Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam opinii] SoYouStart

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Aktualnie posiadam serwer dedykowany w OVH (oferta GAME), jednak nie potrzebuje aż 32 gb ramu, a poza tym drogo wychodzi.

Co sądzicie o SoYouStart? Ceny w miare spoko, specyfikacje też, ale nie wiem jak z ochroną przed atakami.

Pozdrawiam, ArrMeeR

Opublikowano

OVH.

Już lepiej brać bezpośrednio od OVH. Firma w sama sobie ma dobre zabezpieczenia anty ddos itd. support szybko działający ale tak jak napisałem jeśli brać z hostingów pobocznych to już lepiej od OVH bezpośrednio.

Witam szukam opinii o tym hostingu [szczegolnie o VPS SSD] jezeli mozecie opiszcie + i - tej strony. DZiekuje :]

STRONA : https://www.dedishops.com/

Dobra i rzetelna strona, ale radziłbym ofertę VPS GAME + odpowiednie filtry na protokół teamspeak3.

Opublikowano

16 gb ramu bym potrzebowal

Pod serwer teamspeak? o.O Chyba że chcesz jakiś dodatkowy serwer postawić to tak ale radziłbym serwer ts3 trzymać na innej maszynie. Śmiało mogę ci polecić SYS Game ewentualnie jakbyś chciał VPS to LVLup.pro oferta KVM

yJIK9mU.png

Opublikowano

Hmmm, mi tam zalezy na dedyku. Moze nie az 16gb ramu, ale z 8. Czyli SYS jest w miare dobry?

To popatrz w hosteam.. nie kupuj na lvlup.. zero zabezpieczeń przed atakami. Hosteam jest idealny, cóż że drogo ale za jakość się płaci.. lepiej dac te pare złoty więcej i cieszyć się z stabilnosci, niż dac mniej i się martwić. Sam używam na hosteam vps i powiem Ci że jest stabilny, od 6 miesięcy u nich utrzymuje i w pełni mogę napisać że jestem zadowolony.

Opublikowano

Hmmm, mi tam zalezy na dedyku. Moze nie az 16gb ramu, ale z 8. Czyli SYS jest w miare dobry?

To popatrz w hosteam.. nie kupuj na lvlup.. zero zabezpieczeń przed atakami. Hosteam jest idealny, cóż że drogo ale za jakość się płaci.. lepiej dac te pare złoty więcej i cieszyć się z stabilnosci, niż dac mniej i się martwić. Sam używam na hosteam vps i powiem Ci że jest stabilny, od 6 miesięcy u nich utrzymuje i w pełni mogę napisać że jestem zadowolony.

@Lukass Idz się schowaj techniku co nie potrafisz strony wrzucić. Jest stabilny do pierwszego mocniejszego ataku.  

Oczywiście nie polecam, większy atak i macie blok maszyny 24h, kolejny atak 72h, co wygląda następująco w hosteamie 24h = 35h, 72h = 85h taka mała ''obsuwka'' z ich strony, kolejna sprawa ich support, na odpowiedź czekasz dobre 1h+ po czym dostajesz odpowiedź w ogóle nieodpowiadającą na Twoje zgłoszenie (mają Cię po prostu za idiotę i zadają kretyńskie pytania), dla zainteresowanych tym hostingiem mam kilka ssów, wystarczy napisać pw.

To jak potrzebujesz 8GB ramu tylko to nie opłaca się całego dedyka kupować bo połowa zasobów będzie się marnować. Pakiet w LVLup wyjdzie cię 120 zł a jak będziesz potrzebował więcej to robisz głoszenie w panelu i zwiększają ci zasoby .

yJIK9mU.png

Opublikowano

@dimitri

Witam,

Niestety, nie jestem takim profesjonalistą jak Ty ;c ale sama twoja wypowiedź była zacna.. "Jest stabilny do pierwszego mocniejszego ataku" czyli jednak poparles moje zdanie na temat lvlup.

Natoniast wracając na temat "strony" to nie rozumiem Cię do końca. Wrzucić pliki czy zainstalować? ;) pisz sensowniej.

Nie mam zamiaru się tutaj przychwala, co potrafię a czego nie. Nikt nie jest idealny. Każdy ma prawo wyrazić własną opinie.

Polecam hosteam.

Opublikowano

Jeśli masz pieniądze i chcesz dobrze na tym wyjść weź hosteam ( KVM ) bądź ofertę OVH ( w tym również lvlup ).

@Lukass - każdy/a serwer/serwerownia jest podatna na atak, wystarczy lepsza metoda i wszystko będzie wyłączone. Ostatnio nawet gdy facebook nie działał to mieli atak ddos na maszyny i musieli włączyć poboczne ( taki myk ). Wystarczy potrafić coś napisać. Ofertę którą oferują admini z LVLUP jest w sam raz dla osób takich jak artur - wymagają sprzętu i dobrego anty ddos.

Opublikowano

@dimitri

Witam,

Niestety, nie jestem takim profesjonalistą jak Ty ;c ale sama twoja wypowiedź była zacna.. "Jest stabilny do pierwszego mocniejszego ataku" czyli jednak poparles moje zdanie na temat lvlup.

Natoniast wracając na temat "strony" to nie rozumiem Cię do końca. Wrzucić pliki czy zainstalować? ;) pisz sensowniej.

Nie mam zamiaru się tutaj przychwala, co potrafię a czego nie. Nikt nie jest idealny. Każdy ma prawo wyrazić własną opinie.

Polecam hosteam.

Chodziło mi o hosteam. Widać czytanie ze zrozumieniem boli polską młodzież w dzisiejszych czasach.

yJIK9mU.png

Opublikowano

Ostatecznie kupiłem dedyk z hosteam.

VPS'a nie chce, ponieważ instaluje na dedyku proxmoxa.

Do zamkniecia, dzieki wszyskim za pomoc :)

Pozdrawiam, ArrMeeR

Opublikowano

@dimitri

Witam,

Polecam hosteam.

Chodziło mi o hosteam. Widać czytanie ze zrozumieniem boli polską młodzież w dzisiejszych czasach.

"Czytanie ze zrozumieniem" skoro napisałem że polecam hosteam, wyskakujesz z lvlup. To jak Ci chodziło o hosteam?

"Polska młodzież" oł je, mam 19 lat ;D Ciekawe ile Ty masz, pisząc "polska młodzież"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...