Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Jaka jest kara za IPB nulled?

VeSteQ

Pytanie

Opublikowano

Witam, otóż jestem zainteresowany stworzeniem małego forum, tak na 40-50 osób "online" każdego dnia, jednakże moje pytanie brzmi? Czy mogę zostać ukarany za wykorzystywanie IPB bez licencji? tzw. pirata?

Jeżeli forum się rozrośnie o nowe osoby to będę skłonny zainwestować w kupno licencji.

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziwne żeby za używanie czegoś bez kupionej licencji/aktu własności nie ponosić żadnej kary xD

A to, że zamierzasz kupić jak forum się rozrośnie to bez znaczenia, albo dokonujesz zakupu od razu albo cieszysz się darmowymi alternatywami dla forum, które jest pod znakiem zapytania.

Opublikowano

Większość forów serwerów prywatnych gry metin2 używa retaila (czyt. silnika bez wprowadzonej licencji). Prawda jest taka, że jeżeli nie będziesz zgłaszany do ipsu przez bardzo dużą liczbę ludzi to nikt tego nie sprawdzi i nie zostaną wyciągnięte żadne konsekwencje. Nie zachęcam Cię do korzystania z retaila, tylko mówię jak jest. A jak będziesz kupował, to polecam wziąć wygasłą licencję od ludzi, wychodzi taniej.

"Problemem nie jest problem.

Problemem jest twoje nastawienie do problemu."

http://fabko.ovh - technik serwerów csgo:-)

Opublikowano

Dziwne żeby za używanie czegoś bez kupionej licencji/aktu własności nie ponosić żadnej kary xD

A to, że zamierzasz kupić jak forum się rozrośnie to bez znaczenia, albo dokonujesz zakupu od razu albo cieszysz się darmowymi alternatywami dla forum, które jest pod znakiem zapytania.

Tak jednakże nie chce inwestować 500zł w forum jeżeli nie mam pewności że wypali.

Opublikowano

ja polecam uzywac na razie alternatywnych silnikow, na przyklad mybb, duzo mozliwosci, prosty w obsludze, jak kiedys kupisz ipb to mozesz bez problemu wyeksportowac baze danych z mybb do ipb

img.jpg

Opublikowano

Powiem tak, miałem dużo styczności z forami (głównie serwery sampa). IPB nulled raczej Ci nic nie zrobią jak będziesz miał garstkę osób - oni mają w dupie małe strony, choć wiadomka, że nie jest się na 100% pewnym. Dlatego mimo to polecam wersje alternatywne w tym myBB, które jest spoko.

ezgif.com-resize.gif

Opublikowano

­Emm..

Tak, to przestępstwo.

Zalecam używać silnika MyBB, albo inne, które po prostu znajdziesz w internecie, oczywiście darmowe, czyli bez licencji.

Silnik IP Board jest bardzo drogi, bardzo.

Ale..

Jeśli jednak Cię nie wykryją, bo akurat nie wiem jak, czy to przez zgłoszenia innych ludzi, czy coś, to po prostu przejdź na MyBB.

To jest akurat najlepsze rozwiązanie.

Opublikowano

­Nie zachęcam oczywiście do robienia takich rzeczy ani też nie toleruje piractwa ale jeśli forum nie będzie posiadało większej ilości użytkowników to prawda jest taka że nikt się tym nie zainteresuje.

UGBPHQ1B.png

Opublikowano

Z doświadczenia wiem, że nic takiego nie zrobią nulled. Prowadziłem swoje forum x Lat nawet sporo wejść dziennie po chyba 3 latach dostałem blokadę od IPB ktoś musiał kilkanaście razy zgłosić, ale miałem kopie wgrałem na nowo i forum dalej stoi x Lat. Także nic specjalnego nie zrobią z tym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...