Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Unity3D Czy ktoś w tym tworzy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Poszukuję osoby która tworzy już jakieś gry w unity 3d ma jakieś swoje pierwsze sukcesy w tym silniku.

Chciał bym porozmawiać z taką osobą może zacząć jakiś wspólny projekt, jeśli ktoś jest zainteresowany proszę o pisanie wiadomości prywatnej.

Sam próbuję pisać jakieś gierki w Unity, ale jestem jeszcze bardzo słaby, chciał bym pogadać z kimś bardziej doświadczonym w tej dziedzinie.

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi, zachęcam też do rozmowy.

Opublikowano

A o czym chciałbyś porozmawiać? Nikt raczej tutaj komentował nie będzie, skoro nie wie, w czym ma Ci pomóc ;-;

jw19e8.png

Opublikowano

Ciężko będzie Ci zaciągnąć kogoś doświadczonego do pracy z Tobą.... bo będziesz mu ciążył. Postaraj się pierw czegoś pouczyć na własną rękę lub z kimś na Twoim poziomie. Jeśli chcesz popytać o aspekty programistyczne to warto zapytać tu:  http://gamedevcity.pl/forum/ jest to małe forum, ale ludzie są bardzo pomocni. Sporo pomocy znajdziesz też na warsztacie gd.

Jeśli masz blisko do warszawy, to chłopaki z Polygonu organizują w maju cotygodniowe otwarte dla wszystkich spotkania. Z pewnością chętnie Ci doradzą. Polecam też wybrać się na jakieś COMPO na którym zdobędziesz masę doświadczenia... nie tylko z unity.

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Dziękuję za wasze komentarze. Umiem już co nieco w unity, parę miesięcy napisałem jakiś prosty clicker gdzie było kilka nowych opcji jakie nie miały inne clikery.

Nie szukam nikogo na siłę do projektu tylko chciał bym się skumać z jakimiś ludźmi którzy też robią to co ja, żeby się nawzajem nakręcać i motywować.

Teraz piszę sobie powoli roguelike z kolega, już mamy trochę kodu napisanego.

Pozdrawiam i czekam na więcej komentarzy. 

Opublikowano

Ja tworzę w Unity od prawie roku, za mną jest już moja 1 gra, którą pisałem totalnie dla fun'u, aż wreście uznałem że jednak to co robiłem dla zabawy, można pokazać ludziom. Gra nazywa się Don't Try, także jeśli jesteś ciekaw co to za gra to możesz poszukać sobie na forum, gdzieś w "Projekty użytkowników..." powinien być mój wątek, a wracając do Twojego tematu, to jeśli mógłbym Ci w czymś pomóc to nie ma sprawy, chociaż od ostatniego czasu jestem dosyć rzadko, to myślę że mogę od czasu do czasu w czymś Tobie pomóc, o ile będzie w czym pomagać :) Jak coś to pisz PW (mogę późno odpisywać, ponieważ tak jak mówiłem, coraz rzadziej bywam na forach).

Opublikowano

@DaltooN

Niestety nie można pobrać twojej gry ponieważ linki już wygasły, a chciałem zobaczyć co to za platformówka czy ma jakieś ciekawe funkcjonalności.

Ja teraz zacząłem pisać prostą grę na Androida oparta na jednym z poradników Unity3D, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Opublikowano

@DaltooN

Niestety nie można pobrać twojej gry ponieważ linki już wygasły, a chciałem zobaczyć co to za platformówka czy ma jakieś ciekawe funkcjonalności.

Ja teraz zacząłem pisać prostą grę na Androida oparta na jednym z poradników Unity3D, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Linki napewno są dobre, ponieważ przed chwilą sprawdzałem ich działanie :) Sprawdź dokładniej :)

Link: http://dont-try.cba.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...