Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Joker Game - Dyskusja

indywidualistaA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Joker Game

yRpSOCe.jpg

Typ: TV

Odcinki: 12

Sezon: Wiosna '16

Gatunek: Wojsko, seinen

MAL

http://myanimelist.net/anime/31405/Joker_Game

PV:

OP:

https://www.youtube.com/watch?v=qX5QKi0qwlY&nohtml5=False

Ending:

https://www.youtube.com/watch?v=Z2sVl3WysA0&nohtml5=False

Opis:

Rok 1937, czasy zanim jeszcze II Wojna Światowa rozpętała się na dobre. Historia ta przedstawi losy tajemniczej organizacji szpiegowskiej znanej jako „Agencja D”. Zostaje ona założona przez podpułkownika Yuuki z Cesarskiej Armii Japońskiej. Rekrutuje on wszelakich ludzi, niekoniecznie wojskowych, oraz szkoli ich na agentów specjalizujących się w sztuce manipulacji – hasłem przewodnim ich szkolenia jest „Nie zabijaj, nie daj się zabić, nie daj się pojmać”. Staną się oni później specjalną drużyną szybkiego reagowania przeciw wewnętrznym i zewnętrznym zagrożeniom. Jeden z agentów, Jirou Gamou, wyrusza na misję odzyskania sekretnych dokumentów zwanych „Czarnymi Notatkami”, zaś by tego dokonać będzie musiał zmierzyć się z siłami tak z, jak i spoza jego własnej organizacji.

[zapożyczone od: http://animezone.pl ]

Skąd pobrać?

gfgdf

Opublikowano

Zaczyna się spoko, także kontynuuje oglądanie jak się doczekam drugiego odcinka :_:

Opublikowano

Czyli co? Koncepcja BR wprowadzona grą w tytułowego Jokera to zmyłka? Dostaniemy opowieści o każdym z członków tej grupy? Jeśli tak, to trochę się zawiodłem.

Opublikowano

Czyli co? Koncepcja BR wprowadzona grą w tytułowego Jokera to zmyłka? Dostaniemy opowieści o każdym z członków tej grupy? Jeśli tak, to trochę się zawiodłem.

Czemu zmyłka? To była część ich treningu. Domyślnie będą operować na wrogim terenie, więc ich " poker" to była symulacja sytuacji gdzie żaden z nich nie wiedział, kto jest przyjacielem a kto wrogiem.

"Let them fight."

1eJyg6V.jpg

Opublikowano

Czemu zmyłka? To była część ich treningu. Domyślnie będą operować na wrogim terenie, więc ich " poker" to była symulacja sytuacji gdzie żaden z nich nie wiedział, kto jest przyjacielem a kto wrogiem.

Kolego, w koncepcji battle royale nie chodzi o to, o czym piszesz. 

Opublikowano

Kolego, w koncepcji battle royale nie chodzi o to, o czym piszesz. 

Doprecyzuję. Chciałem napisać, że to nie była zmyłka bo JK to nie BR i nie próbuje nim być. Ich partyjka "pokera" była po prostu częścią ich treningu przed prawdziwymi misjami. 

"Let them fight."

1eJyg6V.jpg

Opublikowano

Doprecyzuję. Chciałem napisać, że to nie była zmyłka bo JK to nie BR i nie próbuje nim być. Ich partyjka "pokera" była po prostu częścią ich treningu przed prawdziwymi misjami. 

Nie jest, ale próbowało nim być w momencie grania w grę o takich, a nie innych zasadach. Heloł. (BR w końcu to każdy na każdego z wątpliwymi układami między sobą; w ogromnym uproszczeniu) Trening lub jakakolwiek inna forma aktywności nie ma tutaj nic do rzeczy, ponieważ w dalszych perypetiach zawartość sugeruje odbiegnięcie od tef formy... Dokładniej przez ukazanie losów już 2 postaci. Umiem oglądać. :v 

Jak już mówiłem, podobne przedstawienie było w rainbow, więc pewnie wyjdzie kaszana.

Opublikowano

Ps.

Chyba k***a zdałem matmę XDXD

Gratulacje xD

5 chyba najlepsza z tych historii.(do tej pory)

Nom. Oby więcej takich. Ciekawe co dzisiaj pokażą?

"Let them fight."

1eJyg6V.jpg

• 5 tygodni później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...