Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra typu klikaj-rozwijaj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie za pomocą jakiego programu można stworzyć grę typu klikaj-zbieraj-rozwijaj ? Chciałbym stworzyć taką grę bo jestem wielkim fanem tego typu gry lecz nie wiem w jakim programie mogę tego dokonać. Czy wie ktoś? A może ktoś chciałby pomóc przy tworzeniu takiej gry? Dziękuję z góry za wszystkie rady/podsyłanie poradników. Pozdrawiam Bartek.

http://www.mpcforum.pl/topic/1262762-zostane-gm/

Siemka, zostanę ADMINEM na serwerze metin 2, znam ortografie i ogarniam komendy. Mogę również pomóc przy serwie mt2. Więcej info na PW :)

Opublikowano

Witam, mam pytanie za pomocą jakiego programu można stworzyć grę typu klikaj-zbieraj-rozwijaj ? Chciałbym stworzyć taką grę bo jestem wielkim fanem tego typu gry lecz nie wiem w jakim programie mogę tego dokonać. Czy wie ktoś? A może ktoś chciałby pomóc przy tworzeniu takiej gry? Dziękuję z góry za wszystkie rady/podsyłanie poradników. Pozdrawiam Bartek.

Witam,

jest wiele możliwości na utworzenie tego typu gry osobiście polecam C++ i bibliotekę graficzną SDL2 ponieważ jest bardzo prosta i sposobem ,, wklej, przeanalizuj i dostosuj do swojego kodu '' możesz stworzyć bardzo łatwo grę tego typu oczywiście będziesz potrzebował trochę czasu.

Jeżeli będziesz ogarniał: 1-2 dni

Max: 2-4 dni

Jest wiele sposobów nawet o wiele łatwiejszych ale według mnie najlepiej jest napisać niż tworzyć w jakimś silniku.

Powodzenia :-)

Opublikowano

ctf 2.5 :) najlepszy wybór, bo wątpię że masz jakąkolwiek znajomość "programistyczną"

Najlepszy ślepy mnich na EUNE, były challenger w s3 Strzeżcie się "krula" lasu

leesinacolythe.png

Ex-Challenger Player (TOP 23 EUW)

Opublikowano

Może spróbuj zacząć programowanie w jakimś "początkowym" środowisku, które wprowadza w myślenie programistyczne, matematyczne. (Logomoca, Scratch, The Games Factory, CTF). Chociaż możesz zacząć od razu od nauki konkretnego języka (java, c/cpp, c#, python, języki webowe).

Opublikowano

Może spróbuj zacząć programowanie w jakimś "początkowym" środowisku, które wprowadza w myślenie programistyczne, matematyczne. (Logomoca, Scratch, The Games Factory, CTF). Chociaż możesz zacząć od razu od nauki konkretnego języka (java, c/cpp, c#, python, języki webowe).

Uczyć się sracza... Śmieszne... Rozumiem jeszcze jakby tworzył w CTF lub TGF ale nie w tym g*wnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...