Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Powrót i rozpoczęcie od nowa

Haroshi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, 

na początku chciałbym powiedzieć, że nie chodzi mi o szczegółowe poradniki dotyczące tego jak się w ogóle gra, bo pewne doświadczenie mam, lecz bardziej przedstawienie odpowiedzi na moje poniższe pytania. 

Gdy sentyment się odezwie nie można nic zrobić - po prostu trzeba zagrać. Po dwóch latach postanowiłem powrócić do gry i zasmakować po raz kolejny tego tytułu. Z NosTale styczność mam już od startu S1, więc nie jest to dla mnie nowa produkcja, jednak przez upływ czasu trochę zapomniałem, trochę straciłem oraz wiele rzeczy zostało wprowadzonych. 

Przez prawie całą moją przygodę grałem na Enigmie, lecz tym razem postanowiłem przenieść się na Avalon z oczywistych względów. Skutkiem tych przenosin będzie całkowita utrata tego co mam na S2 (tam mam tylko jakieś sp +5, podstawowe eq, więc można powiedzieć, że również nic) i z tego powodu chciałbym poprosić o rady, pomoc i wskazówki. 

Pierwszym moim pytaniem będzie - co się zmieniło? Co zostało dodane, jakie są zmiany na lepsze, a co pogorszyło komfort rozgrywki? 

Zaczynam grać magiem, więc czy i pod tym względem coś się zmieniło, czy wszystko jest takie jak było, jeśli tak można powiedzieć. Jeśli chodzi o informacje to raczej na tyle, bo większość starych rzeczy pamiętam. 

Drugą rzeczą jest ogólnie pojęty początek. Zaczynam od zera, z niczym, bez znajomych (bo i na S1 nikt ze starych ludzi nie gra). Czy w tych czasach jest on łatwy i czy bez płacenia jest możliwość umiejscowienia się trochę wyżej? Chciałbym też prosić o wskazówki - co robić na początku, jaki ekwipunek warto założyć, jak zarabiać itd. 

Jeśli jeszcze coś mi się przypomni - będę pytał.

Opublikowano

2 argumenty, które przemawiają na NIE:

1. Bez płacenia nie umiejscowisz się wysoko, a nawet nigdzie xD (no chyba że będziesz siedział całymi dniami i dropil to sobie uzbierasz na sp+10, czyli nadal nic nie osiągniesz.

2. Avalon to zbiorowisko złodziejstwa/chłopczykow z e-pe*isami/cheaterstwa

Opublikowano

2 argumenty, które przemawiają na NIE:

1. Bez płacenia nie umiejscowisz się wysoko, a nawet nigdzie xD (no chyba że będziesz siedział całymi dniami i dropil to sobie uzbierasz na sp+10, czyli nadal nic nie osiągniesz.

2. Avalon to zbiorowisko złodziejstwa/chłopczykow z e-pe*isami/cheaterstwa

gowno prawda, kolejny ktory nie gra a sie wypowiada, da sie zajsc daleko i nie trzeba siedziec calymi dniami i dropic tylko wystarczy zrobic dzienne limity i juz zarabiasz tyle ile za dropienie piorek

Opublikowano

Prawie każde jest wygrane, ale trzeba chodzić na ch4 i 5, bo na 1 i 3 jest tylko milion petków i afków, a wygranych na tych 2 kanałach są może 1-2 dziennie.

Opublikowano

Dobra, ale poprosiłbym konkretne rady. Co warto robić, jeśli gram od zera i czy macie jakieś rady na początek?

Do 55 poziomu raczej powinieneś robić misje i chodzić na Błyskawiczne Bitwy. Jeżeli będziesz zawzięcie grał to nawet w dwa tygodnie możesz już mieć ten 55. Później szukasz "Rodziny", która podexpiłaby Cię na LoD. Tyle. Żadnej nowej filozofii tutaj nie ma. Poza tym wejdziesz do gry to na pewno znajdziesz kogoś, kto odpowie Ci na wszystkie Twoje pytania. Jeśli chodzi o nowości to głównie nowe SP.

Opublikowano

Hm, a czy te nowe SP zepchnęły na dół te podstawowe karty, czy wszystkie są odpowiednio zbalansowane?

zepchnęły. zdecydowanie.

istnieje promyk nadziei, że wejdzie do nas balans z KR, lecz niestety szanse są tak niskie jak moje ego struktury

­

누가 뭐라 해도 난 나야 난 그냥 내가 되고 싶어
I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

To jakie SP są teraz najpotężniejsze?

Na aktualną chwilę Bojowy Mnich wygląda na najpotężniejsze SP, ze względu na jego przesadzone buffy, masę stunów i ogromny damage.
Opublikowano

Okej, dzięki. Chciałbym zadać jeszcze jedno z podstawowych pytań - moim celem na tą postać jest zabawa w PTSy i ogólne wbijanie reputacji. Jakie PTSy najbardziej opłaca robić się w przedziale 18lv+?

Opublikowano

Dobra, ale poprosiłbym konkretne rady. Co warto robić, jeśli gram od zera i czy macie jakieś rady na początek?

Do 55 poziomu raczej powinieneś robić misje i chodzić na Błyskawiczne Bitwy. Jeżeli będziesz zawzięcie grał to nawet w dwa tygodnie możesz już mieć ten 55. Później szukasz "Rodziny", która podexpiłaby Cię na LoD. Tyle. Żadnej nowej filozofii tutaj nie ma. Poza tym wejdziesz do gry to na pewno znajdziesz kogoś, kto odpowie Ci na wszystkie Twoje pytania. Jeśli chodzi o nowości to głównie nowe SP.

Zawzięcie w 2 tygodnie?

Stary zacząłem w sobote o 20, wtorek na czilku 55 level.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Postanowiłem, że nie będę na początku expił, a pobiję reputację. Problem w tym, że PTS 21-25 jest zbugowane i pozostaje tylko BB :/

Opublikowano

Jeśli zaczynasz od zera i zamierzasz wbijać repę, to najlepszym rozwiązaniem będzie dobicie 36lvl, zrobienie sp1 i ciśnięcie pieczątek cuby. Repe będziesz na tym wbijał troszkę wolniej niż na klastycznych pts'ach, ale sobie dorobisz na start. Między 40-50 lvlem możesz się bawić w pieczątki xysa, a na 50+ grupowe ptsy, które się robi bardzo szybko. Jak nie będziesz miał ludzi do grupowych, to pozostają pieczęcie castry, ale robienie ich nie jest tak opłacalne, jak poprzednich.

Jeśli naprawdę będzie Ci zależało na repie, to na tym 50lvlu wstrzymaj się z expem.. Od 60 o wiele ciężej jest ją wbijać - pozostają tylko areny talentów i bb. Na 80+ będziesz mógł powojować na arenie mistrzów (też repa wpadnie), a od 90 klasycznie - glaca.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...