Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pad a FPS'y

hubi250

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o porady jak mam skutecznie się uczyć grać na padzie w fps'y ,czyli np na ps4 jak by wyszedł np Battlefield 5 za jakieś pół roku to chciał bym już coś ugrać ;p 

Jeżeli to się przyda to mam Mam z fpsów Battlefield 4, Hardline i CS-GO

I ile najlepiej ćwiczyć z waszymi poradami dziennie ;p ?

Na razie się uczę na PC żeby jak kupie ps4 to dało by się coś ugrać xD

I proszę nie spamić że praktyka ! xD bo to już wiem 

Uczył bym się grać na padzie od xbox one 

Opublikowano

Przecież granie w FPSy na padzie, to żadna filozofia. Jeśli ogólnie ogarniasz granie na padzie, to ogarniesz też FPSy i inne gatunki gier.

Moja jedyna rada, to grać i się nie zniechęcać jeśli na początku będzie Ci szło słabo. Jeśli się poddasz, to po prostu dołączysz do grona narzekaczy, którym nie wyszło kilka "meczy" i mówią, że na padzie się nie da grać ;)

Na początku z lekka mi nie szło, ale z każdym "meczem" coraz bardziej się wkręcałem i mi się spodobało, a teraz po prostu nie wyobrażam sobie do powrotu do grania na PC.

Większość gier na konsolach oferuje tryb autoaim, który jest pomocny na nowych graczy. Na początku przygody z niego sam korzystałem, po czasie trzeba go wyłączyć bo już po prostu się nie przydaje, a nawet zaczyna przeszkadzać w grze.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

A mam grać i się nie poddawać w bf4 multiplayer czy jak ?

Z góry dzięki , ale czekam na więcej wypowiedzi .jak najwięcej ;p 

Opublikowano

Ja osobiscie nauczylem sie grac w FPSy lepiej na PS3 w CoDy stare. FFA dobrze uczy bo wtedy wiadomo kiedy jest sie wystarczajaco dobrym na kazdy FPS kiedy wygrywasz wiekszosc meczy.

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Proszę o więcej wypowiedzi ,daje like ;) za chęć pomocy 

CZy może dać se spokój z graniem na pc ,padem od xboxa one, i od razu gdzy wyjdzie ps4 neo kupić i na padzie ps4 ćwiczyć grać ?

Opublikowano

Proszę o więcej wypowiedzi ,daje like ;) za chęć pomocy 

CZy może dać se spokój z graniem na pc ,padem od xboxa one, i od razu gdzy wyjdzie ps4 neo kupić i na padzie ps4 ćwiczyć grać ?

Niby dobrze by cwiczyc na PC bo Ci z myszka niby beda lepsi i jak ci sie udaje wygrywac na PC to na PS4 dasz rade bez problemu lecz mozliwe ze emulacja kontrolera nie jest taka sama na PC jak na konsoli. Ja osobiscie bym czekal az kupie konsole. Grajac padem na PC moze ci sie odechciec wogole grac jak zbyt duzo przegrywasz :P

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Z padami jest jak z myszką. Gdy pierwszy raz dotknąłeś myszki też nie zawsze mogłeś trafić w wybraną ikonkę na pulpicie? :D

To jak nauka chodzenia albo jazdy na rowerze. 

Zaczynaj powoli, bez zaje*iście wielkich czułości grzybka, gdy będziesz czuł się na siłach zwiększaj tę czułość. 

No i graj, przede wszystkim graj bo praktyka mistrza czyni :)

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

mi na konsoli znacznie lepiej sie gra na padzie (mam dwa zestawy do konsoli, mysz+klawiatyra i pad) ale moze dla tego ze juz z 4 lata gram na padzie

Opublikowano

Trening, trening i jeszcze raz trening. Jestem weteranem Call of Duty, w 2010 wraz z MW2 z PC przesiadłem się na PS3 i na początku ciężkie początki były :) W końcu przy odpowiednich słuchawkach i ustawieniach w grze w każdym CoDzie jest KD 2.0 :)

Aktualnie gram BO3, jak ktoś chce to PSN: Tabciogaraj

Tabciogaraj.png

ps3_10.png - ps4_10.png - psvita_10.png
Zajmuję się sprowadzaniem różnego rodzaju towarów z Chin. Potrzebujesz pomocy? Pisz!

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

lol, jakie Ty chcesz porady na granie padem

myslisz, ze inni jak zaczynaja grac na padzie w FPSy to szukaja jakis tutoriali jak sie gra na padzie?

wystarczy praktyka, ja osobiscie normalnie przyzwyczailem sie do pada poprzez BF3 i Black opsa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...