Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zestaw komputerowy do 4000 + peryferia

Bajer490

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno? 4000zł + budżet na peryferia
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat) w najbliższym czasie (maj 2016)
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?______
Do czego ma służyć komputer? Głównie gaming
Czy w koszyku ma się znajdować system operacyjny, monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? monitor i klawiatura mechaniczna
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? nie

Opublikowano

4000 zł + pieniądze na monitor/klawe. ja to zrozumiałem, przejdźmy do zestawu. 

kupujesz TO i kręcisz, bez dysku ssd i przekroczony budżet o 80 złotych lub bierz TO i masz dysk SSD na system i lepszy zasilacz. dodatkowo jeszcze ta klawa + monitor <KKLIKK> co prawda jedna z tanszych mechaników, ale nei ma potrzeby ładowania lepszej. cherry mx red, props. 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Dokładnie o to mi chodziło, gdy pisałem 4000 + peryferia.

Harriott, jeżeli chodzi o twój zestaw to jaką ma "moc"? Ile fps w nowszych grach i na jakich ustawieniach? I mógłbyś mi wytłumaczyć o co chodzi z tym "lub bierz TO i masz dysk SSD na system i lepszy zasilacz."? To znaczy, że zestaw zawiera SSD, a resztę pieniędzy mogę przeznaczyć na system i lepszy zasilacz? Z góry dzięki za odpowiedź.

Opublikowano

Pfu nie system. Pomyliłem system z klawiaturą i monitorem, ale ja złożylem tak. Zestaw + SSD w jednym i oddzielnie monitor + mechanik.

W zestawie za 4k nie musisz nic zmieniać.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

W sensie? Zasilacz jest w zestawie. Już zmieniłem w tym zestawieniu na g550m z xfxa 550 w tym starszym zestawie. Posiada on inne, lepsze łożysko niż xfx, konwertery dc dc, które dają po prostu lepsze trzymanie napięć względem xfxa.

Opublikowano

No dokładnie. Może byś chciał sam złożyć komputer? To dość proste, mógłbym wytłumaczyć na pw co nieco. Jeżeli nie to weź usługę składania i zamawiaj. Podkrecac tutaj nie podkręcisz procesora, bo ma zablokowany mnożnik a karta ma mały potencjał, ale zawsze można ruszyć zegarami.

Opublikowano

Mam wrażenie, że mam talent do psucia różnych rzeczy także raczej zamówię składanie. :) Dzięki za pomoc.

Opublikowano

pewnie ze sie da, ale nie zmieniaj wyboru. pozniej bedziesz zalowal, ze masz 4GB vRAM a przecież te niektóre gierki wykorzystują sporo tych giguf. niby liczba, ale poniekąd ma znaczenie, a wydajność taka sama. 

Opublikowano
Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.

Obecnie sklep oferuje dwie różne usługi montażu.

Pierwsza przeznaczona jest dla osób, które w swoim zestawie nie dokupują dodatkowego

chłodzenia na procesor, lecz zamierzają korzystać z dodawanego przez producenta procesora

to ta usługa.

Druga natomiast została przeznaczona dla osób, które dokupują do zestawu oddzielne

chłodzenie na procesor

W przypadku obu powyższych usług przy zamawianiu zestawu w polu "kod promocyjny" należy wpisać

O44Y129AC8

i naciśnąć obok wyślij. Wtedy koszt montażu zmieni się na 1 złoty, a wysyłka będzie darmowa.

Alternatywnie zamiast montażu możesz dodać do koszyka pendrive SanDisk Cruzer Fit 8GB

Wtedy  przy zamawianiu skorzystaj z kodu

WP35ZXZG5A

i postępuj analogicznie jak w przypadku promocji na montaż.

9uIymOb.png

Chętnie pomogę w sprawach: League of Legends, World of Warcraft.

W razie pytań PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...