Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Praca za granicą

DraGTS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wiem że zapewne większość ludzi która tu wchodzi jeszcze nie pracuje ale pytanie kieruję głównie do trochę starszych osób. Pracował ktoś może sezonowo za granicą, lub na jakiś dłuższy okres? Jak tak to gdzie znaleźliście taką ofertę (chodzi mi o internet) wiem że w necie jest tego sporo ale szukam czegoś sprawdzonego, bo już nie raz się nasłuchałem jak to kogoś wydymali za przeproszeniem :) I jak możecie to opiszcie mniej więcej jak to załatwialiście i wgl. :) 

Wszelką pomoc spróbuję wynagrodzić :) 

Opublikowano

Za młodego pracowałem w Niemczech, przy zbiorach gdzie średnia płaca w ciągu miesiąca przeliczając na PLN wynosiła 10 tysięcy. Fajna robota, bo ciężko nie było, a kasy jak lodu z tego. Oferte wykorzystałem przez znajomości, ale po części internet pomógł. Nie wiem jak teraz wyglądają tego typu oferty.

Opublikowano

Ja od miesiąca pracuję w Holandii, poprzez Tempo-Team. Jedną z najlepszych jak się okazało firm, oferujących pracę za granicą.

Kontrakt pierwszy na 3 miesiące, jeżeli chcesz pracować, nie walisz w jajo to bez problemu przedłużą. Zapewniają firmowe auto, dobrze płatną pracę, ubezpieczenie, zakwaterowanie (za śmieszne pieniądze), jest na prawdę okej. Jak mi się udało? W tydzień wysłałem im 9 razy swoje CV, aż zadzwonili. Coś jakbym był upierdliwy, ale właśnie o to chodzi, muszą zobaczyć, że Ci zależy.

­

Opublikowano

Kilka lat pracowałem w UK, zostałem wysłany tam przez polski oddział firmy. Możesz normalnie zacząć pracę bez niczego, jednak będziesz musiał wyrobić sobie NIN.

Klilka lat też zleciało mi w Irlandii, tam pracę załatwił mi kolega. Zacząć pracować też możesz od razu, ale musisz sobie szybko wyrobić PPS.

Nie widzę problemu w szukaniu pracy w internecie, jednak zawsze postaraj się pierw poszukać czegoś w necie o przyszłym pracodawcy. 

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...