Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta Graficzna do PC

HamX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poszukuje do kupna karty graficznej do mojego PC

System : Windows XP Service Pack 3
Procesor : AMD Athlon Procesor 3000+ (2.01 GHz)
Karta Graficzna : NVIDIA GeForce Ti 4200 (128MB)
Pamięć RAM : 2GB (2 x 1GB)

Płyta Główna

http://scr.hu/32ut/2i7ko

PS -

Chcę żeby bez problemu na minimalnych-średnich poszło GTA San Andreas i GTA IV

Opublikowano

300-400zł

Chyba że nie będzie lepszej karty w takiej cenie co podałem to wtedy zwiększe budżet.

Opublikowano

Jeszcze zapomniałem zapytać o zasilacz. Jaki posiadasz?

EDIT: Ah, masz lipę trochę. Do wymiany jest też płyta główna bo masz złącze AGP 4x na którym nie znajdziesz dobrej karty graficznej...

Co za tym idzie, do wymiany również procesor bo na ten socket to chyba nie kupisz dobrej płyty głównej. Zasilacz pewnie jakiś słaby, więc też do wymiany. 

Czyli niestety do wymiany jest cały komputer.

Jedyna karta pod te złącze na morele to taka: https://www.morele.net/karta-graficzna-matrox-g55-mdha32dsf-212439/

Nie wydaje mi się aby była dobra do gier, ale mogę się mylić. 

Opublikowano

Szczerze, sam nie wiem jaki to zasilacz, jedynie co Ci mogę powiedzieć że był wymieniany bo tamten się prawdopodobnie spalił.

Opublikowano

ja to bym radził niedługo zmienić procka, serio. jeżeli sama karta za 400 zł to KLIKNIJ TU

osobiscie bym poszedl w rozwiązanie 

procesor + nowa płyta + 8GB RAM

sprzedał twoje części tj. procek, płytę, pamięć i kartę. pewnie więcej niż 150 zł za całość byś nie wziął, max 200, to już byś miał jakąś kartę.

czyli 100 by ci zostało + 200 z zestawów i byś miał tę kartę lub byś dołożył 100 złotych i hd 7870, którą ci podałem.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

ja to bym radził niedługo zmienić procka, serio. jeżeli sama karta za 400 zł to KLIKNIJ TU

sprzedał twoje części tj. procek, płytę, pamięć i kartę. pewnie więcej niż 150 zł za całość byś nie wziął, max 200, to już byś miał jakąś kartę.

czyli 100 by ci zostało + 200 z zestawów i byś miał tę kartę lub byś dołożył 100 złotych i hd 7870, którą ci podałem.

Ta karta którą mi podałeś jest dwu-slotowa?

Opublikowano

dwu-slotowa, w sensie? patrzyłem twoja płytę i masz 5x pci-e x16, więc bez problemu ona tam wejdzie. 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

W sumie, rzeczywiście.

Jak będzie z tą kartą z wydajnością gier? ( GTA San Andreas i GTA IV )

Opublikowano

Jeszcze zapomniałem zapytać o zasilacz. Jaki posiadasz?

EDIT: Ah, masz lipę trochę. Do wymiany jest też płyta główna bo masz złącze AGP 4x na którym nie znajdziesz dobrej karty graficznej...

Co za tym idzie, do wymiany również procesor bo na ten socket to chyba nie kupisz dobrej płyty głównej. Zasilacz pewnie jakiś słaby, więc też do wymiany. 

Czyli niestety do wymiany jest cały komputer.

Jedyna karta pod te złącze na morele to taka: https://www.morele.net/karta-graficzna-matrox-g55-mdha32dsf-212439/

Nie wydaje mi się aby była dobra do gier, ale mogę się mylić. 

Mogłem się spodziewać, ten PC mam już parę ładnych lat..

Opublikowano

dwu-slotowa, w sensie? patrzyłem twoja płytę i masz 5x pci-e x16, więc bez problemu ona tam wejdzie. 

Ta karta nie wejdzie na tą płytę. Tam jest PCI, nie ma PCI-E x16. Niech autor zakupi to co podałeś dalej - to będzie najlepsze rozwiązanie.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Teraz co najważniejsze to zmienić Windows.. 8 lat jest zainstalowany XP co powoduje częste resety..

Zainstalować nowego XP'a czy pójść jednak na Windows 7?

Opublikowano

xp już nie ma wsparcia. wreszcie jaki komputer kupujesz? lepiej zawsze pójść w 7. ma ona bardzo niskie wymagania, bez problemu pójdzie na praktycznie każdym nowszym kompie. 

Opublikowano

xp już nie ma wsparcia. wreszcie jaki komputer kupujesz? lepiej zawsze pójść w 7. ma ona bardzo niskie wymagania, bez problemu pójdzie na praktycznie każdym nowszym kompie. 

Na chwilę obecną chcę jedynie zainstalować Windows 7 na tym komputerze co mam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...