Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skuteczny deck pod C'thun Priesta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Piszę ten temat, ponieważ chcę wiedzieć co zmienić w moim decku na priesta (https://scr.hu/1rGjlJ). W tamtym sezonie doszedłem nim do 13 rangi 4 gwiazdki, ale teraz nic nie mogę ugrać. Wiem, ze tym deckiem można dojść daleko, ale może wy mi pomożecie :)

Opublikowano

Według mnie 2 słowa cienia to za dużo, 1 starczy, akolita bólu też jest tak trochę niepotrzebny, wstawiłbym za te 2 karty sylvanę i tego gostka co odkrywa kartę z agonią.

Opublikowano

shadow word pain x2 wywal, acolyte of pain i 1x cabal shadow priest. Ja na priescie zawsze z ragnarosem grałem ale to wedle uznania. Polecam Ysere, vol jina i sylvanę.

+ Jeżeli pomogłem                                    :-]

Jeżeli chcesz się skontaktować zapraszam ts3 : 178.33.168.235:10113

Opublikowano

Powiem Ci, że Entomb jest aktualnie mega silną kartą. Dlaczego? Meta aktualnie jest skupiona na deckach pod Cthuna/Nzotha. Oba decki grają sporo kart, które chcielibyśmy ukraść np Sylvana, legendarka 4/6 co przyzywa drugiego taunta 4/6, Ragnarosy, Ysera i inne.

Ja gram jednego entomba i czuję potrzebę dodania drugiego a Ty grasz bez żadnego. W Twoim decku zbyt nastawiasz się na kradzież kart przeciwnika.

Spójrz na deck, którego ja używam i działa świetnie. 

yqKSq3c.jpg

Niby podobny ale co go wyróżnia? Brak combo auchenai+circle. Dlaczego? Lepiej działa 2xHolynova i 1xExcavated Evil.

Podejrzewam, że nie masz przygody "League of Explorers" i dlatego tego nie używasz. Ale polecam to zrobić bo aktualnie Brann i entomb często wygrywa gry.

btw. Herolda używam gdyż czasem trzeba rzucić yolo Cthuna po czym on ginie. Więc wtasowujemy go ponownie i gra powinna być nasza jak go szybko dobierzemy. Wrzuciłem go do każdego decku pod Cthuna, bo np taki Warrior ma zbyt dużo removalu na takiego Cthuna, więc warto mieć 2 cthuny w grze.

Opublikowano

Moim zdaniem C'thun priest jest zwyczajnie słaby, dużo lepszą alternatywą jest deathrattle priest albo tredycyjny control / midrange bo ten pod C'thuna ssie.

Zgodzę się. Aktualnie Druid jest straszną sieką pod Cthuna, sam gram i powiem szczerze jesień z dupy średniowiecza :D

+ Jeżeli pomogłem                                    :-]

Jeżeli chcesz się skontaktować zapraszam ts3 : 178.33.168.235:10113

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...