Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z ilością FPS

Forges

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spróbuj ustawić takie JVM Arguments (Edit Profile -> na dole)

-XX:+UseG1GC -XX:MaxGCPauseMillis=50 -Xms256m -Xmx512m

Jeśli masz starszą Jave niż 8 to zaktualizuj (jeśli z jakiegoś powodu nie chcesz to będziesz musiał z tej linijki wywalić pierwszy argument)

Wytłumaczenie:

• pierwszy argument włącza G1GC (nowy garbage collector, działa wydajniej niż starsze i lepiej radzi sobie z czyszczeniem dużych heapów)
  • drugi, najważniejszy określa maksymalny czas na jaki garbage collector może zatrzymać aplikację (czyli powinno ograniczyć lagi). Domyślnie wartość wynosi 200, ja dałem tu 50
  • pozostałe dwa określają startową ilość ramu i maksymalną. Tutaj lepiej nie szaleć i nie ładować ile tylko masz bo im większy heap tym dłużej GC będzie go czyścić...
Opublikowano

Spróbuj ustawić takie JVM Arguments (Edit Profile -> na dole)

-XX:+UseG1GC -XX:MaxGCPauseMillis=50 -Xms256m -Xmx512m
Jeśli masz starszą Jave niż 8 to zaktualizuj (jeśli z jakiegoś powodu nie chcesz to będziesz musiał z tej linijki wywalić pierwszy argument)

Wytłumaczenie:

• pierwszy argument włącza G1GC (nowy garbage collector, działa wydajniej niż starsze i lepiej radzi sobie z czyszczeniem dużych heapów)
  • drugi, najważniejszy określa maksymalny czas na jaki garbage collector może zatrzymać aplikację (czyli powinno ograniczyć lagi). Domyślnie wartość wynosi 200, ja dałem tu 50
  • pozostałe dwa określają startową ilość ramu i maksymalną. Tutaj lepiej nie szaleć i nie ładować ile tylko masz bo im większy heap tym dłużej GC będzie go czyścić...

@nieznany1234567

Jak wróce do domu to dam znać czy widać poprawe.

Opublikowano

@nieznany1234567

Mam takie coś w edit:

-Xmx1G -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+CMSIncrementalMode -XX:-UseAdaptiveSizePolicy -Xmn128M

Co mam z tym zrobić?

43988693092142136082.png

edit:// Skopiowałem te twoje Argumenty zamiast tych domyślnych i nie ma za dużej różnicy. :/

Tak samo zaktualizowałem Jave 32 bity 77 na 32 bity 91.

Opublikowano

Proble rozwiązany po zakupie nowej karty graficznej i wymienieniu procka!

Proszę o zamknięcie!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...