Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z nauczycielem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam mały problem z nauczycielem, przeniosłem się z technikum do szkoły zawodowej z elektryka na elektromechanika będąc w 2 klasie, ale problem jest taki, że nie miałem żadnych przedmiotów z mechaniki samochodowej, a tylko elektrykę, a niestety w tej 2 klasie mam samą elektrykę, w 1 klasie tam wtedy była sama mechanika, do tego trafiłem na jakiegoś niemieckiego nauczyciela, nazwiska nie będę podawać, każe pisać wypracowania na 20 stron, a potem jak u kolegi, że mu nie zalicza, bo jemu o tak se wypracowanie się nie spodobało, i teraz mam pytanie, jeżeli do wystawienia ocen końcowych bym nie zaliczył u niego, czy on miałby taką możliwość, żeby mnie nie przepuścić do 3 klasy mimo, że mnie nigdy nie uczył i prawie mnie nie zna.

Opublikowano

Co znaczy nie przepuścić? Najwyżej będziesz miał zaliczenie w sierpniu, ewentualnie możesz wziąć warunkowe, jeśli nie korzystałeś. Statut sobie poczytaj :)

Opublikowano

Nie wiem czy tak jest w każdej szkole. U nas było tak, że mogłeś przejść do następnej klasy z jednym niezaliczonym przedmiotem. Przejście warunkowe, czy coś w tym stylu. Większość ma niby problem z nauczycielami, ale jak sam napisałeś "problem z nauczycielem", a nie "nauczyciel ma problem". Jeśli nie zgadzasz się z oceną, to możesz się odwołać. Jeśli naprawdę ten Niemiec to taki Fuehrer, to zgłoś do dyrekcji. 

Normalnie jest tak, że jak masz jakieś oceny i przepisujesz się nawet miesiąc przed wystawieniem, to obecny nauczyciel Cię ocenia, bez względu na to czy Cię zna.

Ewentualnie rzuć taki żarcik, że teraz on jest uchodźcą z kalifatu niemieckiego.

Opublikowano

Na koniec roku jest chyba coś takiego, że jak masz 1 to możesz się nie zgodzić z oceną i pod koniec roku piszesz egzamin z całego roku szkolnego(właśnie z tego przedmiotu). Jak nie to poprawka w sierpniu.

Opublikowano

Na koniec roku jest chyba coś takiego, że jak masz 1 to możesz się nie zgodzić z oceną i pod koniec roku piszesz egzamin z całego roku szkolnego(właśnie z tego przedmiotu). Jak nie to poprawka w sierpniu.

Przed terminem zaliczeniowym w sierpniu chyba możesz zaliczać wszystkie przedmioty przed wystawieniem ocen. Może zależne do statutu szkoły. Poprawka w sierpniu nie jest oceniania przez twojego nauczyciela więc wtedy się nie wymiga jeśli masz te umiejętności na dostatecznym poziomie. Teraz jeśli chcesz to możesz zrobić kłótnie, zaangażować dyrekcję i walczyć o swoje.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Złóż zawiadomienia do prokuratury że tenże nauczyciel ma handluje narkotykami. Zrobią mu przeszukanie w domu, nic nie znajdą. Ale jak zgadniesz 3-4 kolegów i zeznacie że próbował wam sprzedać dragi to będzie ujebany ;) Albo o pedofilie go oskarż jeśli jesteś <18. 
A z takich normalnych rozwiązań to masz: Poprawkę w sierpniu, zmianę szkoły, warunkowe przejście i komisyjny egzamin zależnie od statutu szkóly.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...