Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rival 100 vs Rival 300

yamsza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zastanawiam sie nad kupnem myszki rival 100 jednak neka mnie pytanie czy moze lepiej doplacic do tego rivala 300 jest duza roznica??A moze zowie fk1 kupic ?

Opublikowano

Kwota przeznaczona na kupno myszy:
Preferowany chwyt (palm, claw, fingertip):
Zastosowanie (gry fps, praca biurowa, gry mmorpg, etc.):
Używane DPI:
Rozmiar dłoni (w centymetrach):
Wymagania specjalne:

Opublikowano

ZOWIE FK1 = Symetryczna: jest raczej uniwersalna. Sesnor  [3310 - bdb]  {Brak sterowników,Brak podświetlenia, DPI 400/800/1600/3200}

Rival 100  = Symetryczna i mała : chwycisz fingerem i clawem. Sensor  [3509 - db/dst] {Sterowniki,Podświetlenie, DPI 250/500/1000/1250/1500/1750/2000/4000}

Rival 300 = Profilowana dla praworęcznych: Palm , pół-palm, pół-finger  [3310 - bdb] {Sterowniki,Podświetlenie, DPI regulowane co 50 }

Nie znam ani wymiarów twojej dłoni , ani chwytu (nic). Dlatego dałem ci malutkie porównanie myszek i może wybierzesz sobie z tych 3 odpowiednią.

Zowie i Rival 300 mają bardzo dobre sensory , rival 100 troszeczkę gorszy + jest bardzo mała. Jeżeli chcesz bardziej uniwersalną myszke i nie chcesz typowo profilowanej weź Zowie FK1 , jak chcesz bajery i profilowanie 300.

Taka rada nie bierz zwykłego rivala bo się gumy ścierają - ciągle.

Opublikowano

trzymałem w ręku tego rivala 100 myszke trzymam clawem dobrze lezala mi w dłoni więc nie narzekam a recenzji tego rivala wynika że to nawet dobra myszka bo żeby kupić tą 300 to 100 zł wiecej ... 

wcześniej miałem bloody AL9 

Opublikowano

Nie mówie ,że rival 100 jest zły jest dobry. Chodzi mi o to ,że ma np. dziwny skok DPI i jest stosunkowo mała.

Jeżeli jednak nie przeszkadza ci jej wielkość , a do dpi łatwo się przyzwyczaić to śmiało bierz.

Jak wcześniej miałeś bloody to na 100% poczujesz różnice w komforcie gry bo rival 100 jest o wiele lepszy ;>

Nie ukrywam jednak ,że lepiej kupić FK1 - chociaż może być dla ciebie za duża.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...