Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Na jaką wersję stworzyć serwer pvp?

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Która wersja na serwer PVP

• 1.8.x
      2
    • 1.9.x
      15

Rekomendowane odpowiedzi

Uczeń
Opublikowano

Otóż robię serwer pvp i zastanawiam się czy warto robić go na 1.9, czy lepiej zostać na 1.8.

Prosiłbym o wypełnienie ankiety

Opublikowano

­1.9 fajna, ale masz problem.

Nie możesz zrobić item-shopu serwera, więc całe pieniądze z dotacji (dają Ci pieniądze, ale nie możesz im za to nic dać; tzn. np seta, diamentów)

możesz jedynie przeznaczyć, w dodatku nie możesz ich zbierać więcej, ile kosztuje opłacenie serwera... beznadzieja, więc nic na tym nie zarobisz, a jak już serwer szybko upadnie - prawie nikt nie daje dotacji, a ty musiał byś płacić 100% ceny serwera...

Minecraft upada. Jeżeli wszyscy przejdą na 1.9, z tej gry pozostanie jedynie singleplayer - nie mogę być najlepszym, bo muszę ciągle grać, a nie mogę im nic dać, a nie dam im nic jak ja nic nie dostane.

1.8.8 - najwięcej osób gra, 1.8 polecam pod serwery.

Daj lajka! Nic to nie kosztuje, ale bardzo tego potrzebuje!

d9xa4.png

10 | 25 | 50 | 75 | 100 | 250 | 500 | 1000

Kliknij w obrazek! Zobacz nasz serwer!

Chcesz abym zobaczył? Napisz @Notrax3

Opublikowano

­Jeżeli będzie na 1.8 to wejdę :).

Daj lajka! Nic to nie kosztuje, ale bardzo tego potrzebuje!

d9xa4.png

10 | 25 | 50 | 75 | 100 | 250 | 500 | 1000

Kliknij w obrazek! Zobacz nasz serwer!

Chcesz abym zobaczył? Napisz @Notrax3

Opublikowano

1.9 (Usunięto crafting ”super jabłek”) , zablokować skrzydła i będzie dobrze. 

tumblr_nwve37p9Hz1thlv3qo1_500.gif

Opublikowano

Zdecydowanie 1.9.x, moim zdaniem nie ma sensu cofać się wstecz i trzeba iść na przód :)

Lada chwila większość serwerów będzie z tej wersji korzystać.

Opublikowano

Poczekałbym na twoim miejscu trochę czasu na odpowiednie pluginy na 1.9 i wtedy zrobił serwer. Jeśli miałbym robić serwer to dopracowany w 100%, z wszystkimi pluginami, które chciałbym żeby się tam znalazły.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

@554461402688252517908.png Synek ma racje, tworzenie serwera to nie tylko system walki ale także pluginy, część pluginów będzie działała na 1.9 lecz nie jest to jeszcze taka ilość by tworzyć serwer, sam się zastanawiałem nad tym po testowałem i zostałem przy 1.8.

sygnatura.png

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

1.9.x

• Mniejsza ilość cheaterów,
  • Blokada clickerów, macra itp...
  • Ogólnie nowa mechanika walki,
  • Tarcze​

​Można jeszcze wiele wypisywać.

CWeKkdQ.png

Opublikowano

Zdecydowanie na 1.9, ponieważ jest lepsze PVP, dzięki czemu każdy może być dobry, mniej cheaterów itd.

2x%20zakazana%20sygnatura.png

76561198266836735.png

Opublikowano

1.9 masz ograniczenie krytyka i nie ma takiej aury

Mój zestaw

Procesor: AMD Ryzen 5 3600                                                             System: Win10 Home

Grafika: NVIDIA GeForce RTX 2080 DUKE OC 8GB MSI                 Dysk HDD: Samsung 1TB 7200RPM + SSD 256GB NVME + 700GB SATA

Mysz: Lenovo Y Gaming Precision 8200 dpi                                    Klawiatura: Genesis Thor 200 Mechaniczna RGB 

RAM: 32GB Viper Patriot 4x8GB 3200MHz                                      Monitor: Samsung 27" 144Hz WQHD Zakrzywiony

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...