Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Moja opinia] whats-up.pl - nie daj się nabrać

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewna osoba poprosiła mnie, abym mu pomógł z serwerem, wchodzę i uśmiałem się trochę jak to usłyszałem, że ma 512 kupioną na sloty.
Całe to "przedsięwzięcie", bo firmą tego nie można nazwać, to banda chłopczyków żerująca na naiwności innych osób.

Wkrótce wprowadzimy mbota w najnowszej wersji dla wszystkich serwerów, ze wszystkimi funkcjami i rozkodowanego, którego kupiliśmy za 700zł.
U nas masz go za 50.

Mamy podpisaną umowę z TS i dlatego u nas 512 slotów kosztuje 60 zł.

Wkrótce jadę do Francji, by na dedyku popracować....

i dużo innych głupot, lecz trzeba im przyznać, że bajki ładne piszą.

Udowodniłem im, że nie ma takiej możliwości, sloty wykupują (na 6 serwerach, coś ponad 2000 slotów), a mają querego i jak jakieś downy dalej brną, że licencje mają oryginalną.

Mówią, że sloty wykupują, a zaraz o tym, że mają zakupioną licencję i umowę z ts.
Prosiłem o zdjęcie z panelu TS i FTP, usłyszałem jakieś nie logiczne i durne odpowiedzi.
VPS z ovh średnio wyrabia, na tych ich 6 serwerach.

Mimo tego dalej nabierają kolejne osoby i to w kilka osób.
Nie chodzi mi o walkę z crackami, bo i tak nie mam szans, lecz o to, że grupa osób żeruje na naiwności i niewiedzy innych osób.

Cebulanci słabo wypozycjonowali stronę, więc może ten temat ktoś "wygoogluje" i się nie nabierze.

Opublikowano

Pewna osoba poprosiła mnie, abym mu pomógł z serwerem, wchodzę i uśmiałem się trochę jak to usłyszałem, że ma 512 kupioną na sloty.

Całe to "przedsięwzięcie", bo firmą tego nie można nazwać, to banda chłopczyków żerująca na naiwności innych osób.

Wkrótce wprowadzimy mbota w najnowszej wersji dla wszystkich serwerów, ze wszystkimi funkcjami i rozkodowanego, którego kupiliśmy za 700zł.

U nas masz go za 50.

Mamy podpisaną umowę z TS i dlatego u nas 512 slotów kosztuje 60 zł.

i dużo innych głupot, lecz trzeba im przyznać, że bajki ładne piszą.

Udowodniłem im, że nie ma takiej możliwości, sloty wykupują (na 6 serwerach, coś ponad 2000 slotów), a mają querego i jak jakieś downy dalej brną, że licencje mają oryginalną.

Mówią, że sloty wykupują, a zaraz o tym, że mają zakupioną licencję i umowę z ts.

Prosiłem o zdjęcie z panelu TS i FTP, usłyszałem jakieś nie logiczne i durne odpowiedzi.

VPS z ovh średnio wyrabia, na tych ich 6 serwerach.

Mimo tego dalej nabierają kolejne osoby i to w kilka osób.

Nie chodzi mi o walkę z crackami, bo i tak nie mam szans, lecz o to, że grupa osób żeruje na naiwności i niewiedzy innych osób.

Cebulanci słabo wypozycjonowali stronę, więc może ten temat ktoś "wygoogluje" i się nie nabierze.

Rozwaliło mnie to o mbocie.. Coż, sam Święty nie jestem, nikt nie jest ale to co oni wymyślają to już przesada.

W nawiązaniu do oszustów: Warto poczytać o jednej z naszych osób,

nie mam na celu reklamy.

lubie-to-png.png

Opublikowano

@Canecorso

To tylko kilka cytatów, według Nich dawno temu, gdy serwery na non-profit dodawali na blacklist'e to wszystko wina crasherów, które sam TeamSpeak tworzył i wynajął człowieka, który po serwerach chodził i crashował na zawsze.

Szkoda, że tego nie nagrałem, lecz na sam koniec, gdy coś nasunęli mi, że po dobranoce i wspomniałem o tym, czy mogę zacząć nagrywać, to otrzymałem kicka.

Tak, Pana Timo dużo osób zna i mają te osoby coś wspólnego, ładne bajki piszą i często podają ile zarabiają na miesiąc.

/@Canecorso

Niech sobie zarabia ile chce, ale niech nie naciąga ludzi.

Opublikowano

@Canecorso

To tylko kilka cytatów, według Nich dawno temu, gdy serwery na non-profit dodawali na blacklist'e to wszystko wina crasherów, które sam TeamSpeak tworzył i wynajął człowieka, który po serwerach chodził i crashował na zawsze.

Szkoda, że tego nie nagrałem, lecz na sam koniec, gdy coś nasunęli mi, że po dobranoce i wspomniałem o tym, czy mogę zacząć nagrywać, to otrzymałem kicka.

Tak, Pana Timo dużo osób zna i mają te osoby coś wspólnego, ładne bajki piszą i często podają ile zarabiają na miesiąc.

Są ludzie i taborety.

Co do zarobków.

Podobno zarabia 17k na miesiąc xD

@Canecorso

Ludzie często się boją przyznać prawdy, jak to mówią "prawda boli" ale cóż, Świat spada na psy, każdy żeruje na kim się da.

Są ludzie i taborety.

Co do zarobków.

Podobno zarabia 17k na miesiąc xD

lubie-to-png.png

Opublikowano

Ta - i może jeszcze ma wejsciówke do DC OVH :P

Co do tematu. Wydaje mi się, czy ich strona nie działa? (O ile takową mieli/mają)

Pozdrawiam, ArrMeeR

Opublikowano

Ta - i może jeszcze ma wejsciówke do DC OVH :P

Co do tematu. Wydaje mi się, czy ich strona nie działa? (O ile takową mieli/mają)

Hacked by Anonymous in Poland #

@ Topic

Z tego co się orientuje to nie jest to osoba o nicku Timo, ale Dave.

Nie posiadają oni VPS, ale serwer dedykowany Game.

Strona nie działa, bo im ANTY-HACK w OVH zablokował serwer.

https://viotax.com/

Discord : dc.viotax.com

Anti-Bot & Anti-DDOS dla twojego serwera Minecraft!

Opublikowano

­Ten cały Timo aka SirDanUK prowadzi Ts-Pol wiec no whats-up.pl to nie jego serwer chyba że tam pomaga ;p. Ale z Timo też jest niezłe ziółko ;) wiem bo sam się o tym przekonałem jak prowadziłem z nim ts.

oDYVDfv.gif
Opublikowano

powiem tak byłeś ROOTEM

właściciel mówił że blokneli mu no-profit i że dałem crack licencję 

Opublikowano

­Ten cały Timo aka SirDanUK prowadzi Ts-Pol wiec no whats-up.pl to nie jego serwer chyba że tam pomaga ;p. Ale z Timo też jest niezłe ziółko ;) wiem bo sam się o tym przekonałem jak prowadziłem z nim ts.

Owszem prowadzi serwer Ts-Pol, z tym nic nie ma wspólnego jednak wspomniałem o nim w tym temacie jak już mówimy o oszustach.

On jest taki "bogaty" że ma nawet prawa autorskie na swojego ts`a ;D

PS. Teraz również znany na FP jaka Dan`s

lubie-to-png.png

Opublikowano
bezpiecznyts.whats-up.pl

#heheheheheheheeh

Cała ekipka od Yuriego to prowadzi.

COTTnWs.jpg

Opublikowano

Po tym co tu zobaczyłem przeczytałem również mogę nie polecić  danej firmy o ile można to tak nazwać po prostu ludzka cebulandia na którą ludzie dają się nabierać pamiętajcie jeśli coś kupujecie od osób trzecich proście o screena np z Licencji zrobionego przez yatqa by były wiadomo że licencja jest kupiona niż że crackowana ;).

AOWD3IA.png

Opublikowano

Po tym co tu zobaczyłem przeczytałem również mogę nie polecić  danej firmy o ile można to tak nazwać po prostu ludzka cebulandia na którą ludzie dają się nabierać pamiętajcie jeśli coś kupujecie od osób trzecich proście o screena np z Licencji zrobionego przez yatqa by były wiadomo że licencja jest kupiona niż że crackowana ;).

Wszystko da się podrobić.

Najlepszym sposobem jest korzystać i zapłacić trochę drożej niż zostać okradzionym.

@Norczan

Chciałbym, abyś dodał tutaj też firmę Enderchest.pl, która również jedzie na crack licencji.

Nie widnieją w liście autoryzowanych sprzedawców.

https://viotax.com/

Discord : dc.viotax.com

Anti-Bot & Anti-DDOS dla twojego serwera Minecraft!

Opublikowano

@Easy.

Ja rozmawiałem z Dave i Misiaczek:D, mówili jeszcze, że mają jakąś księgową.

Dave miał IP polskie, a ten drugi z UK.

@VMWare

Utwórz osobny temat najlepiej, bo nie mam czasu latać za właścicielem tego.

Cracków jest pełno, lecz najpierw naciągaczy trzeba się pozbyć.

Opublikowano

Najlepszym sposobem jest korzystać i zapłacić trochę drożej niż zostać okradzionym.

@Norczan

Chciałbym, abyś dodał tutaj też firmę Enderchest.pl, która również jedzie na crack licencji.

Tu masz Rację drogi kolego Enderchest.pl  tak samo również jedzie na cracku po prostu ludzie których nie stać nabierają się na takie złe informacje od osób trzecich powinni troszkę z mądrzeć ale taka już jest cebulandia Polska ;).

AOWD3IA.png

Opublikowano

To mój post został usunięty gdyż jakiś wypierdek mamuta może sobię typów okradać, mój ss został usunięty a ja go dodam ale ukryje na nim kogoś nazwisko.

zxc

Prosze nie usuwać mojego postu.

Jeżżeli to były prawdziwe dane to okej xDDDDD wątpie w to.

lubie-to-png.png

Opublikowano

To mój post został usunięty gdyż jakiś wypierdek mamuta może sobię typów okradać, mój ss został usunięty a ja go dodam ale ukryje na nim kogoś nazwisko.

zxc

Prosze nie usuwać mojego postu.

Jeżżeli to były prawdziwe dane to okej xDDDDD wątpie w to.

Mogę dać fb itd :) Jeśli chcesz :)
Opublikowano

Witam serdecznie. Sam jestem użytkownikiem od nich ts3 i teraz tego bardzo żałuję zawiodłem się na nich nie dośc ze crack licencja to jeszcze są nie uprzejmi wobec klientów. Szkoda że dopiero po fakcie się o tym dowiedziałem ale cóż bede wiedział na przyszłość aby ich unikać i nic od nich nie brać. Przyłanczam się w 100% do opini norczana który mi to wszystko uświadomił. Dzięki temu będe omijał ich hosting szerokim łukiem. I bede innym odradzał brania od nich ts3 czy innych funkcji. Bo to jest tylko naciąganie na kase. Więc informuje wszystkich aby nie użytkowali ts3 tej firmy ponieważ to s naciągacze i złodzieje którzy rozdają ts3 z crack licencją. Niech wszyscy zgłaszają tą firmę do firmy teamspeak aby sprawiedliwości stała się zadość. to tyle z mojej strony. Pozdrawiam serdecznie wszystkich a szczególnie norczana dzięki któremu to wszystko odkryłem ten cały preceder.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam serdecznie. Piszę z kolegi konta gdyż nie mam zamiaru się tu rejestrować. Chciał bym sprostować kilka spraw jakie tu wypisujecie.

Na początek zamieszczę tu kilka screen'ów aby moje słowa nie leciały na wiatr.

http://screenshot.sh/ouZjJD9x1pFXB

http://screenshot.sh/m7Uq45b6aUi93

Jak dobrze widzicie licencja jest jak najbardziej oryginalna, tak więc proszę nie wierzyć słowom pisanym w tym temacie. Według moich informacji z dwóch kont które się tutaj wypowiadały pisała jedna osoba której zależało na zniesławieniu mojej sieci. Prawdziwego nicku osoby nie podam lecz prosił bym administrację o sprawdzenie użytkowników.

Drobna notka do administracji forum i osób które zamieściły fałszywe informacje:

Pomówienie innej osoby, grupy osób, osoby prawnej (na przykład jakiejś firmy), instytucji bądź forum internetowego o postępowanie lub przymioty, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej albo narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, jest przestępstwem wymienionym w art. 212 Kodeksu karnego który zacytuje:

§ 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,
podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.
§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
§ 3. W razie skazania za przestępstwo określone w § 1 lub 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.
§ 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 odbywa się z oskarżenia prywatnego.

Jeśli nadal nie wierzycie jestem w stanie udostępnić zdalny pulpit w celu zbadania całej sprawy, a administrację proszę o usunięcie tego tematu.
Opublikowano

@djhinczyk

Zobacz na datę napisania tematu (5 maja) i na datę otrzymania licencji (26 maja).

5 maja posiadaliście razem 6 serwerów, 5 po 512 slotów (za które ktoś płacił 50 zł/msc) i jeden 32, razem 2592 slotów.

Temat będzie wisiał w wyszukiwarce i bardzo dobrze, użytkownicy będą wiedzieć z kim mają do czynienia.

Według moich informacji z dwóch kont które się tutaj wypowiadały pisała jedna osoba której zależało na zniesławieniu mojej sieci. Prawdziwego nicku osoby nie podam lecz prosił bym administrację o sprawdzenie użytkowników.

xD

Opublikowano

Kolego serwery były stawiane lecz użytkownicy byli informowani że licencja będzie załatwiona w przeciągu ok miesiąca - opóźnienie spowodowane negocjacjami z TeamSpeak'iem, o czym nikt tu nie wspomniał. I nie było to 6 serwerów, a 4 serwery, gdzie liczba slotów nie była przekroczona. Screen który widzieliście z tymi slotami była to sprawka jednej z osób która miała do tego uprawnienia i która się tu wypowiedziała. Ustawienia serwerów były specjalnie przez nią edytowane. Natychmiastowo została wywalona z ekipy, a sprawę będę chyba zmuszony załatwić poprzez policję.

Rozpowszechniacie tylko informacje których nawet nie potwierdziliście. Nikt z was nie rozmawiał ze mną na poważnie co do wynajmu i nie zapłacił mi więc nie jestem winny tego iż nie byliście poinformowani w 100% o pewnych faktach. Osoby które u mnie wynajmowały były na bieżąco informowane co do spraw związanych z licencją. Mogą za to poświadczyć 2 teamspeaki które u mnie stały (aktualnie jeden z nich funkcjonuje w dalszej mierze na naszym hoście).

Jeśli przychodził do mnie typek i się pytał o teamspeak'a w celu tylko sprawdzenia czy jest to legalne itp to go spławiałem.

@Norczan mowa tu również o tobie

A co do innych TS które były u mnie administrowane to nie były na tej samej maszynie więc może stąd ta liczba ci się ubzdurała.

@VMWare

"Strona nie działa, bo im ANTY-HACK w OVH zablokował serwer." zastanów się co piszesz. Od kiedy OVH ma wgląd do czyjegoś serwera bez nakazu sądowego? No i dlaczego by mieli blokować stronę a nie maszynę? Strona nie stoi bo miałem z nią same problemy, ale mam nadzieję że się to zmieni.

Wy piszecie o nas taką opinie a spójrzcie kto się w tym temacie wypowiada. @Borygard inaczej znany pod nickiem Lulek z pgc24.pl - ataki DDoS oraz łamanie haseł SSH :D już nie wspomnę ile osób nabrał na "pomoc" przy TeamSpeak'u - mam na to świadków więc nie próbuj się wykręcać.

Co do moich zarobków. Czy ktoś w ogóle wie czym ja się zajmuje? No właśnie nikt nie wie. Nie jest to kwota podana wyżej, ale zapewniam że nie są to małe zarobki, ale nie mają nic wspólnego z prowadzeniem serwera.

@EGZEKUTOR56

Nigdy nie miałeś u mnie TS od tego można zacząć

Opublikowano

@djhinczyk

Pan @EGZEKUTOR56 wynajmował u Cb serwer (512 slotów), tylko pod innym nickiem. Był informowany tylko o tym, że jesteście hostingiem serwerów z oryginalną licencją i sprzedajecie sloty. 

Chciałeś dowodów, to już je otrzymasz.

Nie zostałem spławiony, rozmawialiśmy chwilę i potem gdy nie dałem się nabrać, otrzymałem kicka.

<23:37:33> You were moved from channel "[cspacer]Poczekalnia" to "[*spacer]••" by "Dave"

f02d89c1149e448298a1f799cf1c47ff.png

Twoje 6 serwerów - od portu 9980 do 9990 na IP twojej maszyny z ovh:

1. 512 slotów, widać na zdjęciu "8/512"

c67b08b26b494299bb676efb3437611d.png

2. 512 slotów

36a95a4819dc4b3499c316cda0168242.png

3. Ten serwer miał tylko 32 sloty i nic na nim nie było.

6d5b99d284a9482e87a988cae8e6c8d3.png

4. 512 slotów

e27b618f89114adaa7c2daa180414609.png

5. 512 slotów

5cab013286634a4f9c620dd08053bdb2.png

6. 512 slotów

4d6055296a8f483aaaf61239879bfa06.png

Czytaj dokładnie ze zrozumieniem, wyżej napisali o "zarobkach" Timo, a nie Twoich.

Opublikowano

@Norczan

To byś się kolego wygłupił. Skąd masz informacje, że mają crack licencje? xD

http://hosting.teamspeakusa.com/ts3_hosters.php?athp=dbcd26ce86f4548124b5ccc0f349db6e

@topic

samo 999999 slotów mówi samo za siebie (jeżeli screen jest prawdziwy).

@Norczan czy tam @down - licencje na teamspeak'u mają od 2014 roku, ale co prawda mogło zmylić resztę użytkowników to, że nie dodali siebie do licencjonowanych hosterów.

­

Wejdź na moją listę serwerów i zobacz wszystkie serwery minecraft

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...