Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cło na przesyłkę

Chatter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, może ktoś wie czy za przesyłkę której wartość wynosi ok. 100$ (darmowa wysyłka) naliczone byłoby cło? (przesyłka wysłana z Japonii).

Drugie pytanie, wiem że pewnie naliczyliby mi na nią Vat, ile procent od wartości paczki może on wynieść?

Opublikowano

Dowiesz się jak przyjdzie, zresztą to twój problem pytać wysyłającego jak wysyła przesyłkę i co opłaca. 

Aktualnie, może zapłacisz cło a może nie, to samo z VAT bo zależ co wysłane i jak, z reguły VAT jest opłacony bo trzeba być niespełna rozumu by kupować w netto ( wtedy się płaci cło i VAT )!

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Dowiesz się jak przyjdzie, zresztą to twój problem pytać wysyłającego jak wysyła przesyłkę i co opłaca. 

Aktualnie, może zapłacisz cło a może nie, to samo z VAT bo zależ co wysłane i jak, z reguły VAT jest opłacony bo trzeba być niespełna rozumu by kupować w netto ( wtedy się płaci cło i VAT )!

Ale ty jesteś spierdolonym człowiekiem, grzecznie się spytać to ty od razu po chamsku wyskakujesz że to mój problem. Nie znalazłem informacji na stronie dlatego się pytam tutaj.

Zapłacisz 23% vatu + cło jeśli na dany towar.

Dziękuję bardzo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...