Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Maszyna pod serwer HW

MrSeligus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od pewnego czasu wnerwia mnie to ze wszystkie serwer HW sa robione tylko pod zysk maja gdzies jak sie gra na serwerze tak samo jak maja gdzies graczy ale ich hajs to kochaja :/. Wiec problem mam taki przez te serwerki ktore niby sa najlepsze itp. postanowilem zrobic wlasny serwer w ktrorym bedzie najwaznieszy gracz a nie jego hajs jak na 99% serwerow :/, wiem ze hurtworld jest wymagajacy i np. zeby nie bylo lagow nie wystarczy mi vps ovh vps ssd1 czy jakies podobne dlatego pisze do was do osob ktore znaja rozne firmy ktore sa zaufane i sprawdzone wiec prosze was zebyscie mi pomogli w dobraniu maszyny do 100zl wiem malo ale na ten czas tyle moge wydac :/, chcialbym miec 60 slotow jak najmniej lagow (wiem jak bedzie ddos to beda lagi :/) strone i ts bedzie postawiony na dodatkowym vpsie wiec chodzi mi tylko o serwer ktory bedzie mial te 60 slotow, malo lagow i stabilny ping.

Dziekuje i pozdrawiam Seligus.

Sr ze nie uzywam Polskich znakow ale kupilem przypadkowo zla klawiature xDDD.

Opublikowano

Zapoznaj się z ofertą ovh.pl

Wlasnie slyszalem ze bandswitch 100mb nie wystarczy dlatego szukalem czegos innego w Polsce i zagranica :/, myslalem tez nad lvlup.pro ale jak maja podzielonego dedyka z ovh na male vps no ale jest ten bandswitch 250mb :/.

Wiem jestem uzalezniony od mini ":/" :/ Xdddd

Opublikowano

Sprintdatacenter, dedyk za 150zł na xeonie i jest bajka.

Ok ale jak napisalem do 100zl wiem ze oni maja dedyka za 159zl ale nie wiem czy oplaca sie inwestowac wiecej na te serwery hw :/.

Opublikowano

No jeśli planujesz darmowy is zrobić to pewnie że nie... Ale w innym wypadku oczywiście :)

Chce zrobic serwer na ktorym beda vipy itp. beda mieli fajny start ale nie za doby zeby byl serwer zbalansowany :/ dlatego mysle ze gracze beda grali ale jest jeden problem wiele graczy juz kupilo rangi na innych serwerach :/.

Opublikowano

ja mam taką maszynkę, na której są: 3 serwery CS:GO 128 tickrate + 1 serwer minecraft + 60 slotów HurtWorld.
Screena z htop'a gdy na hurtworldzie jest 40+ osób ( nie sprawdzałem ile jest graczy na reszcie )
DgQWDSTr.png
Parametry:

E3-1240 v3 4x3.6GHz
16GB RAM
port 300/300mbps

Gracze nie doświadczyli żadnych lagów.
A i jeszcze są postawione 3 portale na nim. Dedyk z SprintDataCenter, oferta dobierana indywidualnie.

Opublikowano

Dobra koniec, dziekuje za odpowiedzi itp. no ale juz mnie to nudzi znaczy nie robienie serwera itp. ale sam "komputer" za wiele przy nim spedzam czasu i juz mi sie znudzil wiec jeszcze raz dziekuje za odpowiedzi i prosze o zamkniecie tego tematu.

Dziekuje i Pozdrawiam Ernest (Lnq). 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...