Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ułoży mi ktoś plan treningu?

kamilosx77

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam ważne pytanie dotyczące cs'a w sumie to zadanie dla was.
Aktualnie mam s6 i chciałbym zacząc wejść na profesjonalny poziom czyli perfekcyjna kontrola full auto itp. ale nie wiem jak się do tego zabrać i mam taką prośbę żebyście zrobili mi plan treningowy na cały tydzień z linkami do map itp. tak jak np. jest na masę poniedziałek plecy+biceps itp.
Będę bardzo wdzięczny jak ktoś taki plan ułoży. Co kiedy ćwiczyć jak ile czasu na jakich mapach itp.
Mam 20 MM wygranych i co zbliżam się do Golda 1 to przegrywam i nadal jestem w S6.

Opublikowano

Nie, żeby coś ale będąc s6 nie wejdziesz na poziom profesjonalny w kilka lat =D

Po prostu naucz się najważniejszych smoke'ów na dane mapy, dm hs only, zwykły dm, aim_training_csgo mapka workshop do celności, reflexu. Movement i full auto ćwiczy się w praktyce.

Nie graj by wygrać...

Graj by stać się lepszym .

Opublikowano

nie chodzi mi o profesionalny, ale tak by dobrze strzelać a smoke i fleshe znam wszystkie na mirage, dd2 bo głównie na tych mapach gram thx za pomoc.

Będę na razie grał dm zwykłe i only hs oraz na mapie training aim 2 czy jakoś tak bo tam jest reflex itp.

Opublikowano

Profesjonalny plan ?  :v  xD  Dobre, dobre.

A tak poważnie, pograj sobie dziennie chwilkę (z 15-30min) na mapkach treningowych (Izak i inni youtuberzy mają tego masę na swoich kanałach, wybierzesz coś sobie), rozgrzewki na DMach, jakieś serwery HS only no i graj, graj i jeszcze raz graj. Nie da się inaczej nauczyć niż poświęcić sporo czasu na grę. W piłkę nożną też się grać nie nauczysz kopiąc cały czas tylko do bramki, bo nie będziesz umiał się ruszać w trakcie meczu, w csie jest to samo, movement ma duze znacznie.

everybody_lies_by_deadmelkor-d5bl91v.png

"Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść

Niepokonanym

Wśród tandety lśniąc jak diament

Być zagadką, której nikt

Nie zdąży zgadnąć nim minie czas..."

| exModerator Inne MMO | exLider League of Legends | exMPC Media Lider | VIP |

Opublikowano

Na c**j ci smoke flashe w silverach... zapierdalaj na dm, arenki aby lepiej strzelać a te smoke nic ci nie dadzą.

A układanie jakiegoś planu to głupota grasz tyle ile chcesz a nie

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

Od dzisiaj jesteś moim idolem ziom! :D

Plan treningowy na zostanie prosem... 6h dziennie DM, 2h MM, 4h FaceIt i reszta ESL do nocy :)

Nie ma czegoś takiego! Jakby było to każdy by grał jak flusha <troll face>

Graj duuuuużo DM, spędzaj godziny na meczykach 1vs1 albo DM HS only (najwięcej dają).

Do tego ogarnij team a przynajmniej 2-3 naprawdę ogarnięte osoby do meczy, zacznijcie od taktyk najprostszych i trenujcie na FaceIt / MM.

Powodzenia :) BTW. sam nic nie zrobisz - musisz mieć kolegów.

@Fajny2812

Lepiej uczyć się od lepszych na FaceItach niż dostawać wiecznie po uszach od ruskich i polskich goldzików na MM :)

Nie zaprzeczysz hehe.

Mam DMG (miałem max Supreme) na FaceIt spokojnie przeważnie jestem na Top 1-3 w teamie.

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

Plan treningowy na zostanie prosem... 6h dziennie DM, 2h MM, 4h FaceIt i reszta ESL do nocy :)

Graj duuuuużo DM, spędzaj godziny na meczykach 1vs1 albo DM HS only (najwięcej dają).

Do tego ogarnij team a przynajmniej 2-3 naprawdę ogarnięte osoby do meczy, zacznijcie od taktyk najprostszych i trenujcie na FaceIt / MM.

Dla mnie to jest głupota będąc na poziomie silver - le grać faceity. Dostaniesz tylko kerowanko albo przegrasz =)

Nie graj by wygrać...

Legenda
Opublikowano

Grasz to jeżeli zginiesz to zastanów się co mogłeś lepiej zrobić i staraj się unikać tych samych błędów. A takie pytanie, ile masz lat jeśli można wiedzieć i poruszasz taki wątek.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Ty masz jakieś 100h i już myślisz o profesjonalnym graniu? :D najpierw pograj trochę, ja nie grając DMów itd, tylko same rankedy wbiłem bodajże LEM'a, od np. MG1 możesz grać te DM'y itd, jak nie potrafisz zabijać ludzi "na swoim poziomie". Podczas gry rankedów się wszystkiego nauczyłem, full auto sam ogarnąłem nie patrząc nawet na te obrazki z recoilami. :D

Opublikowano

lol xD ale jeblem :D nie myslalem ze poziom csa tak drastycznie sie zmieni xD.Takie plany nic ci nie dadzą trzeba grac grac i grac.

@Fajny2812

Lepiej uczyć się od lepszych na FaceItach niż dostawać wiecznie po uszach od ruskich i polskich goldzików na MM :)

Nie zaprzeczysz hehe.

Mam DMG (miałem max Supreme) na FaceIt spokojnie przeważnie jestem na Top 1-3 w teamie.

Ty tez zostaniesz moim idolem xD wysylac jakiegos silvera s6 na faceity XDD myslisz ze tam sie czegos nauczy ;D? bedzie wyzywany mutowany jak zobacze jego 0/10 staty to sie caly team podda :D 

Opublikowano

Teraz jest silverem, ale jak ogarnie team i skilla to będzie już kałachem albo i wyżej - a wtedy lepsze rozwiązanie to FaceIt niż zwykłe MM... i nawet lepiej się gra bo znaczenie lepsze serwery.

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

Cześć, mam ważne pytanie dotyczące cs'a w sumie to zadanie dla was.

Aktualnie mam s6 i chciałbym zacząc wejść na profesjonalny poziom czyli perfekcyjna kontrola full auto itp. ale nie wiem jak się do tego zabrać i mam taką prośbę żebyście zrobili mi plan treningowy na cały tydzień z linkami do map itp. tak jak np. jest na masę poniedziałek plecy+biceps itp.

Będę bardzo wdzięczny jak ktoś taki plan ułoży. Co kiedy ćwiczyć jak ile czasu na jakich mapach itp.

Mam 20 MM wygranych i co zbliżam się do Golda 1 to przegrywam i nadal jestem w S6.

Po prostu siedź duzo w csie i strzelaj z czasem przyjdzie skill innej rady to chyba nie ma przynajmniej ja sie tak uczylem... 

Opublikowano

@Fajny2812

Nie zaprzeczysz hehe.

No widzisz miałeś supreme, nie jesteś wstanie wbić go teraz jeśli stoisz na dmg. Top fragowanie na faceit 1-6lv to nie jest żaden wyczyn.

Nie graj by wygrać...

Opublikowano

@Fajny2812

Nie zaprzeczysz hehe.

No widzisz miałeś supreme, nie jesteś wstanie wbić go teraz jeśli stoisz na dmg. Top fragowanie na faceit 1-6lv to nie jest żaden wyczyn.

Już mam LE - wczoraj zagrałem 3 MM i wbiłem :) Jakbym chciał wbić Supreme myślę że z tydzień grania i byłbym w stanie spokojnie wbić.

Po prostu nie przeznaczam tyle czasu na grę co kiedyś.

Opublikowano

Do profesjonalnego grania jest bardzo daleka droga. Nie żebym był przeciwny temu, ale jeśli nie możesz przeznaczyć kilku godzin dziennie na sam trening to daruj sobie. Do treningu indywidualnego trzeba mieć naprawdę sporo chęci i motywacji. Jeśli ustalasz sobie powiedzmy 2h na ćwiczenie, to musisz się tego trzymać cały czas.

Na Twoim etapie gry proponuję:

1. 30 min na ćwiczenie smoke + 5 min na mapie recoil master (kontrola spraya ak&m4) 

2. Training: Bot Aim V5D - włączony kevlar+helm, tryb hs i po 150killi z AK&M4 w jak najkrótszym czasie. Wyniki do excela.

3. DM ONLY HS - 15 min z AK i 15 min z M4. Wyniki K/D do excela.

4. DM - 15 min AK i 15 min M4. Wyniki K/D do excela.

5. ONLY PISTOL HS - po 5 min z glocka i usp. Wyniki do excela.

6. Meczyki na MM (na tym etapie faceit raczej nie ma sensu). Wszystko w proporcji 2:1, czyli żebyś nie grał samych DM'ów tylko też pykał jakieś meczyki. 

Dlaczego wyniki do excela? bo najłatwiej i najszybciej sprawdzić czy zrobiliśmy progress w skali miesiąca, czy spadamy z formy. Jeśli wyniki będą bardzo dobre, to można pominąć sobie czas na mapce z recoilem i botami. Dodatkowo warto w wolnym czasie oglądać sobie meczyki progamerów i ćwiczyć crosshair placement, presshooting. Wszystkie te punkty oczywiście wykonujesz codziennie :) Czy będziesz to robił? Mnie to lotto. 

Opublikowano

Nie żeby coś, ale jeśli utknąłeś w s6 to nie masz nawet SZANSY żeby wbić globala, a już co mówić o wyjazdach na turnieje XDD

Ale jeśli chcesz się trochę poprawić, wbić kiedyś orzełka chociaż, to graj aimmapy, trenuj movement, dmy, dm pistol hs, areny...

Po prostu graj, może kiedyś chociaż coś wbijesz xD

+ edit: nie liczyłbym na twoim miejscu na dobre efekty, bo sam mam ziomeczków którzy 4fun na laptopach na których mieli ~25 - 35 fps wbijali supreme bez większych treningów xD 

,,Nawet jeśli nie masz już siły, możesz nadal walczyć i osiągnąć swój cel." <3 

29.png

Opublikowano

Do ludzi aby stać sie profesjonalnym graczem trzeba od początku mieć chęć zostania nim, według mnie taki silver który chce się stać pro playerem, ma większe szanse niż ludzie którzy mają duzo h, tutaj działa psychika jeśli od początku mówisz sobie ze chcesz grać na najwyższym poziomie, bedziesz na nim grać.

Szukasz kogoś kto wykona grafikę, logo do drużyny esportowej? 

Napisz do mnie postaram się wykonać prace jak najlepiej.

Aktualnie nie mam czasu na wykonywanie grafik.

Opublikowano

Skup się na tym co robisz i trenuj tego co nie potrafisz, rok i będziesz grał lepiej niż ci wyżej... 

CS GO to mój pierwszy CS po 10 wygranych dostałem tego najwyższego silvera parę miesięcy potrenowałem wbiłem lema... A od tamtego czasu minęło półtora roku. Nara

Opublikowano

Na początek:

Jeżeli masz myszke za 20 zł to daj sobie spokój zainwestuj nawet w bloody.

Jeżeli masz mniej niz 60 fps tez odpuść

Jak ćwiczyć?

Indywidualne:

Mapa reflex-30 min i mapa z botami 30 min (może być więcej)

Jakaś mapa na wychylanie się. (yt: jak się wychylać cs go)

Później MM`y (najlepiej z kolegami)

A na końcu ćwicz smoke

­

Opublikowano

Sorry, że byłem tak długo nieaktywny pod tym postem. Nie utknołem w s6, bo zwykle jestem 1-2 w tabeli, ale co do grania z kolegami macie racje czasami z randomami grać się nie da  chociaż bywają wyjątki. Ostatnio grałem MM 2 polaków w teamie [w tym ja] i 3 rusków i jakimś cudem udało się wygrać 16-13 praktycznie bez komunikacji. Teraz odpowiadam na odp. wasze. 

- Mam 15 lat

- Nie utknołem w s6 tylko chciałbym się czegoś nauczyć. Wiem, żeby mieć Globala itp. trzeba dużo ćwiczyć przykładem na to jest Pasha. Mi tylko chodzi o to by poprawić reflex, aima, re-coila itp. żeby można powiedzieć małymi kroczkami iść co raz wyżej.

-Luki dzięki za plan treningu na pewno z niego będę korzystał.

- A to się tyczy do niektórych. Ja się pytam o jakieś porady co trenować ile czasu itp. a niektórzy piszą ,, Nie masz szans wyjść z S6 jak w nim utknąłeś" ,, nie licz na nic" itp.

A po za tym dziękuję za pomoc: 

Luki

TheDarkRIder - Masz racje godziny się nie liczą  mój kolega ma 600h  a gra jak można powiedzieć, że "ciota" ma s2 i wygranych około 80 MM ja wygrałem 20 i mam S6. Zagrałem z nim Uproszczonego 1 vs 1 i wygrałem 8:2. Według mnie jeżeli komuś się chce to daleko zajdzie. 

Daxer92

Brawley 

Mr Time

Isrd

• 1 rok później...
Opublikowano

Tak sobie patrze na moje posty a tu ten. 

Mam takie pytanie gdzie te niedowiarki, że silver 6 nic nie osiągnie ? 

Minął rok od tego postu

Aktualnie posiadam Globala którego wbiłem miesiąc temu

i gram w drużynie Freexist Esports

nawet silver może być co raz lepszym, więc wieżcie w siebie i trenujcie grajcie jak najwięcej itd

Powodzenia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...