Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czego brakuje wam w serwerach skyblock?

coolwhip

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tworzę serwer skyblock i brakuje mi pomysłów. Chwilowo mój serwer wyróżnia się tym że:

- Gdy giniemy tracimy serce (max cztery). Tak to wygląda:

rupTfR8.png

- Podczas jedzenia trzeba pamiętać aby zachowywać dietę tzn. jedzenie jest podzielone na trzy grupy: mięso, warzywa/owoce oraz przetwory. Możemy jeść maksymalnie 4 rzeczy z tej samej grupy pod rząd.

- Mały drop z potworów, zwierząt oraz kamienia - z powodów podanych niżej..

- Bardzo dobrze rozwinięte prace więc przedmioty zdobywa się dealując z innymi ew. kupując w sklepie.

Wszystko co podałem jest dobrze skoordynowane z ekonomią i sklepem, a ekonomia jest najważniejszą rzeczą na serwerze.

Tak więc poszukuję pomysłów co nowego dodać, może to być jakiś fajny plugin lub minigra. Najlepiej coś pod społeczność.

Posiadam skript i skquery oraz dobre umiejętności pisania w tych pluginach więc skrypty jak najbardziej wchodzą w grę.

Dodam że serwer nie będzie nastawiony na zysk tylko na zabawę. Jeśli chcesz na nim zagrać to śmiało pisz co dodać :-)

Konstruktywne pomysły nagradzam lajkiem.

Opublikowano

Sklepow graczy. Bardzo malo serwerow pozwala graczom otwierac swoje wlasne sklepy a jak juz pozwola to jest na takim zadupiu ze 2-3 osoby z 50 wiedza o nim.

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Myślę, że dobrym ruchem będzie skonstruowanie sieci handlowej, skupionej nie tylko na sklepach serwerowych co na graczach. Także dlaczego nie można połączyć trochę trybów w jedną całość? Mam tu na myśli stworzenie przykładowo więzienia w którym gracz będzie mógł zarobić pieniądze.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Plugin Na Handel

Tworzenie sklepów na wyspach

Serwerów Hardcore Skyblock

tumblr_nwve37p9Hz1thlv3qo1_500.gif

Opublikowano

Moim zdaniem warto popracować nad szczegółami .

Takie małe zmiany mogą całkowicie odmienić naszą rozgrywkę.

Dodał bym możliwość dropienia ze stone kluczyków TRIPWIRE_HOOK dzięki któremu

klikając na np ENDER_PORTAL_FRAME otwiera się nam losowanie w wersji skyblock

np. bruk nasionka itp.

(ENDER_PORTAL_FRAME) Najlepiej by był na spawn.

(możesz nad nim dodać holo i jakieś fajne efekty ender perły czy coś)

Fajne są też reakcje na chat

Wyświetla się informacją np

[Reakcja] Rozszyfruj kod <kod> by otrzymać nagrodę.

[Reakcja] Rozszyfruj kod abtlica by otrzymać nagrodę.

Możemy otrzymać za to fajne nagrody.

Powodzenia ;)

baner2.png

Opublikowano

Serwer dopiero wystartuje czy już jest, oraz na jakiej wersji? 

Co do tematu (żeby nie było, że off-topic ;P) kiedyś pamiętam, że na serwerach widywałem możliwość kupienia spawnera konkretnego moba na własną wyspę. Jednak nie wiem czy takie rozwiązanie dalej się dobrze sprzedaje, bo na skyblocku nie grałem już parę lat, jak i zresztą w samego minecrafta ;)

185241494535326637230.png

Opublikowano

Rozumiem dużą potrzebę zakładania swoich sklepów, oczywiście będzie taka możliwość. Proszę o inne pomysły.

@ElvonPL

Serwer jest w przygotowaniu już od ok. 2 tygodni, ponieważ staram się go bardzo dobrze dopracować. Chwilowo jednak nie mam czasu ze względu na to że uczę się do matury, tak więc start po maturze ;p

Ma być na wersję 1.8. ew. jeśli wszystkie pluginy których potrzebuję wyjdą na 1.9 to będzie 1.9

Co do spawnerów to nie wydaje mi się żeby to był dobry pomysł na serwer oparty o ekonomię, raczej będzie możliwość kupienia pojedyńczych jajek spawnujących.

(Spawnery = Nieskończona ilość jedzenia) A jedzenie też będzie można sprzedać w sklepie.. Poza tym jest taka praca jak 'Łowca' który zarabia zabijając zwierzęta. Krótko mówiąc ekonomiczna katastrofa :D

@Freedom07

Jeśli chodzi o hardcore:

To było moim głównym celem i myślę że mogę to już odznaczyć z listy 'to do'. Wszystkie aspekty hardcore wypisałem w pierwszym poście.. utrata serc, dieta, mały drop. Jeśli czegoś jeszcze brakuje, to czekam na podpowiedź :p

Opublikowano

Dobrym pomysłem jest też instalacja pluginu na trade. (Shift-PPM na innego gracza aby zaproponować wymianę, a dalej chyba wiecie jak to jest)

jpgG8fm.png

osu!Pepe counter: 000142

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...