Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z nabijaniem kasy w jobs

coolwhip

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój problem polega na tym że np. górnik dostaje 7 $ za zbicie mossy cobbla albo drwal 2$ za zbicie sadzonki. Jak wiadomo te przedmioty można zbić i postawić i tak w kółko, a mi chodzi o to żeby gracz otrzymywał wynagrodzenie tylko raz. Szczególnie to widać w przypadku sadzonki można ją łatwo zbić i postawić spamując dwoma przyciskami myszki pod siebie. Nabiłem w ten sposób 300$ w kilka minut. Jest jakiś sposób na zablokowanie tego?

Opublikowano

W configu pluginu jobs poszukaj i zamień wartości na takie jak te linijki:

Place:
      SAPLING:
        income: 0
        experience: 0
MOSSY_COBBLESTONE:
        income: 0
        experience: 0

I usun prace farmer, albo poszukaj cos o trzcinie cukrowej i daj income na 0, lub zmniejsz te wartości do np. 0.02, żeby nie było to tak opłacalne jak teraz :)

Opublikowano

Zrób w taki sposób:

Place:
SAPLING:
income: -2
experience: -2
Break:
SAPLING:
income: 2
experience: 2

Sprawi to, że przy położeniu będzie graczowi zabierać pieniądze z konta. Oszustwa się skończą ;)

Pomogłem ? ;) Daj like !

Opublikowano

@UP No ale jak ktoś normalnie będzie chciał sadzić drzewa no to czemu ma zostać pokrzywdzony?

Według mnie to innego rozwiązania nie ma, chyba że w skripcie sobie napiszesz coś co np po 100 wykopanych mossy cobblestonach będzie zmniejszało income i experience o 25% etc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...