Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Komputer czasami chwilowe ścinki i duże zużycie procesora

MrLeszczuPL

Pytanie

Opublikowano

Witam mam następujący problem mój komputer chodź go regularnie czyszczę (fizycznie jak i cały software) mimo tego czasami łapię ścinki przy zużyciu procesora jest jakieś +60% chociaż praktycznie nic nie robię. Muszę dodać jeszcze to iż jak dla rozluźnienia odpalę sobie grę to praktycznie grać się nie da (znaczy no da ale jak ktoś lubi co 10 sec ściny które trwają od paru sekund do parudziesięciu to proszę bardzo) a kiedyś gra ta chodziła na najwyższych bez żadnej ścinki.
Prosiłbym o szybką pomoc !!!
Ps.Chwila sprostowania jak napisałem komputer czyszczony, sprawdzony antywirusem nawet paroma, nie przegrzewa się, format był niedawno, pasta też była wymieniona na procesorze(po formacie i wymienieniu pasty komputer działał nadal bardzo dobrze). 
Jeśli chcecie jakieś screeny to piszcie.

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zobacz który proces zabiera najwięcej CPU.

Tak sprawdzałem i jedyne co zabiera najwięcej to svchost 

Wiem że tak odnawiam ale gdy stworzyłem nowe konto na chwile zużycie procesora zmalało później po 3 dniach powróciło do tych skoków +60 % 

Opublikowano

Sam sobie szkodzisz nie pozwalając zarządzać systemowi pamięcią i wydajnością. Bezmyślne używanie programów, czyszczenie dysku uniemożliwia czasem właściwe działanie usług Prefetcher oraz Superfetch. 

Oczywiście pewnie tylko z wypowiedzi od razu mamy wiedzieć jaka jest konfiguracja komputera. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Sam sobie szkodzisz nie pozwalając zarządzać systemowi pamięcią i wydajnością. Bezmyślne używanie programów, czyszczenie dysku uniemożliwia czasem właściwe działanie usług Prefetcher oraz Superfetch. 

Oczywiście pewnie tylko z wypowiedzi od razu mamy wiedzieć jaka jest konfiguracja komputera. 

Powiedz w jaki sposób  szkodzę komputerowi ? (Chodzi ci o komputer czyszczony ? Wyczyści podzespoły to raczej nie jest ingerowanie w usługi komputera a uzywanie ccleanera to z tego co wiem też nie jest jakaś większa zbrodnia )  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...