Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zależy od przypadku. Na ogół jestem neutralny, jeśli chodzi o ten temat.

Opublikowano

Lemingi skakały w przepaść, oni zwalniają nam miejsce na swój sposób. Ponadto gleba jest żyźniejsza, bardzo charytatywni ludzie

Opublikowano

Gardzę nimi, wzbudzają u mnie żałość. Selekcja naturalna, słabsze osobniki są wypierane, na rzecz tych silniejszych. Prosta zasada, działająca od zawsze. ;) 

Opublikowano

To jest zbyt drażliwy temat żeby podejmować go na tego typu forum. Nikt nie jest w stanie pojąć tego, co dzieje się w głowie samobójcy, tym bardziej nikt nie ma prawa takiej osoby oceniać. Co najwyżej współczuć, ewentualnie próbować pomóc. 

///NIE ŻYCZĘ SOBIE, ŻEBY FANI ANIME LAJKOWALI MÓJ POST. TO ODDZIELNA KATEGORIA :_:

Qui est le prochain?

Opublikowano

też się wypowiem podobnie jak @554461402688252517908.png Press.

co innego gdy ktoś ma schizofrenie/różnej maści nerwicy etc. 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Selekcja naturalna? 

Nie wiem, nie mam o nich złego zdania. O zmarłych źle mówić się nie powinno ;)

@Mexantine - współczucie tutaj akurat mało co da, tak samo jak "Wsparcie". Przechodziłem przez wiele sytuacji i wiem że nic to nie da. Najlepsza jest wtedy bliskość ważnego dla tej osoby człowieka :)

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

Im więcej samobójców tym mniej samobójców ( ͡° ͜ʖ ͡°)

9283314359382831149383.jpeg ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ogólnie większość samobójców to emo-gówna , a ich największym problemem jest to , że mama nie dała im na nową lalkę.

tumblr_nwve37p9Hz1thlv3qo1_500.gif

Opublikowano

Jeżeli ktoś podjął się takiego czynu to musiał mieć poważne problemy. U niektórych faktycznie czasem wszystko poszło w niepamięć więc można być czasem wyrozumiałym. Szanuję, bo to ich decyzja.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Jeżeli ktoś podjął się takiego czynu to musiał mieć poważne problemy. U niektórych faktycznie czasem wszystko poszło w niepamięć więc można być czasem wyrozumiałym. Szanuję, bo to ich decyzja.

Czemu ja Cię dopiero teraz widzę na tym forum?

Może nie ma tu samych trolów...

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

Napiszę krótko - samobójstwo jest największym tchórzostwem człowieka. To nie rozwiązuje żadnego problemu tylko pozostawia je tym, którzy zostaną. To ucieczka przed przeciwstawieniem czoła przeciwnością, przed wzięciem się w garść, przed rozpoczęciem ciężkiej pracy nad sobą by wyleźć z tego bagna jakim są problemy, depresja. Nikt nie wie, co jest po śmierci. Osobiście nie reprezentuję żadnej religii, ale jakieś tam myśli powstają w tej mojej małej główce. Więc nie, śmierć nie jest najlepszym rozwiązaniem.

Opublikowano

Troll to jest dopiero z autora. Zakłada tematy, z wielką chęcią patrzenia się na gównoburzę.

Opublikowano

Napiszę krótko - samobójstwo jest największym tchórzostwem człowieka. To nie rozwiązuje żadnego problemu tylko pozostawia je tym, którzy zostaną. To ucieczka przed przeciwstawieniem czoła przeciwnością, przed wzięciem się w garść, przed rozpoczęciem ciężkiej pracy nad sobą by wyleźć z tego bagna jakim są problemy, depresja. Nikt nie wie, co jest po śmierci. Osobiście nie reprezentuję żadnej religii, ale jakieś tam myśli powstają w tej mojej małej główce. Więc nie, śmierć nie jest najlepszym rozwiązaniem.

A strzelanie sobie samemu w łeb to tchórzostwo.

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

Opublikowano

Samobójstwo to zła decyzja. Mierząc wieżowiec lotem niczego nie naprawisz. Trzeba się wziąść w garść, postawić, wstać, znaleźć motywację i się jej trzymać, podjąć jakieś działania, otworzyć oczy na dobrą drogę, objąć ją i wyjść na prostą.

Wiele ludzi, którzy mają jakieś poważniejsze problemy ma myśli samobójcze. Depresja itp... Ludzie chcą się od tego odciąć, i myślą o śmierci. Myślą także o religii i innych; "czemu mój bóg nie obdarzył mnie tym czym innych tak?" (np. w przypadku rodzin patologicznych).

Ucieczka poprzez śmierć nic nie daje. Tylko nowe problemy rodzi u naszych bliźnich; pogrzeb itp.

Btw, nie wiemy co jest po śmierci. A kto wie, czy może po śmierci jest tylko piekło? Jest o wiele gorzej niż w życiu samobójcy? Nie wiemy tego. I lepiej, abyśmy się o tym zbyt szybko nie dowiedzieli.

19.jpg

Opublikowano

zależy bo jak atencyjni co chcą być odratowani to śmiecie jebane

a tacy co się nie pierdolą w sytuacji to współczuje i szanuje

23d5997a573e9.jpg

Opublikowano

Raczej osoby, które na co dzień mają do czynienia z samobójcami (psycholodzy, negocjatorzy), mogą wypowiadać się na taki temat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...