wirtualnych serwerów, gdzie łączna ilość slotów nie może przekroczyć 512 slotów

- licencja jest przez nas odnawiana co pół roku za fundusze które zbieramy od was za korzystanie ze slotów

Co do kasy to wygląda następująco:

- pobieramy od was 25 gr/slota miesięcznie

- za pół roku korzystania z licencji płacimy ok. 540 zł

- ze slotów (w przypadku gdy sprzedamy 400 slotów, gdyż ponad 100 zostawiam dla głównego serwera) zbieramy 600 zł (czysta matematyka)

- pozostaje nam jakieś 60 zł, gdzie z racji tego iż nie zawsze wszystkie sloty są sprzedane zostajemy na 0 albo i dopłacamy

- koszt utrzymania TS z licencją 100 slotów kosztuje nas tyle co utrzymanie maszyny (360 zł / m-sc), ale te koszty również nam się mogą zredukować, ale to już inna bajka.

Już rozumiecie po co mi była taka licencja i dlaczego chcę najzwyczajniej sprzedać te kilka wirtualnych serwerów? Wam również polecam taki interes o ile macie dobrą maszynę (np. OVH Game - osobiście polecam)

żeby wam się kalkulacje zgadzały to na licencję mam 10% rabatu :D 

Opublikowano

Z SS może być problem bo nie mam aktualnie dostępu do tamtego komputera, a tekst cytowałem z pamięci bo wczoraj sprawdzałem, ale jak tylko będę miał dostęp postaram się zamieścić. Jedna osoba zrobiła tyle bałaganu że szkoda gadać :/

Opublikowano

Z SS może być problem bo nie mam aktualnie dostępu do tamtego komputera, a tekst cytowałem z pamięci bo wczoraj sprawdzałem, ale jak tylko będę miał dostęp postaram się zamieścić. Jedna osoba zrobiła tyle bałaganu że szkoda gadać :/

A dowody licencji tego hostingu?

I czemu miałbyś się niby dogadywać z teamspeakiem? Zbijanie ceny?

Opublikowano

@VMWare czy mogę Cię prosić o to abyś zweryfikował moją licencję, a nie p***ł głupoty? Masz aż trzy możliwości:

1. Napisać do TeamSpeak'a w celu weryfikacji

2. Sprawdzić to przez mój komputer (na gg się możemy zgadać)

3. Się odp********

Lepszych opcji ci nie zafunduje, a jakoś nie widać abyś mi nie wierzył bo byś już dawno to sprawdził.

Screen ze strony TS sales

http://screenshot.sh/m1OZWGYIOQTqP

Screen ticket

http://screenshot.sh/n9g1IZcHiK9Tt

http://screenshot.sh/m2e7soYVpTJwL

http://screenshot.sh/m9kgnLilb2Frt

http://screenshot.sh/oAEUkmxFWZ91B

Czegoś jeszcze potrzebujesz? Zgłoś serwer a się dowiesz czy prawdziwa licencja 

Opublikowano

Przepraszam za post pod postem, lecz zaszły pewne okoliczności co do prawdziwej tożsamości Borygarda i mam nadzieję że w miarę to wszystko zostanie wyjaśnione, lecz oczekuje aż Makin zweryfikuje podane prze ze mnie informacje co do prywatnych wiadomości jakie Lulek wysyłał do Borygarda.

Opublikowano

Ok na daną chwilę wiadomo mi jednak że Borygard i Lulek to jednak dwie inne osoby. Lulek wysyłał wiadomości do Borygarda na GG w celu zamieszczania różnych screenów itp  tłumacząc się banem na forum. Właściciel forum MPC może to osobiście zweryfikować dokładniej ale ja już nie wnikam. @Borygard przepraszam za te zamieszanie wokół twojej osoby lecz jak widać ktoś się ostro postarał abyśmy tak myśleli.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...