Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

serwer na xaa.pl

SzCzeKaM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak zrobić serwer sf na stronie xaa.pl ? 
trzeba nową baze danych i wgl tylko jak by mi ktoś pomóg był bym wdzięczny dam ++ ^^

( Chyba że sam chcesz zrobić server sf ze mną pisz pw :P )

Opublikowano

Hmm.

1. Kupujesz wykupujesz interesujący Cię pakiet.
2. Tworzysz/kupujesz/pobierasz gotowe pliki
3. Łączysz się z serwerem FTP
4. Wgrywasz pliki do folderu public_html
5.  Tworzysz nową bazę danych w DirecAdmin (Nie pamiętam czy to się tak nazywa)
6. Nazwę dajesz taką jak wpisałeś w plikach
7. Wgrywasz do bazy plik z tabelkami

No i to chyba wszystko.
I zakup sobie serwer na blutu.pl
Nie polecam xaa.pl
Jest to syf, a nawet jak postawisz tam serwer to i tak Ci go zamkną przez obciążenie jakie produkuje na ich beznadziejne maszyny.

Opublikowano

Bardziej proponuję Ci kupić lub odebrać voucher na hostingu VPS jakim jest arubacloud ale niestety nie ma żadnych zabezpieczeń. Przy vps mogę Ci pomóc

Wysłane z mojego SM-G318H przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jedyną DOBRĄ opcją jest VPS (wątpię, że masz taki zasób pieniędzy do wydania) i blutu.pl
Nie mam pojęcia o jakiego wirusa Ci chodzi..
Sam miałem tam serwer sf'a i wszystko śmigało jak trzeba, bez żadnych lagów :)

Opublikowano

Jedyną DOBRĄ opcją jest VPS (wątpię, że masz taki zasób pieniędzy do wydania) i blutu.pl

Nie mam pojęcia o jakiego wirusa Ci chodzi..

Sam miałem tam serwer sf'a i wszystko śmigało jak trzeba, bez żadnych lagów :)

Taki zasób pieniędzy? :D

VPS'y są tanie, chyba, że planuje zrobić priva z popularnością pokroju Globala, to dedyk już trochę kosztuje xD

Opublikowano

Kozak VPS to chyba z 500zł, a ja wychodzę z założenia, że jak już coś kupować to coś zajebistego XDD

To chyba patrzysz na VPSy pod beta testy serwera metina gdzie gra sporo osob ;)

Stare pliki (nie mowmy juz o tych nowych bo teraz sieja panike na forum)

Nie pobieraja az tyle zasobow, zeby kupic vps'a tak drogiego, zeby go marnowac i pieniadze w bloto kupowac, wszystko robi sie z głową, typowo - kupujesz serwer TS3 i nie masz kasy na jego reklame ani tez czasu. Kupujesz na start licke na 1024 sloty, czy zaczynasz np. Przy 500 i rozbudowujesz? ;)

Opublikowano

Trochę nie drogo te vps cenisz ? 
do startu serwera mc do 1000 slotów bez lagów vps od 100/300 zl 
do metka beta testy od 200/400 a na start od 500/2300 zl (zależy ile ludzi :) )
To co do zwykłej gieri przeglądarki to vps do 50 zł starczy T.T Chyba że serio tam zacznie dochodzić coś nowego to nie mówie 100/200 można liczyć 
oraz nie wiesz ile pieniędzy mam a mówisz że nie :) 

Opublikowano

Trochę nie drogo te vps cenisz ? 

do startu serwera mc do 1000 slotów bez lagów vps od 100/300 zl 

do metka beta testy od 200/400 a na start od 500/2300 zl (zależy ile ludzi :) )

To co do zwykłej gieri przeglądarki to vps do 50 zł starczy T.T Chyba że serio tam zacznie dochodzić coś nowego to nie mówie 100/200 można liczyć 

oraz nie wiesz ile pieniędzy mam a mówisz że nie :) 

Nie chciałem urazić tutaj Twojego portfela :D

Chodzi mi o to, że mało kto ma tak po prostu 300-500zł na wydanie na jakiś serwer nie wiedząc czy to wypali.. :)

Co do ceny VPS'a to ja osobiście wolałbym kupić za te 500zł, bo na takim VPS'ie możesz postawić kilka serwerów sf'a (np. easy/medium/hard) z wieloma dodatkami, forum i jak się wkręcisz to serwery innych gier.

Osobiście wolę wydać te 500zł i mieć coś co mi utrzyma prawie wszystko niż pod każdy projekt wydawać po 50-100zł i mieć syf w rozliczeniach xD

@Edit:

Ale jeżeli chcesz postawić jeden serwer + np. forum (ja tak miałem) to blutu.pl spokojnie Ci wystarczy :)

Opublikowano

chodzi mi chwilowo o strone by sie zapoznać z tym all a potem coś lepszego brać :D 
bo chce zobaczyć co i jak działa i wgl takie testy i wgl jak to ludzie będą łapać i wtedy coś takiego większego :D

Opublikowano

chodzi mi chwilowo o strone by sie zapoznać z tym all a potem coś lepszego brać :D 

bo chce zobaczyć co i jak działa i wgl takie testy i wgl jak to ludzie będą łapać i wtedy coś takiego większego :D

To pobierz xampp'a i na localu rób :)

A betę zrób na jakimś darmowym hostingu.

2-3 dni raczej Ci starczą na betę, a w tym czasie nie powinni zamknąć serwera chyba :p

Opublikowano

Jeżeli chcesz robić BETE, to zrob ja na hostingu 5v.pl, jest za darmo i nie zamkną ci tam serwera przez najbliższy czas.

Jedyny minus tego darmowego hostingu jest taki że będzie ci często wywalać stronę i FTP.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...