Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy w Aion - wybór serwera, zarobek

j3132069

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Jestem nowy w Aionie, dopiero zacznę ściągać. Czy istnieje jakiś serwer oprócz tego od gameforge i gdzie opłaca się grać. Czy możecie podesłać, lub wyjaśnić pokrótce jak wygląda endgame i czy mam szansę wybić się z minimalnym wkładem pieniędzy? Pozderki

Opublikowano

Kolego przede wszystkim, zachęcam przeglądnąć tematy wstecz, bo podobnych osób jak ty jest kilknaście i pisali te same rzeczy wręcz.

Co do serverów. Istnieje jeszcze oficjalny NCsoft, ale jest on bodajże w Ameryce postawiony co powoduje, że ludzie narzekają na pingi.

A co do pytania jak wygląda endgame. Na tę chwilę aion jest postawiony bardzo na PvP, wiec endgame wygląda przede wszystkim na wbijanie Glory  Points (Punkty Chwały), za uczestnictwo w arenach PvP (1v1, 3v3, 6v6, 12v12, 24v24), aby być jak najwyżej w rankingu. Co często przenosi się na kilka miesięcy męczenia i powtarzania w kółko tych samych czynności (nie one właśnie odepchneły).

Teoretycznie jesteś wstanie dojść do wszystkiego za pieniądze z gry. A to dlatego że Złoty Pakiet, który jest wymagany do jakiejś sensownej gry możesz kupić w grze. Lecz jak to w każdej grze bywa, jeżeli zainwestujesz to osiągniesz wszystko szybciej, a czasem może nawet trochę więcej.

Opublikowano

Jeżeli masz czas i chęci do gry w Aiona, to uzbierasz kinah na Gold Packa'a więc wkład finansowy nie będzie Ci potrzebny

Co do endgame, to nikt Ci dokładnie nie powie jak to osiągniesz, gdyż każda postać to inne wyzwanie.

Opublikowano

A co do pytania jak wygląda endgame. Na tę chwilę aion jest postawiony bardzo na PvP, wiec endgame wygląda przede wszystkim na wbijanie Glory  Points (Punkty Chwały), za uczestnictwo w arenach PvP (1v1, 3v3, 6v6, 12v12, 24v24), aby być jak najwyżej w rankingu. Co często przenosi się na kilka miesięcy męczenia i powtarzania w kółko tych samych czynności (nie one właśnie odepchneły).

Nie wiem, gdzie się podziało to pvp w Aionie... I na pewno nie jest to nastawienie NCSoftu na pvp, skoro zmniejszają ilość wejść na instancje pvp, już mamy tylko 2 dni kamarów, a tak samo będzie zredukowana ilość wejść pozostałych instancji, nawet arenek... (usuwają tickety, będzie 5 wejść na tydzień -.-), a na glory trzeba będzie 4 tickety zamiast 3. Poza tym co to za pvp, jak party z lfg/randomy dostaje generałów (oczywiście ranga nie gra, ale gear tak)? A open pvp? Zergi w akaron albo pod rentusem wybijające sold 1-5? -.- Już w katalamach było ciekawiej ;P

Endgame w Aionie to robienie setu i wbijanie rangi, a potem zostaje już tylko utrzymywanie rangi i duelowanie się w akademii. Robienie instancji pve po jakimś czasie nudzi, bo są banalnie proste  :s

Oczywiście nie żebym zniechęcała do Aiona, bo to fajna gra, tylko mi się już po prostu nudzi. Mam wyexpione 6 postaci na 65, bo tu nie ma nic ciekawszego do roboty  ^^

Opublikowano

Nie wiem, gdzie się podziało to pvp w Aionie... I na pewno nie jest to nastawienie NCSoftu na pvp, skoro zmniejszają ilość wejść na instancje pvp, już mamy tylko 2 dni kamarów, a tak samo będzie zredukowana ilość wejść pozostałych instancji, nawet arenek... (usuwają tickety, będzie 5 wejść na tydzień -.-), a na glory trzeba będzie 4 tickety zamiast 3. Poza tym co to za pvp, jak party z lfg/randomy dostaje generałów (oczywiście ranga nie gra, ale gear tak)? A open pvp? Zergi w akaron albo pod rentusem wybijające sold 1-5? -.- Już w katalamach było ciekawiej ;P

Endgame w Aionie to robienie setu i wbijanie rangi, a potem zostaje już tylko utrzymywanie rangi i duelowanie się w akademii. Robienie instancji pve po jakimś czasie nudzi, bo są banalnie proste  :s

Oczywiście nie żebym zniechęcała do Aiona, bo to fajna gra, tylko mi się już po prostu nudzi. Mam wyexpione 6 postaci na 65, bo tu nie ma nic ciekawszego do roboty  ^^

Bardzo możliwe, że się to zmieniło. Ale przez to własnie gonienie za rangą, ta gra mnie odrzuciła. Nie mówię, że nie ma co robić innego, bo jest nadal. Lecz jak by nie patrzeć, endgame nadal jest nastawiony mocno na PvP. Chociaż może to być mylne moje myślenie ;) 

Dopiero patch 5.0 może wnieść dużo świeżości do gry, na który po cichu czekam i wtedy może wrócę do tego świata na dłużej ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...