Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Shokugeki no Soama

WWEblog

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oglądał ktoś? 

Jak się podobało?

Ważniejsze pytanie kiedy 2 sezon, bo przed chwilą skończyłem to anime, a ostatni odcinek tak naprawdę zostawił tyle rzeczy....

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Oglądał ktoś? 

Jak się podobało?

Ważniejsze pytanie kiedy 2 sezon, bo przed chwilą skończyłem to anime, a ostatni odcinek tak naprawdę zostawił tyle rzeczy....

Anime było fajne, jednak bez tego ecchi było by jeszcze lepsze. Drugi sezon wyjdzie w tym sezonie (bodajże w czerwcu).

Opublikowano

Oglądał ktoś? 

Jak się podobało?

Chyba jedyna seria, która oglądałem w tamtym roku z tygodnia na tydzień. Nie ma co się zrażać kilkoma pierwszymi odcinkami, bo są mocno przerysowane (mowa oczywiście o ecchi). Warte obejrzenia.

@554461402688252517908.png Brand. w tym roku, a nie w tym sezonie, bo teraz jest sezon wiosenny, a czerwiec to już sezon letni :) 

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Anime świetne, najbardziej przypadło mi do gustu z sezonu letniego, a do tego ta cudowna kreska <3 naprawdę genialne anime. A drugi sezon wychodzi w tym sezonie letnim czyli tak jak w zeszłym roku ;^)

tumblr_ok78drcWS41vehwx3o1_500.gif

Opublikowano

Anime bardzo przyjemnie lecz te sceny ekstazy podczas jedzenie są zbyt przesadzone :> Bez tego nawet lepiej by się oglądało.  Bohater fajny, nie jest ciapowaty jak w większości wypuszczanych seriach.

IDcncno.png

Opublikowano

Soma lub Souma, nie Soama.

Co do samego anime, na początku było całkiem przyjemnie, ale pod koniec już mnie zaczynały denerwować te ciągłe opisywanie walorów smakowych poszczególnych potraw więc skipowałem od razu do wyniku eliminacji.

Opublikowano

Soma lub Souma, nie Soama.

Co do samego anime, na początku było całkiem przyjemnie, ale pod koniec już mnie zaczynały denerwować te ciągłe opisywanie walorów smakowych poszczególnych potraw więc skipowałem od razu do wyniku eliminacji.

Same here.

U mnie skończyło z 9/10, bo jednak nie było tak z*******e, żeby wbić się w 10. Trochę te ekscytacje pod koniec czasem mogły srogo wkurwiać, ale ogółem zabawa była przednia, jedno z najlepszych jakie widziałem z ostatnich paru sezonów.

Opublikowano

Skoro ten element was wkurwiał, to przygotujcie się na to, że w następnym sezonie będzie tego jeszcze więcej.  ;)

Tzn. pod koniec to było szczególnie wkurwiające, bo eliminacje itd. coś ciekawego, a tu 99% odcinka zajmowało jaranie się tym jak to ktoś nie odpierdolił indora, ryż, czy inne coś. xD 

Opublikowano

Skoro ten element was wkurwiał, to przygotujcie się na to, że w następnym sezonie będzie tego jeszcze więcej.  ;)

Tzn. pod koniec to było szczególnie wkurwiające, bo eliminacje itd. coś ciekawego, a tu 99% odcinka zajmowało jaranie się tym jak to ktoś nie odpierdolił indora, ryż, czy inne coś. xD

Aż zjadłoby się takiego indora xD. Może nie wkurwiało, ale nudziło.

gfgdf

Opublikowano

Bez tych opisów i ecchi to anime nie byłoby tak dobre.

Warte obejrzenia, czekam z niecierpliwością na 2 część xp

Czy ja wiem fabułę dobrą miała więc by się wybroniła bez tych scen ecchi. 10 min takich scen i 10 min normalnego odcinka. Za dużo tego nawsadzali.

Wysłane z mojego LG-D390n przy użyciu Tapatalka

IDcncno.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Widziałem to anime już dawno na malu i pomyślałem sobie *gotowanie? no chyba nie...*. Ale ludzie jarają się tym anime, no to nie będę gorszy i obejrzę... Szczerze? Anime wg. fabularnie dość fajnie, te pojedynki, ED, motyw zajebistego ojca (najbardziej jestem ciekaw co Erina ma do niego i jaką będzie miała reakcje jak się dowie, że Souma to jego syn, dla tego obejrzę drugi sezon).

Ogólnie nie podobało mi się za bardzo przez to ecchi i opisywanie wszystkich walorów dania, cały czas i w kółko, i w kółko to samo... Przy tych końcowych eliminacjach naoglądałem tyle co oceny, bo reszta to było gadanie i gadanie i krzyki OH JAKIE PYSZNE OHHHHH!2Q21RFWDGVDBVC

...

..

.

Ogólnie nie lubię takich akcji, gdzie jest ciągłe darcie mordy, jęki, itp...

Anime zostawiłem 7/10, ze względu na zajebistą fabułę i MC'ka, a drugi sezon (chyba w lipcu) obejrzę, bo chce się dowiedzieć to co napisałem wyżej o Erinie i ojcu Soumy.

No i tak wyglądała moja reakcja na te wszystkie opisy dań:

9380814614005721424733.png

@Breejg ej serio, nie wiedziałem, że w tym spoilerze będzie taki spoiler, już nie mam po co czekać na drugi sezon, dzia.

Opublikowano

@Up

Ojeciec Yukihiry dla Eriny był

mistrzem/wzorem do naśladowania do tego potem Erina dołącza do Polarnej Gwiazdy :^)

@topic

Ogólnie to już nie mogę się doczekać nowego sezonu i nowych postaci <3

tumblr_ok78drcWS41vehwx3o1_500.gif

Opublikowano

@Up

mistrzem/wzorem do naśladowania do tego potem Erina dołącza do Polarnej Gwiazdy :^)

@topic

Nowych postaci nie będzie zbyt dużo. Większość to będą te same co w poprzednim sezonie. Dojdą z 2-3 ważniejsze postacie i na tym koniec. Kto oglądał 1 sezon to raczej wie o tym spoilerze. W pewnym momencie gdy pokazane jest zdjęcie (niektórzy ogarną o co biega) wszystko się wyjaśniło.

Jak już jesteśmy przy postaciach to Eriny od samego początku nie trawiłem. Taka samolubna typiara, wszystko musi być po jej myśli, nie liczy się z innymi. Dobrze że mało scen z nią związanych było w pierwszym sezonie.

IDcncno.png

Opublikowano

@Up

@topic

Nowych postaci nie będzie zbyt dużo. Większość to będą te same co w poprzednim sezonie. Dojdą z 2-3 ważniejsze postacie i na tym koniec. Kto oglądał 1 sezon to raczej wie o tym spoilerze. W pewnym momencie gdy pokazane jest zdjęcie (niektórzy ogarną o co biega) wszystko się wyjaśniło.

Jak już jesteśmy przy postaciach to Eriny od samego początku nie trawiłem. Taka samolubna typiara, wszystko musi być po jej myśli, nie liczy się z innymi. Dobrze że mało scen z nią związanych było w pierwszym sezonie.

Tak, Erina to taka typowa królowa... Ciekawe czy w drugim sezonie się zmieni po poznaniu prawdy o Soumie. Szczerze ją lubię, ale w*****a mnie to jej wywyższanie się.

:D

Opublikowano

@Up

@topic

Tak, Erina to taka typowa królowa... Ciekawe czy w drugim sezonie się zmieni po poznaniu prawdy o Soumie. Szczerze ją lubię, ale w*****a mnie to jej wywyższanie się.

:D

Ja mam takie przypuszczenie że w 2 sezonie będzie nie do zniesienia. Dlatego że nie będzie mogła uwierzyć że ktoś taki jak Souma jest synem Joichiro.

IDcncno.png

Opublikowano

@charlie120

@Up

@topic

Z tego spoileru bym co innego wywnioskował. Myślę, że zacznie się do Soumy kleić.

Opublikowano

@charlie120

@Up

@topic

Z tego spoileru bym co innego wywnioskował. Myślę, że zacznie się do Soumy kleić.

Nie przesadzaj aż tak bardzo :> Co jak co ale Erina nie darzy Soumy aż takim uczuciem by się do niego kleiła ;> Niech się ona lepiej od Soumy odwali bo jeszcze go zepsuje.

IDcncno.png

Opublikowano

Dla mnie seria była na prawdę przyjemna i wciągająca. Praktycznie wszystkie postacie były bardzo ciekawe, więc jest to bardzo dużym plusem. Podobało mi się to, że główny bohater nie jest typowem workiem do bicia dla płci przeciwnej, co w anime jest rzeczą normalną.

Jedyne minusy jakie dostrzegłem to: na siłę zrobione ecchi, aby dotrzeć do większego grona odbiorców i słabe zakończenie pierwszego sezonu (szybciej drugi sezon pls).

Polecam każdemu, a dla miłośników komedii/gotowania to tytuł obowiązkowy.

Ode mnie: 8/10.

"Know Your Place"

Opublikowano

Nie przesadzaj aż tak bardzo :> Co jak co ale Erina nie darzy Soumy aż takim uczuciem by się do niego kleiła ;> Niech się ona lepiej od Soumy odwali bo jeszcze go zepsuje.

Przecież kolejne wydarzenia ich zbliżają do siebie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...