Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ostateczny wybór - Komputer i pytania.

Mandblo3331

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Założyłem na forum już 2 tematy , które pomogły mi dobrać odpowiednie podzespoły do mojego komputera.

Pozostało mi tylko zapytać was czy są dobre i odpowiednio dobrane , a kilka pytań które wam zadam pozwoli mi obalić mity dotyczące np. (Filtrów kurzu).

Podzespoły przy których znajdziecie znaczek ,,(x)'' to podzespoły ,które dokupię do mojego komputera - reszta już w nim jest!

Chłodzenie CPU : SilentiumPC Fera 3 HE1224 (X)

Pasta do CPU: Gelid  GC-Extreme (X)

Karta Graficzna: MSI GTX 970 OC (możliwe ,że w licytacji wygram 980 więc :) ) (X)

Wentylator do obudowy : Be Quiet! Silent Wings 2 PWM (BL031) (X)

Filt przeciw kurzowy na wentylatory: ------------- (X)

Procesor-I5 4690

Zasilacz - Be quiet System Power 600W

Płyta główna : Gigabyte GA-B85M-D3H

Ram : 4x 4gb GOODRAM BluePlay 1600Mhz

Dysk SSD : GOODRAM C100 120GB

Dysk HDD: WD CAVIAR 1TB

Monitor: ASUS VK288H

System : Windows 8.1 (64bit)

Obudowa : Cooler Master N300

Czy zasilacz utrzyma cały zestaw biorąc pod uwagę możliwość kupna karty 980?

Czy Jest możliwość kupna równie dobrej , ale tańszej pasty do tego chłodzenia która starczy na długo?

Czy Ten Wentylator Be quiet jest tak naprawdę bardzo cichy i będzie też w miarę dobrze chłodził? A może znacie inny równie cichy i dobry?

Czy warto kupić filtry przeciw kurzowe na wentylatory ? - podobno dzięki nim może wzrosnąć temperatura procesora ze względu na mniejszy dopływ pow z wentylatorów czy coś , ale z drugiej strony chronią one przed kurzem - jeżeli tak podajcie modele :).

Gdzie najlepiej zamontować ten wentylator - Góra,Lewo,Prawo,Przód.

Wiecie może czy w mojej obudowie da się regulować prędkość kręcenia się wentylatorków na obudowię albo czy jest od tego jakiś program?

Czy pastę termoprzewodzącą trzeba rozgrzać przed nałożeniem - tak słyszałem.

Czy FERA 3 będzie pasować do obudowy jest cicha i czy nie będzie przeszkadzać np. pamięci RAM stykać się z nią albo nie będzie zasłaniać żadnych slotów itd.?

Z góry dzięki :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...