Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobić serwer dla graczy NS?

dibex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Czy mógłby mi ktoś pomóc :) a mianowicie posiadam serwer na linuxie i nie mam zielonego pojęcia jak zrobić by osoby które posiadają wersję non steam mogłyby wejść na server . Z góry dziękuję :)

Opublikowano

Prosze tu masz link do filmu na yt wystarczylo wpisac w google "Jak postawic serwer hurtworld non steam" takie trudne to nie jest :/ https://www.youtube.com/watch?v=PSU8j0-tBLM

@Edit znaczy tam masz jak zrobic na windowsie ale masz wiele poradnikow wystarczy zmienic komendy itp. a oxide itp. wgyrwasz tak samo np. za pomoca winscp :/.

Kolego źle zrozumiałeś post który napisałem , po co wysyłasz mi linka jak postawic serwer i jeszcze dodajesz żebym użył opcji Google skoro chyba sam nie wiesz o co chodzi ? Potem edytujesz posta poprawiając się ze na filmiku jest pod Windows i dodajesz ze jest wiele poradników wystarczy zmienić komendy itp.

Jak juz wiadomo w poście który napisałem mam serwer na linuxie ale potrzebuje pomocy ( poradnika ) jak to zrobić by osoby które korzystają z non steam mogłyby się do mnie połączyć . Google używałem ale nic nie znalazłem tylko wszystko pod Windows podają . I skoro jest niby wiele poradników i wiesz ze wystarczy zmienić komendy to proszę udostepnij lub napisz jak to zrobić bo z Twojej wypowiedzi widzę że wiesz jak to zrobić .

Opublikowano

Musisz zdobyc cracka na serwer: )

Dla tego się pytam czy ktoś wie jak to zrobić bo szukam na google i nic nie mogę znaleźć a na windows jest od groma , w linuxie jestem zielony choć jakimś sposobem udało mi się zainstalować serwer :) przeczytałem poradnik z tego forum i się udało za co dzięki wielkie oczywiście :) Wiem że są osoby na tym forum które posiadają serwer na linuxie i normalnie można się łączyć przez no steam dla tego się pytam was czy byście pomogli mi w tym :)

Opublikowano

póki co crack pod serwery linux nie jest nigdzie udostępniony i wydaje mi sie ze przez najbliższe 2 miesiące nie będzie ;) Także zrób go sam, tak jak zrobili to Ci którzy postawili serwer póki co. Nikt za darmo Ci raczej nie pomoże. A jeśli nie potrafisz to kup serwer vps z windowsem i tam możesz postawić hurtworld dla nonsteamów ;)

Opublikowano

Za jakiś czas zrobię poradnik jak krok po kroku postawić serwer na linuxie a dokładnie Ubuntu. Teraz już zacznę robić poradniki odnośnie pluginow, konfiguracji itd.

Opublikowano

Ok zrobione temat do zamknięcia ! I nie musiałem nikomu płacić! Widzę że tylko w Polsce tak jest że Polak Polakowi prędzej nóż wbije niż pomoże !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...