Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Choke i lose

NasteeR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zauważyłem, że TYLKO na serwerach valve, czyli deathmatche i matchmakingi mam ciągle po 15% lossa i czasami trochę % choke.

Czym to jest spowodowane?

To są serwery 64 tick, a ja mam włączone komendy:

cl_updaterate 128

rate 128000

cl_cmdrate 128

Zmienić to wszystko na 64, jesli chcę grać mmy?

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że wszystkie serwery Valve mają 64. Samemu tego nie da się zmienić xD
Jak chcesz wyższy tr to publiczne serwery. Nie zachodzi na to żeby to zmienili :)

banner.jpg

Opublikowano

Net od Orange ? Raty same i tak się ustawiają Tobie na 64 jeśli wchodzisz na mm.

Teraz już kumam, że w zależności od serwera 128 czy tam 64 tick to same się ustawiają, ok...

Mój problem polega na tym, że powiedzmy w 3/10 meczów mam dobry ping ~50 i 0% lose %choke, a w reszcie mam od 5 do 15% choke i ok. 100 pingu.

Nie mam pojęcia od czego to zależy, mogę zadzwonić do Orange, ale co to da? W jaki sposób im wytłumaczę mój problem?

Jest to na pewno ich wina bo dużo moich znajomych, którzy mieszkaja w okół mnie mają ten sam problem.

Czekam na jakieś odpowiedzi.

Opublikowano

Dalej nie wiem czy masz od Orange, ale ja mam u nich i mam tak samo jak ty. Ostatnio jak miewałem 100 pingu 5-15% loss to robiłem restart liveboxa (disconnect na rozgrzewce) i miałem 50-60 pingu 0 % loss, od wczoraj znowu jest coś nie tak i nie działa nawet restart. Po prostu Orange dalej współpracuje z Telią, której serwery (zagraniczne) są cały czas przeciążone.

Opublikowano

Dodam, że również mam od orange i miewałem podobne problemy. Więc to może być wina dostawcy, bądź serwery są daleko czy coś w ten deseń.

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...