Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań odnośnie tego, co sądzicie o WoWie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

Chcę zadać wam kilka pytań na temat WoWa w związku z małymi badaniami, które chcę przeprowadzić.

Proszę was o nie czytanie odpowiedzi w temacie, zanim sami nie udzielicie odpowiedzi. Proszę też o powstrzymanie się od komentarzy nie będącymi odpowiedziami na pytania.

Wymień 3 rzeczy, które najbardziej podobają Ci się w tej grze.

Wymień 3 rzeczy, które najbardziej Ci się nie podobają.

Wskaż 3 zmiany, które należy wprowadzić do tej gry, aby stała się lepsza.

Czy próbowałeś komunikować swoje propozycje zmiany gry jej twórcom?

Postaraj się określić, czemu wybrałeś tą grę, a nie jakiś inny tytuł.

Ile godzin spędzasz w tej grze tygodniowo?

Czy zdarzyło się, że odstawiłeś tą grę na dłuższy okres czasu? Jeśli tak, podaj przyczynę.

Za wszystkie odpowiedzi dziękuję i postaram nagrodzić je plusikami.

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Wymień 3 rzeczy, które najbardziej podobają Ci się w tej grze. - Ogrom pierdół do robienia, Społeczność, pewna marka.

Wymień 3 rzeczy, które najbardziej Ci się nie podobają. - Brak możliwości kupywania prepów na miesiąc a dokładniej nieadekwatna cena do 2 miesięcznego prepa.

Wskaż 3 zmiany, które należy wprowadzić do tej gry, aby stała się lepsza. - Nie mam pojęcia, gra jest wystarczająco dobra.

Czy próbowałeś komunikować swoje propozycje zmiany gry jej twórcom? - jw.

Postaraj się określić, czemu wybrałeś tą grę, a nie jakiś inny tytuł. - Bo to jedyne mmo, w które gram a mi się nie nudzi.

Ile godzin spędzasz w tej grze tygodniowo? - posiadając prepaida 3h dziennie.

Czy zdarzyło się, że odstawiłeś tą grę na dłuższy okres czasu? Jeśli tak, podaj przyczynę. - Tak, brak czasu :)

+ Jeżeli pomogłem                                    :-]

Jeżeli chcesz się skontaktować zapraszam ts3 : 178.33.168.235:10113

Opublikowano (edytowane)

Wymień 3 rzeczy, które najbardziej podobają Ci się w tej grze. : Świetne pvp(dynamiczne) i pve, kozacki target system nie co teraz dają te celowniki gdzie mmorpg bardziej przypomina mmofps. Reputacje, które kiedyś były przydatne, aby zdobyć jakiś item czy coś. Fajni ludzie, którzy pomagają dosłownie ze wszystkim włącznie z nauką przedmiotów szkolnych :)

Wymień 3 rzeczy, które najbardziej Ci się nie podobają. : Casualism totalny, odstąpienie do reputacji po ity na rzecz repek po mounty i tabard, uproszczenie postaci.

Wskaż 3 zmiany, które należy wprowadzić do tej gry, aby stała się lepsza. Wprowadzenie starych ekspansji, lub totalne utrudnienie tej gry, powrót to starych korzeni drzewek talentów, reputacje aby coś dawały. Multum daily questów, w różnych miejscach i inne tego typu rzeczy.

Czy próbowałeś komunikować swoje propozycje zmiany gry jej twórcom? Nie

Postaraj się określić, czemu wybrałeś tą grę, a nie jakiś inny tytuł. Byłem na nią skazany, były chłopak mojej siostry przyniósł i razem graliśmy ponad 9 lat temu, nie liczę już...

Ile godzin spędzasz w tej grze tygodniowo? Obecnie w ogóle jesli wprowadziliby ekspansje od nowa vanilla tbc wotlk, porzuciłbym wszystko i zacząłbym grać.

Czy zdarzyło się, że odstawiłeś tą grę na dłuższy okres czasu? Jeśli tak, podaj przyczynę. Tak, nuda totalna, garnizon - raid - garnizon - raid i tak do końca życia... Na arenki nie mam myszki, a nie ma dużo dobrych graczy z którymi można byłoby pograć

Edytowane przez Evron

Jeżeli pomogłem Daj + I'll be happy :)

Wystarczy kliknąć :)

giphy.gif

Opublikowano

Wymień 3 rzeczy, które najbardziej podobają Ci się w grze: 

•  Nowy wygląd postaci.
  •  Z*******A fabuła - według mojej skromnej osoby, jest ona najlepsza ze wszystkich MMORPG w jakie grałem. 
  •  Nic nie przychodzi od tak - (czyt. chociaż te nowe dodatki i awans na 100 poziom mnie dobija, wiecie jak się cieszyłem ze swojej pierwszej 80?)

Wymień 3 rzeczy, które najbardziej Ci się nie podobają w grze: 

•  Jak wyżej. Dodatki przynoszą prostotę (czyt. awans na 100 poziom, a potem c***a się robi, i Blizz dostaje w dupę)
  •  Uproszczenie zadań. Bierzesz - zabijasz 20 potworków - oddajesz. Gdzie te czasy, że się czytało każdą linijkę tekstu, z słownikiem na kolanach.
  •  Już nie ma tej samej społeczności. Kłótnie, wyzwiska, drwiny. Nikt nie pomoże Ci, a jeszcze wyśmieje, ale to nie błąd Blizz, a społeczeństwa.

Wskaż 3 zmiany, które trzeba wprowadzić: 

• Gra jest mimo (maluteńkich) wad, bardzo dobra.

Czy próbowałem komunikować się w twórcami gry, ze swoimi propozycjami? 

• Nie.

Czemu WoW?

• Bo to jedyna gra posiadająca tak z*******e podłoże fabularne, tutaj w każdym dodatku taki typowy sierżant ze Stormwind może być następnym Liszem, więc ahh! <3 Pełno tajemniczości, oraz każdy wątek fabuły jest ze sobą połączony, nie ma odrębnych wątków.

Ile spędzam przy grze?

• Jeżeli posiadam pre-paida to zdarzało się od 5-10 godzin dziennie. Teraz podrosłem. Matury się zbliżają, oddałem konto bratu, i nie mam na czym grać, ale na privie zdarzyło się tam tą 1-2 godziny na tydzień.

Czy zdarzyło mi się odstawić grę na dłużej? I dlaczego?

• Zdarzyło wiele razy, czasami gasła mi ta zajawka na grę, albo za dużo się przy niej wkurwiałem, albo po prostu coś mnie powstrzymywało od gry. Ale WoW należy do takich tytułów, do których się wraca. Dlaczego? Ponieważ jest on Z*******Y, i bardzo wciągający. Ja osobiście zawsze po kilku miesiącach przerwy, przez "przypadek" obejrzę jakiś gameplay, lub trailer jakiegoś dodatku, i to jest taka iskra, która w ciągu kilku dni rozpala we mnie płomień, i chęć dalszej gry. Ile bym dał by teraz w tej chwili wejść na mojego dawnego warriora <3 
Opublikowano

Fabuła- lepsza niż w niejednej książce, jak się wczujesz w gre to odlatujesz, ciekawe questy, wielowątkowość gry. Niby dodatki opierają się np na pandach ale jednak ma to głębszy sens.

Questy- niby sporo idz zabij, przynieś ale jednak coś w tych questach jest, a szczegolnie w chain questach.

Rywalizacja- rating za areny wyscig w gearze

Pvp - niby dynamiczne i wszystko fajne ale slaby balans klas jest cos takiego jak "antyklasa".

Casual w uj....

nieprzystępna cena w Polsce

Miałem jeden pomysł, ze znajomym napisalismy do blizzard'a.

Odpisali po ROKU i jeszcze ze zgłosiliśmy się do złego oddziału.

Popoluarna gra lubie w mmo jak można popisac z dużą liczbą osób, zawrzeć znajomości.

10-15

Czy zdarzyło się, że odstawiłeś tą grę na dłuższy okres czasu? Jeśli tak, podaj przyczynę.

Tak na rok, pandy

Opublikowano

Fabuła- lepsza niż w niejednej książce, jak się wczujesz w gre to odlatujesz, ciekawe questy, wielowątkowość gry. Niby dodatki opierają się np na pandach ale jednak ma to głębszy sens.

Questy- niby sporo idz zabij, przynieś ale jednak coś w tych questach jest, a szczegolnie w chain questach.

Rywalizacja- rating za areny wyscig w gearze

Pvp - niby dynamiczne i wszystko fajne ale slaby balans klas jest cos takiego jak "antyklasa".

Casual w uj....

nieprzystępna cena w Polsce

Miałem jeden pomysł, ze znajomym napisalismy do blizzard'a.

Odpisali po ROKU i jeszcze ze zgłosiliśmy się do złego oddziału.

Popoluarna gra lubie w mmo jak można popisac z dużą liczbą osób, zawrzeć znajomości.

10-15

Tak na rok, pandy

No tak tylko, że jeśli ktoś czyta opis questa to samo zabij nie jest takie nudne, bo wie dlaczego zabija i po co. :P

Jeżeli pomogłem Daj + I'll be happy :)

Wystarczy kliknąć :)

giphy.gif

Opublikowano

Co mi się podoba? Oczywiście fabuła gry, poza tym można rywalizować z innymi graczami na arenie czy też BG, ogrom questów oraz innych pierdoł.

Nie podoba się? Serwery HR które się szybko nudzą, ciągle grają Ci sami ludzie którzy zawsze we wszystkim dominują..

Aktualnie nic bym nie zmienił. Grywam zazwyczaj kilka godzin w tygodniu w czasach podliczenia aren.

Dłuższe przerwy są spowodowane tym, że mam mało czasu na te grę.

Opublikowano (edytowane)

- piękna i zarazem ogromna fabuła gry

- duża społeczność

- możliwości gry w aspektach technicznych (poruszanie się, swobodne latanie itp,), i oferowane opcje rozgrywki.

- balans

- długie farmienie

- imo pomysłowość i wizje świata najlepsze były w vanilli. Teraz wszystko idzie żmudnie.

- balans

- blizzard leci na hajs, dodając swoje słodkie przedmioty (patrz mount) ofc za hajs mimo abonamentu.

- aktualnie płacz ludzi występuje bez skutku, mój nic nie wniesie ;v

- brak p2w

- długa, z sensem fabuła

- w pewnym sensie liczący się skill, nie bezsensowne klikanie umiejętności jak popadnie

- duże community

- klasy, każdy znajdzie role i styl dla siebie.

- PVE ??

- PVP i inne

- trudno powiedzieć, jest to większość mojej wolnej chwili.

- Znajomi grają w gry '' prostsze '', które wymagają mniej '' wysiłku '' (CS, itp)

- Po prostu przerwa od gier

Edytowane przez Alicer
  • 2 tygodnie później...