Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mapa na serwer Freebuild

Turbo26

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co sądzicie o mojej mapce na serwer freebuild? :)

Główny punkt spawn na statku,

blisko z niego i do miasta i do działek. 

cZK1eZ1.jpg

AODaQKag.png

GvUZdzj.jpg 

Centrum handlowe: tu gracze mogliby wynająć własny sklep i sprzedawać w nim towary.

sksJRM3.png

Widok na osiedle działkowe:

Działek nie jest za wiele, jest jednak możliwość rozbudowy osiedla, ze względu na położenie na wodzie, które nie koliduje z innymi budynkami miejscami itd.

f0BZYHkg.jpg

ly176h5.png

Mapa posiada jeszcze pare budynków w nowoczesnym stylu, nie jest ich za dużo z powodu tego że sam zajmowałem sie budową mapy wraz z małą pomocą kolegi. Ponadto postawiłem na funkcjonalność i delikatny wygląd mapy. :) 

Co sądzicie o tej mapie? Co sądzicie o robieniu serwera pod ową mape? Zależy mi żeby grało tam stale 20 osób, więcej nie potrzebuję. Co do trybu chciałbym zwykły tryb rpg freebuild, bez żadnych "ulepszaczy", prostota 100%. Czy wypaliłoby coś takiego? Nakład kasy mam, czasu nie zawsze, jednak robiąc serwer można go zrobić raz a porządnie i to już nie raz udowodniłem :)

Opublikowano

Może być, wprowadź auta w postaci wagoników, które jeżdżą szybko po blokach czarnej wełny. Mógłbyś też jakieś textury pod te auta poszukać.

Opublikowano

mi się ogólnie nie podoba, lecz gdybyś jeszcze jakoś tam poozdabiał to why not? takie porządne 6/10 c:

• 2 tygodnie później...
  • 7 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Widze na nim próbe zbudowania Hotelu Burj Al Arab i Statek wycieczkowy ale wiesz na freebuild raczej uzywa sie pluginu na dzialki wiec twoje dzialki na mapie sa zbedne :P

ogólnie nienawidze minecraftowych drzewek z sadzonek wiec buduje custom. Nie wiem czy zbudowales to z nudów czy budujesz dla kogos lub w jakiejs ekipie ale ode mnie takie mocne 3+ :)

Opublikowano

Kurwaaaaaa xD sorry ale jakie wspomnienia miłe...

to jest najlepsiszy minkraft z minkraftów nad minkruftami xD lel

całość wygląda jak gów** ale to właśnie jest w tym pinkne :)...

najwięcej grałem właśnie na takich serverach...

plz dodaj prace targowiska jakieś inne fajne pluginy i masz mnie jako jednego z mam nadzieje wielu graczy ^_^

tylko nie zmieniaj mapy :P aghh te wspomnienia ^_^

kiedyś to sie grało ;)

dzisiaj większość serverów to syf zrobiony pod jeb** $$$ zwykłe ctrl + c / ctrl + v

każdy minigejm taki sam każdy survival taki sam... a tutaj widnieje powrót do moim zdaniem najlepszych czasów MC ^_^

jeśli pragniesz pomocy chętnie udzielę :)...

mam nadzieje że powstanie z tego server :D a jak już powstał to poproszę IP : D !...

bo nie napisałeś albo nie widziałem bo zakryłeś obrazkami ;-;

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 6 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Podoba mi się ta mapa tylko dlatego że kiedyś takie serwey miały klimat :D serwer ideolo pod 40 slotów

Ehh Trzeba było dawać ręcznie działki :)

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...