Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego nowi streamerzy nie mają widzów? :O

xJankesx1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na polskim Twitchu jeżeli chcesz się wybić to nie dość, że musisz reklamować swojego streama to jeszcze najlepiej je robić rano od godziny 6:00 bądź w nocy od 22:00 z racji tego, że w popołudniowych godzinach zaczynają streamować Ci znani streamerzy.

Opublikowano

Przeglądam nowych streamerów i żaden z nich nie jest godzien uwagi. Nie reprezentują zbytnio nic, często przeklinają (znacznie częściej niż wypada), nie ma żadnej przyjemności z oglądania ich.

Ja też kiedyś chciałem streamować, bo uwielbiam dzielić się moją rozgrywką ale nawet nie zacząłem bo byłbym kapuśniakiem równym z tymi opisanymi wyżej :P

Co innego streamerzy, którzy coś osiągneli, ciekawie prowadzą swoje strumyki, bądź mają charyzmatyczną osobowość, to coś, co sprawia, że chce ich się oglądać (np. ArQuel, jakoś tak ta jego mordka sprawia, że zostaję kolejne 5 minut :P )

Taki Gross Gore drze jape, fakuje, non stop klepie te same regułki, jednak dobry z niego chłopak i dobrze gra.

Kubon to samo i ma dystans do siebie, coś, czego dzisiaj prawie nikt nie ma.

Nikt nie potrafi się przyznać do swoich błędów, i to mnie najbardziej w*****a przy nowych streamerach. Nawet jak zjebie zwala wine na innych albo kręci jakieś niestworzone wymówki.

Inną sprawą jest, że nie stajesz się sławny od razu, to tak jak w innych dziedzinach freelancerki, od jednoosobowej firmy remontowo-budowlanej, przez programistów stron internetowych czy fotografów weselnych aż po streamerów każdy z nich musi powoli budować sobie bazę klientów/widzów/kontaktów, żeby funkcjonować i mieć się za co utrzymać. Ten czynnik niestety rośnie zazwyczaj baaardzo powoli.

TL;DR:

Małe doświadczenie, mała baza widzów (która nie bierze się z niczego i prowadzi do porzucenia swojego zajęcia), zbyt duże ego i nic ciekawego to powody porażek nowych streamerów.

sygna.png

Opublikowano

Większość jest po prostu nudna, masie nie chce się szukać perełek wśród początkujących, więc robią to wśród gigantów.

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...