Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czarny Ekran/Black Screen - (SF)

Sonies

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. No więc zapytam wprost i konkretnie.

Potrzebuję aby mi ktoś tutaj podał rozwiązanie problemu z czarnym ekranem.

Nie na pw, nie za $ a w odpowiedzi tutaj.

Różne pliki jakie bym nie odpalił na tych darmowych hostingach, na których innym działa.

Czarny ekran i tyle.

Jak już ktoś chce się wiedzą wykazać, zapraszam.

Jeśli zaś kto chce sobie "walnąć posta" ja walnę raport.

Zaczynam a plany są większe, chociaż jeśli ktoś poleca jakiś płatny host, niech poda rozwiązanie.

ps: znalazłem w kodzie coś związane z blackscreen więc zapewne wielu zna rozwiązanie.

Pozdrawiam.

Opublikowano

refresh

Nie ma nikt jakiś wskazówek?

Już dobrze, można nagiąć (powyższe) warunki.

Ponoć może brakować jakiegoś wpisu np do strony w pliku index czy coś.

Może ktoś podesłać gotowe pliki przykładowe z wpisami gdzie należy co zmienić i wymienić to tutaj?

Dam limit jeśli pomoże.

Jeśli nie, trudno.

Opublikowano

refresh

Nie ma nikt jakiś wskazówek?

Już dobrze, można nagiąć (powyższe) warunki.

Ponoć może brakować jakiegoś wpisu np do strony w pliku index czy coś.

Może ktoś podesłać gotowe pliki przykładowe z wpisami gdzie należy co zmienić i wymienić to tutaj?

Dam limit jeśli pomoże.

Jeśli nie, trudno.

Ja dostałem wskazówki, że Black Screen wywołany jest złą konfiguracją client_cfg oraz Index nic więcej nie wiem, od rana szukam błędów w konfiguracji tych plików i znaleźć nie mogę.

Próbowałem na plikach Zeusa nic - dalej black screen.

Próbowałem na plikach Gil'a i chuy to samo.

Za każdym razem krok po kroku robie tak jak jest opisane w temacie.

@Norbertsons

@SebuśPL

Help.

Gość Nerfinekk
Opublikowano

Zrobiłeś wszystko tak jak w tym tutorialu?

Opublikowano

Dobrze zainstalowaliście ? Hasło itp.

Tak.

Rozwiązanie problemu jest tak proste, że czasem nie wierzę w ludzi

Jeśli nie chcesz podać jasnej odpowiedzi - tylko nakieruj xD

Przeglądam pliki client i index już 1000 raz, nie widzę tam błędu w konfiguracji pliku, zaczynam tak błądzić, że zacząłem myśleć, że to same obrazki powodują tego black screena, ale to chyba nie może być takie proste. ;D

Nie było tematu, śmiało mogę stwierdzić, że jestem idiotą.

Gość Nerfinekk
Opublikowano

Dobrze zainstalowaliście ? Hasło itp.

Tak.

Jeśli nie chcesz podać jasnej odpowiedzi - tylko nakieruj xD

Przeglądam pliki client i index już 1000 raz, nie widzę tam błędu w konfiguracji pliku, zaczynam tak błądzić, że zacząłem myśleć, że to same obrazki powodują tego black screena, ale to chyba nie może być takie proste. ;D

Nie było tematu, śmiało mogę stwierdzić, że jestem idiotą.

xD PS: Następnym razem jak zadajesz takie pytanie to podaj jakieś screenshoty lub kod plików konfiguracyjnych :) lub plików ,których dotyczy pytanie :) nikt nie może jednoznacznie stwierdzić co źle zrobiłeś :D

Opublikowano

Rozwiązanie jest proste. Należy poprawnie wpisać link do strony na której jest serwer, lecz mimo tego, iż rozwiązanie jest proste zadałem pytanie: Domagając się odpowiedzi, której nie otrzymałem, a nad to ten komentarz nic nie wnosi do postu i mogę dać report choć nie muszę.

Więc proszę mi tu nie zgrywać cwaniaka, "jakież to my umiejętni a oni sobie z czarnym ekranem nie radzą no, ech." Jest takie przysłowie: Krowa która dużo ryczy, mało mleka daje.

I zapewniam że 70% programistów którzy uważają że wszystko potrafią, nie potrafią nic.

Pozdrawiam.

Nie korzystam z tutoriali.

Jakże myślałem, że znajdzie się tu pewny mądrala który uważa że wszystko wie.

Jakże zawiodłem się na waszej wiedzy.

@1361622928-U485574.pngNerfinekk Jako jedyny w niósł coś do tematu, choć nic nie zrobił.

Pozdrawiam was bardzo serdecznie, ściskam. Pa! :zaczepka:  :yay: 

Opublikowano

Rozwiązanie jest proste. Należy poprawnie wpisać link do strony na której jest serwer, lecz mimo tego, iż rozwiązanie jest proste zadałem pytanie: Domagając się odpowiedzi, której nie otrzymałem, a nad to ten komentarz nic nie wnosi do postu i mogę dać report choć nie muszę.

Więc proszę mi tu nie zgrywać cwaniaka, "jakież to my umiejętni a oni sobie z czarnym ekranem nie radzą no, ech." Jest takie przysłowie: Krowa która dużo ryczy, mało mleka daje.

I zapewniam że 70% programistów którzy uważają że wszystko potrafią, nie potrafią nic.

Pozdrawiam.

Nie korzystam z tutoriali.

Jakże myślałem, że znajdzie się tu pewny mądrala który uważa że wszystko wie.

Jakże zawiodłem się na waszej wiedzy.

@1361622928-U485574.pngNerfinekk Jako jedyny w niósł coś do tematu, choć nic nie zrobił.

Pozdrawiam was bardzo serdecznie, ściskam. Pa! :zaczepka:  :yay:

Jeśli wgrywasz pliki Zeusa zwróć uwagę na to co wpisujesz w pole Adres Strony, ma być link do Twojej strony, ale bez żadnych http:// i / po czyli np. TwojaStrona.pl

Jeśli wgrywasz inne pliki zwróć uwagę na konfigurację pliku req.php, index.php czasami jeden szczegół taki tyci może powodować nie wczytywanie się gry, jak np. dostałem pliki, te nowsze i kminiłem czemu nie działają, a był tam podany link do localhosta i wystarczyło to zmienić na mój.

Opublikowano

Jeśli wgrywasz pliki Zeusa zwróć uwagę na to co wpisujesz w pole Adres Strony, ma być link do Twojej strony, ale bez żadnych http:// i / po czyli np. TwojaStrona.pl

Jeśli wgrywasz inne pliki zwróć uwagę na konfigurację pliku req.php, index.php czasami jeden szczegół taki tyci może powodować nie wczytywanie się gry, jak np. dostałem pliki, te nowsze i kminiłem czemu nie działają, a był tam podany link do localhosta i wystarczyło to zmienić na mój.

Chciałem wgrać nowsze, jednak porobimy jeszcze.

Również mogłem też dać http, różnie to bywa.

Dobrze, dziękuję wszystkim za odpowiedzi.

Temat pozostawiam do wglądu.

Opublikowano

Chciałem wgrać nowsze, jednak porobimy jeszcze.

Również mogłem też dać http, różnie to bywa.

Dobrze, dziękuję wszystkim za odpowiedzi.

Temat pozostawiam do wglądu.

Tak więc jeśli chodzi Ci o te pliki

http://shakeshake.vior.pl/nw/

Otwierasz Index.php

I zmieniasz var movie - na lokalizację pliku sfgame1067 na Twoim hostingu - w moim przypadku jest to:

http://shakeshake.vior.pl/nw/sfgame1067

Przechodzisz do  req.php do linijki:

$db = new PDO ( 'mysql:host=HOST;dbname=NAZWA BAZY;charset=utf8', 'LOGIN', 'HASLO' );

I konfigurujesz:

HOST - Nazwa hosta bazy danych

Nazwa Bazy - Nazwa bazy jaką założyłeś

Login - Login użytkownika phpMyAdmin

Hasło - Hasło użytkownika phpMyAdmin

Później przechodzisz do folderu sql, bierzesz plik sfgame.sql logujesz się do phpmyadmin - wybierasz bazę i klikasz Import - i importujesz tam ten plik sfgame.sql

Ta da - jeśli zrobisz wszystko dobrze pliki muszą działać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...