Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta graficzna nowa/używana do +/- 750zł

oski0132

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno?:

+/- 750zł

Kiedy zamierzasz kupić zestaw?:

+/- tydzień

Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?:

-Monitor 1280x1024, ale za jakiś czas będę kupował FHD 144hz,

-Płyta Główna: Gigabyte GA B-75M-D2V,

-Procesor: Intel Core i5 2400 3.1GHZ

-Pamięć RAM: GoodRam 8GB (1x8GB) DDR3 1600Mhz CL11,

-Obudowa: Tracer GO.

Do czego ma służyć komputer?:

Głównie do grania.

Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia?:

Nie, tyko i wyłącznie karta graficzna.

Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?:

Nie.

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?:

W późniejszym czasie (nie chce kupić karty graficzej, aby od razu ją podkręcać tylko np. za 6 miesięcy, gdy będę widział, że będzie tego potrzebowała)

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?:

-Jako, iż moja obudowa jest z dolnej półki a słyszałem, że jeśli chciałbym jakąś r9 musiałbym mieć dobrze wentylowaną obudowę, więc amd chyba odpada,

-jak jest napisane w temacie w grę wchodzą nowe jak i używane karty.

Opublikowano

Zasilacz do zmiany. 

I tutaj nasuwa się pytanie. Jaki chcesz kupić monitor? Bo jeśli chcesz kupić benq xl2411z to lepiej wziąć nvidię, bo g-sync.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Zasilacz do zmiany. 

I tutaj nasuwa się pytanie. Jaki chcesz kupić monitor? Bo jeśli chcesz kupić benq xl2411z to lepiej wziąć nvidię, bo g-sync.

Dokładnie ten.

Opublikowano

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Czy ta 760 albo 770 zdołałaby pociągnąć na aktualnym zasilaczu ok. 3 tygodnie?

Opublikowano

Mam jeszcze 2 pytania, sprawdzałem jeszcze inne karty graficzne i widziałem, że gtx 960 2gb bardzo dobrze sobie radzi z najnowszymi grami na ustawieniach wysokich. Czy ta 960 wejdzie mi do obudowy i czy będę potrzebował do niej lepszego zasilacza niż ten, który podałeś?

Opublikowano

Mam jeszcze 2 pytania, sprawdzałem jeszcze inne karty graficzne i widziałem, że gtx 960 2gb bardzo dobrze sobie radzi z najnowszymi grami na ustawieniach wysokich. Czy ta 960 wejdzie mi do obudowy i czy będę potrzebował do niej lepszego zasilacza niż ten, który podałeś?

Zasilacz wystarczy, tylko nie wiem jak z obudową, bo nie jest nigdzie napisane jak długie pomieści karty. Weź linijkę czy tam cokolwiek czym możesz zmierzyć i zmierz ile masz miejsca.

Opublikowano

Zasilacz wystarczy, tylko nie wiem jak z obudową, bo nie ma nigdzie napisane jak długie pomieści karty. Weź linijkę czym tam cokolwiek czy możesz zmierzyć i zmierz ile masz miejsca.

Nie wiedziałem jak to nazwać, więc poniżej masz ss'a i do tego czegoś długość mierzy 24cm z kawałkiem. (albo 24,5cm albo 24,4cm albo 24,3cm)

PS. Sprawdzam teraz wymiary innych kart graficznych, które mi zaproponowałeś i gtx 770 nie wejdzie a gtx 760 i gtx 960 mają tą samą długość.

PS2. Mam tylko jeden dysk na samym dole, więc jeśli chodzi o wysokość to spokojnie się zmieści.

WYBACZ NIE WSTAWIŁEM SS'A :P

DYrrsMK.jpg

Opublikowano

Ale ty ma taką obudowę? Bo jeśli dobrze zmierzyłeś, to karta wejdzie, ale obudowa nie powala (o ile to ta).

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...