Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z pluginem DZIKuCore - komendy nie działają

SkredoX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio wszedłem w posiadanie pluginu DZIKuCore, ale jest z nim pewien problem. Komendy związane z nim nie działają, a serwer wyświetla następujące logi:

[13:16:27] [Server thread/INFO]: [DZIKuCore] Enabling DZIKuCore v1.1
[13:16:27] [Server thread/ERROR]: Error occurred while enabling DZIKuCore v1.1 (Is it up to date?)
java.lang.NullPointerException
	at pl.kopara.kguild.Main.setupChat(Main.java:159) ~[?:?]
	at pl.kopara.kguild.Main.onEnable(Main.java:56) ~[?:?]
	at org.bukkit.plugin.java.JavaPlugin.setEnabled(JavaPlugin.java:316) ~[paperspigot.jar:git-PaperSpigot-1f7d532]
	at org.bukkit.plugin.java.JavaPluginLoader.enablePlugin(JavaPluginLoader.java:332) [paperspigot.jar:git-PaperSpigot-1f7d532]
	at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.enablePlugin(SimplePluginManager.java:412) [paperspigot.jar:git-PaperSpigot-1f7d532]
	at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R4.CraftServer.loadPlugin(CraftServer.java:476) [paperspigot.jar:git-PaperSpigot-1f7d532]
	at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R4.CraftServer.enablePlugins(CraftServer.java:394) [paperspigot.jar:git-PaperSpigot-1f7d532]
	at net.minecraft.server.v1_7_R4.MinecraftServer.n(MinecraftServer.java:354) [paperspigot.jar:git-PaperSpigot-1f7d532]
	at net.minecraft.server.v1_7_R4.MinecraftServer.g(MinecraftServer.java:328) [paperspigot.jar:git-PaperSpigot-1f7d532]
	at net.minecraft.server.v1_7_R4.MinecraftServer.a(MinecraftServer.java:284) [paperspigot.jar:git-PaperSpigot-1f7d532]

Dodam, że używam silnika paperspigot - najnowszej wersji do minecraft 1.7. Proszę o pomoc.

Opublikowano

Mam, może to być problem z wersją Vaulta?
Edit: zainstalowałem vaulta na każdej wersji pod 1.7, za każdym razem są te same logi, więc to nie problem z wersją. 

Opublikowano

Pewnie nie masz wszystkich wymaganych pluginow do niego.. Nie polecam tych pluginów.. Stare, wywalaja czesto bledy i są lepsze zamienniki.

Pewnie nie masz wszystkich wymaganych pluginow do niego.. Nie polecam tych pluginów.. Stare, wywalaja czesto bledy i są lepsze zamienniki.

Opublikowano

Ten plugin byl w paczce pluginow , probowalem wgrac tez wszystkie pluginy z tej paczki i to samo :/

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Spróbuj zamienić w configu z  "mode: mysql" na "mode: sqlite".

Jak nie zadziała to wy**b plugin bo i tak ma błędy. Mi tak zadziałało jak miałem te same błędy.

Spróbuj na spigot-1.7.10

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...