Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Shadery a windows 10

Tomakan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry, mam pewien problem. Niedawno miałem zainstalowany system win7, instalowałem tam minecraft, potem shadery, extreme jakieś, mój fps wynosił koło 60-80.

Na dzień dzisiejszy gdy posiadam windows 10 mam problem ponieważ na extreme fps oscylują w granicach 30 fps (20-30fps)

Szukałem w google, znalazłem coś takiego jak to klik ale niestety rozwiązanie ze zmieną threaded optimalization jest dla mnie niewykonalne ponieważ posiadam kartę amd r9 380 4g od gigabyte, szukałem też coś na temat tego gdzie takie coś może się znajdować w ustawieniach karty, zdałem się również na własnoręczne szukanie po ustawieniach i nic nie znalazłem.

mam nadzieję że ktoś pomoże

podzespoły dla nerwusów;

i5 4590

r9 380 4g

ram 8gb

może to jest wina przypisania małej ilosci ramu do gry, zaraz to przetestuje bo z tego co pamietam wcześniej na technic launcher przepisywałem około 4gb.

// tylko że co ma technic launcher do orginalnego launchera mc, ale głębiej myśłąc

// a i ogółem gra źle chodzi, bo 60fps trzyma się jak nie mam żadnych shaderów itd

// wcześniej to było jakoś wyżej o wiele niż 100

76561198066270322.png

Opublikowano

­A jak miałeś  win7 to miałeś może wgranego optifine? Opisz czy jak teraz przypisałeś ram czy się coś poprawiło bo napisałeś

może to jest wina przypisania małej ilosci ramu do gry, zaraz to przetestuje bo z tego co pamietam wcześniej na technic launcher przepisywałem około 4gb.

ale już odp nie dałeś jak to wyszło

oDYVDfv.gif
Opublikowano

Więc ram nic nie dał, czego w sumie można było się spodziewać, ta pamięć jest w nadwyżce dość zbędna przy klasyku, zaraz przetestuję z większą wydajnością.

Niestety nic nie uległo zmianie. Co do optifine, to właśnie na nim wgrywam paczki z shaderami. Wcześniej miałem optifine i teraz również

76561198066270322.png

Opublikowano

@tpacce

W jaki dodatkowy sposób upewnić się iż Minecraft odpala się właśnie z radeona.

Proszę, tutaj znajduje się ss z debugu w tej grze (f3)

x7WCfdY.png

76561198066270322.png

Opublikowano

Bardzo dziękuję za Twoje udzielenie się w temacie a zarazem rozwiązanie problemu. Należy Ci się wielki browar.

76561198066270322.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...