Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zdanie nt. polskich serwerów hardcore

Riveilli

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

założyłem ten temat, aby dowiedzieć się jakie jest wasze zdanie na temat serwerów hardcore w Polsce. Jestem też ciekawy tego, jak chcielibyście żeby wyglądał was wymarzony serwer?

Opublikowano

Taki jak "skaf" kilka edycji temu. Brak sektorów, żadnych boyfarmerów. Stoniarki, niski drop, dead = ban, stabilny serwer i edycja która nie będzie trwała tydzień, bo nikt nie będzie grał.

Brak vipów (a jak już to żadnych kitów tylko np. powiększony drop), a w ISie unban i disco zbroja czy coś takiego.

Opublikowano

Takie serwery są spoko jak dla mnie, ale naszej polskiej społeczność nudzi się wszystko więc jak się zrobić taki Dobry Hardcore to parę dni po starcie edycji nikt nie będzie grał bo za trudno.

Jeśli chodzi o wymarzony serwer to taki porządny hard bez VIP'ów itp. Żeby nie było Pay2Win :)

Opublikowano

Ja tam Hardcorów nie lubię, jednak na ten temat się wypowiem.

Polska społeczność nie lubi się wysilać (tak jak ja xD), więc grają na minigrach lub VERY EASY.

Ja tam preferuje singla, na którym coś buduję / z modami.

Ale, prawdziwy hardcore nie powinien mieć żadnych VIP'ów (ew. bez kitów, ale zwiększony drop o np: 50%)

Żadnych stoniarek, boyfarmerów - czysty mc

Dodane wszystkie moby, z zwiększonym 200% DMG

Dead - ban  (oczywiście, jeżeli wbije jakieś 200 polaczków, to 199 zostanie zbanowanych po 30 minutach, a reszta wyjdzie bo za trudno)

Ew. zamiast dropu, to drop z rud, 10-15% (rozwalisz, nie zawsze wyleci) do tego wylatuje ruda, którą można przepalić określonym materiałem, i przepala się ją dłuuugo, np: 30 minut jedną rudę diamentu (jeżeli wsadzisz lawę)

lub godzinę, na drewnie. itp. Jeżeli będzie np: za długo, to też się zepsuje...

Na takim serwerze w Polsce nikt by nie grał, jednak za granicą można by kilkaset osób nabić.

Daj lajka! Nic to nie kosztuje, ale bardzo tego potrzebuje!

d9xa4.png

10 | 25 | 50 | 75 | 100 | 250 | 500 | 1000

Kliknij w obrazek! Zobacz nasz serwer!

Chcesz abym zobaczył? Napisz @Notrax3

Opublikowano

Trudno znaleźć idealny serwer HC o ile taki istnieje. W większości jest to po prostu za łatwe, hardcore powinien opierać się na trudnej rozgrywce, bez żadnych wspomagaczy i z utrudnionymi warunkami dookoła.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Jakie głupoty pierdzielicie jeszcze przed skafem były serwery hardcore - a to, że po śmierci się płaci to tylko sposób skafa, by zarobić kolejne pieniążki na dzieciaczka.

Praktycznie wszystkie serwer na tym forum to takie coś:

Zagraj na blablabla od x lat blablabla jest dopracowany blablabla.

Screeny spawnu, boyfarmerów i stoniarek lub co lepsze całkowity ich brak.

Drop:

Oczywiście 1% czy 3% na diament, oczywiście kij z tym, że to aż tak mało nie jest.

Żelazo, złoto itd. dropią hurtowo.

A redstone albo nie ma w ogóle dropa albo jakiś tam randomowy - no, bo tylko debil będzie budował coś z redstone, ponieważ zniknie za pół godziny.

Emeraldy, które albo są w jakimś shopie, albo co lepsze w ogóle ich nie ma.

Te całe ,, frakcje '' to po prostu robienie jakiś grupek na czacie niż faktycznie frakcja.

Jak już jest jakiś losowy tp to oczywiście nie bierze pod uwagi to, że tepniesz się w sam środek czyjejś bazy - sam tak miałem, sporo godzin ktoś ma teraz do tyłu. Ewentualnie go w ogóle nie ma i stoją sępy na granicach.

Dodatkowo dodaje się arenę PvP - co? Przecież sam świat jest wielką areną PvP, ale nie, trzeba robić z serwera jeszcze większy pokaz debilizmu.

pyhvh7E.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...