Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań odnośnie tego, co sądzicie o Terrari

jimmyblack

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

Chcę zadać wam kilka pytań na temat Terrari w związku z małymi badaniami, które chcę przeprowadzić.

Proszę was o nie czytanie odpowiedzi w temacie, zanim sami nie udzielicie odpowiedzi. Proszę też o powstrzymanie się od komentarzy nie będącymi odpowiedziami na pytania.

Wymień 3 rzeczy, które najbardziej podobają Ci się w tej grze.

Wymień 3 rzeczy, które najbardziej Ci się nie podobają.

Wskaż 3 zmiany, które należy wprowadzić do tej gry, aby stała się lepsza.

Czy próbowałeś komunikować swoje propozycje zmiany gry jej twórcom?

Postaraj się określić, czemu wybrałeś tą grę, a nie jakiś inny tytuł.

Ile godzin spędzasz w tej grze tygodniowo?

Czy zdarzyło się, że odstawiłeś tą grę na dłuższy okres czasu? Jeśli tak, podaj przyczynę.

Za wszystkie odpowiedzi dziękuję i postaram nagrodzić je plusikami.

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

1) Dużo itemów, sandboxowy styl gry, można się nauczyć trochę angielskich słówek,

2) Rzadkie aktualizacje, może cena 10 €( na G2A można za 20 zł kupić), -,

3) Według mnie jest teraz dobrze, i nic nie trzeba zmieniać,

4) Nie próbowałem,

5) Grałem w minecrafta, ale po pewnym czasie mi się znudził. Wybrałem terrarie ponieważ gra jest bardzo dobrze rozbudowana, i ma wiele ciekawych systemów,

6) 14 h ciągu tygodnia, co daje średnio 2 h/ dziennie ,

7) Gram w nią cały czas, chociaż mam mało godzin, bo grałem na crack grze.

Opublikowano

Co to za "badania"?  xD

1) - Prosty system walki który jednocześnie obejmuje trudne/interesujące bossy jak i satysfakcjonujące walki z dużymi grupami

- Dużo materiałów i dekoracji które bardziej kreatywni gracze potrafią wykorzystać na miliony sposobów i cieszyć moje oko

- Standardowa rozgrywka "od 0 do Moon Lorda" trwa bardzo długo a rozwój postaci nie zatrzymuje się ani na chwilę. Podoba mi się właśnie to powolne dążenie do celu

2) - Brak przystosowania do dużych serwerów multiplayer

- Gra ukrywa siebie przed graczem, nie da się grać bez Terraria Wiki w drugim oknie - a przecież postać Guida miała temu zapobiec

- Łatwość oszukiwania w niej

3) - Dodać oficjalne API i support dla modów

- Dodać specjalny tryb gry dla dużych serwerów

- Zbalansować przedmioty, dodać late-gamowe odpowiedniki słabych przedmiotów

4) Tak, ale nie tak radykalne jak te co wymieniłem. Niektóre z moich pomysłów były przyjęte.

5) Jako entuzjasta gier 2D i ARPG z dobrym systemem progresji, Terraria była naturalnym wyborem. Uwielbiam zabijać 20 mobów jednym machnięciem miecza.

6) Od pół roku nie grałem; po wyjściu aktualizacji gram cały wolny czas

7) Przerwy mam często - jak wyżej. Przyczyna - czekanie na kolejną aktualizację? Nie wiem jak to zaklasyfikować.

Opublikowano

1. Przyjemna dla oka grafika, duży świat, dużo itemów

2. Nie wiem czy jestem w stanie coś wskazać xD

3. Dodałbym więcej: Itemów, Wrogów, Dungeonów

4. Nie próbowałem

5. Wybrałem ją, bo jest bardzo rozbudowana

6. Zależy. Kiedyś to z 20h. Teraz mało

7. Odstawiłem, gdyż zaraz po wejściu w hardmode spotkała mnie inwazja piratów, której nie chciało mi się powstrzymywać xD

AsRock 960CG-GS FX | AMD Athlon 64X2 3.2 GHz |nVidia GeForce GTX660 | 2,5 GB RAM (1 x 2GB i 1x 512 MB) | Windows 7 | Service Pack 1 |

76561198099384029.png

Opublikowano

1) Spora możliwość rozbudowy swojej postaci. Tryb gry multiplayer, co umożliwia handel z graczami. Mechanika gry, fizyka, świat w którym została osadzona. Chmura do przechowywania postaci oraz świata. Wszelakie bossy i dungeony. Mnogość przedmiotów i efektów ich działania.

2) Możliwość zdobycia przedmiotów za pośrednictwem programów zewnętrznych.

3) Uniemożliwienie dodawania przedmiotów za pośrednictwem programów zewnętrznych oraz modyfikacji, poprzez dodatnie postaci tylko i wyłącznie na chmurę. 4) Nie miałem okazji.

5) Gra za czasów gdy nie było wielkich dodatków jak jest obecnie, po prostu wpadła mi w oko po obejrzeniu zwiastunów, bodajże była to wersja gry w której najlepszym ekwipunkiem była zbroja z meteorytu itd.

6) 20h

7) Oczywiście, zmęczenie grą, osiągnięcie celu, brak osób chętnych do gry.

76561198066270322.png

Opublikowano

1) oczywiście najnowszy update , mnóóóóóóóóóóóóóóstwo itemów , oldschoolowa grafika i dzwięk (no dzwięk chociaż nie)

2) (JOHN) cena , po updatach zwyższony poziom trudności (nie nie hardmode) , mała popularność serwerów

3) najlepiej bedzie taka jaka jest

4) nie próbowałem

5) SANDBOX czyli mogę robić , kreować , budować , zabijać , zdobywać co chce

6) ostatnio przestałem trochę grać w Terrarie ale kiedyś jakieś 2-3 godziny dziennie (jeśli miałem czas)

7) brak czasu , kolegów do grania i już 7 razy skończona fabuła (wiem w tej grze fabuły niema ale ogólnie pokonani bossi)

SIEMASZ !  xD

Chcesz pograc ? zobacz moj profil "http://steamcommunity.com/id/783924798/"i dodaj

a jesli chcesz pogadac to zobacz na GG "52355270" lub "BarteK"   ;)

#UNDERTALE

Opublikowano

1. Gameplay, możliwości, mechanika

Po pokonaniu wszystkich bosów tak jakby traci się sens gry, masa itemów z czego połowy nie znamy :P ,mało możliwości exploracji świata

Poprawić oprawę graficzną, fizykę ,fabułę gry ( jest tak owa? :D )

Nie

Jest to gra której mamy określony cel/e nie tak jak w innych grach typu Minecraft ( włóczysz się po nieskończonym świecie bez celu)

Jak czas pozwala to nawet 4h

Tak, był to mój pierwszy raz z Terrarią i po pokonaniu wszystkich mechanical'ów gra straciła dla mnie racje bytu

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

1> Przeogromna ilość przedmiotów, całkiem spory sandboxowy świat w którym ciężko będzie Ci się zanudzić (dopóki nie pokonasz wszystkich bossów, zdobędziesz do chcesz etc.)

2> Brak fabuły, bardzo rzadkie aktualizacje

3> Dodanie fabuły bez nacisku na zaczynanie jej, większy świat, nowy przeciwnicy w tym bossowie

4> Nie miałem okazji. Swoją drogą, kto by mnie wysłuchał? :)

5> Przede wszystkim ze względu na wolno świat w którym teoretycznie można wszystko. Przyciąga mnie swoboda w grach że tak powiem.

6> 10h~

7> Po pokonaniu bossów marzyła mi się wspólna gra z kilkoma znajomymi lecz niestety się nie udało i po tym zostawiłem grę na dobre pół roku

giphy.gif

Opublikowano

1. Duża ilość bossów, przedmiotów, elementy RPG

2. Czasami są spadki fpsów, bardzo trudna jest momentami (na początku hardmode), mało aktualizacji

3. Levelowanie, wybieranie klas, questy

3. Nie

4. Ponieważ uwielbiam sandboxy i open-worldy.

5. Mam ogólnie 270h na steamie, czasami po 60h tygodniowo, czasami 0, zależy :)

6. Tak, zazwyczaj przechodzę całą gre (wszystkie bossy zabijam) i potem robie przerwe kilka miesięcy

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

1. Bardzo rozbudowana, system walki, swoboda.

2. Wszystko mi się podoba.

3. Trochę lepsza optymalizacja na słabsze PC-ty, a tak poza tym to nic.

4. Nie .

5. Ponieważ jest fajna i tyle, nawet ciekawsza niż MC.

6. Jakieś kilkanaście godzin, raz mniej, raz więcej

7. Tak, znudziła mi się na jakiś czas.

Opublikowano

Wymień 3 rzeczy, które najbardziej podobają Ci się w tej grze. : Od groma przedmiotów i potworów, survival, ciekawe bossy

Wymień 3 rzeczy, które najbardziej Ci się nie podobają. : Wszystko mi się podoba :)

Wskaż 3 zmiany, które należy wprowadzić do tej gry, aby stała się lepsza. : 1. Zbroje które tworzą ogniki podczas poruszania się powinny emitować światło 2.pauza po nieciśnięciu Esc 3. Więcej stroi 

Czy próbowałeś komunikować swoje propozycje zmiany gry jej twórcom? : Nie

Postaraj się określić, czemu wybrałeś tą grę, a nie jakiś inny tytuł. : Uwielbiam survivale sandboxy

Ile godzin spędzasz w tej grze tygodniowo? : 10

Czy zdarzyło się, że odstawiłeś tą grę na dłuższy okres czasu? Jeśli tak, podaj przyczynę. : Miałem półroczną przerwe ze względu sprzedania konta steam i dopiero niedawno kupiłem ją na nowe.

30331_29_08_10_12_41_58.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...