Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Darmowy hosting?

xavierxcreper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na początku rozwiejmy wszelkie kontrowersje... Wiem, że niektórzy będą mnie nazywać cebulą za to że nie stać mnie na postawienie serwera na jakimś hostingu, ale wiedźcie, że nie mam zamiaru grać na dłuższą metę i nie opłaca mi się wydawać na to kasy.

Jest jakiś może darmowy hosting/strona na serwer Terraria?  Nie mam zbyt dobrego internetu, a grając na hamachi to będzie masakra. z góry dzięki

@EDIT1

Znlazłem taki progam jakim jest GameRanger czy jakoś tak. Pobrałem zarejestrowałem się, wszystko świetnie odpalam serwer, włącza się terraria oraz wybieram postać i świat. I pojawia się problem. Gdy chcę wejść na serwer wyskakuje mi napis "FOUND SERVER" itak w kółko. Jak to naprawić? Moj system to win 8.1, a wersja terrari 1.3.0.8

//

Opublikowano

Nie wiem jak działa Gameranger.

Jakbyś robił to w normalny sposób to wystarczyłoby przekierować port 7777 TCP w menu routera. Jest milion poradników na ten temat w sieci. Wtedy kolega łączy się przez IP które znajdziesz np. na stronach typu http://www.whatsmyip.org/

Opublikowano

Nie wiem jak działa Gameranger.

Jakbyś robił to w normalny sposób to wystarczyłoby przekierować port 7777 TCP w menu routera. Jest milion poradników na ten temat w sieci. Wtedy kolega łączy się przez IP które znajdziesz np. na stronach typu http://www.whatsmyip.org/

Jeżeli kolega ma zmienne IP to się nie połączy kolega :)

.

Opublikowano

Jeżeli kolega ma zmienne IP to się nie połączy kolega :)

Oczywiście że się połączy  -.- Tylko po kilkunastu dniach (o ile Terraria się jeszcze im nie znudzi) będzie musiał wpisać nowe IP. Też mi problem.

Poza tym który IPS ma w 2016r. nadal zmienne IP?

Opublikowano

Wejdź do siebie przez IP z whatsmyip.org.

127.0.0.1 zadziała zawsze, a IP z tej stronki tylko jeśli poprawnie odblokowałeś porty (jak zadziała tobie to koledze też musi)

Jak coś nie pójdzie to dodaj Terrarię do wyjątków zapory oraz wyłącz firewall w antywirusie jeśli jakiegoś masz (ale darmowe antywirusy zazwyczaj nie mają własnego firewalla)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...