Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ścinanie obrazu po załadowaniu gry

xShadow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam problem z grą.

Mam tak na każdym serwerze i jakoś nikt nie może mi pomoc.

Może tutaj ktoś będzie w stanie.

Opis problemu:
Po zalogowaniu na konto i wyborze postaci wyskakuje ekran ładowania i tu pojawia się mój problem.

Gdy pasek załaduje się do końca obraz się ścina. Widzę kursor, mogę poruszać postacią lecz cały czas mam okienko ładowania.
Po zminimalizowaniu clienta i włączeniu go ponownie ekran robi się czarny.

Ss'ów raczej nie ma sensu wrzucać bo i tak nic nie będzie na nich widać każdy raczej widział okienko ładowania i czarny ekran.

Opublikowano

@xShadow Zmień na takie ustawienia w cfg jak niżej podałem do tego aktualizuj sterowniki do karty graficznej.

e63edc3d7a709237faa2bbaa43002bce.png

Opublikowano

@xShadow Zmień na takie ustawienia w cfg jak niżej podałem do tego aktualizuj sterowniki do karty graficznej.

e63edc3d7a709237faa2bbaa43002bce.png

Spróbuj zmienić w ustawieniach gry z CPU na GPU lub na odwrót.

Obie opcje próbowałem już wcześniej ale nic mi nie pomogły.

Dla pewności sprawdziłem jeszcze raz, lecz nadal nic.

Czekam na dalsza pomoc. 

Opublikowano

Jaką masz specyfikacje komputera, a także system operacyjny? Pamiętam, że takie zwieszanie się było przyczyną zbyt dużą ilością graczy lub elementów, które się renderują. Uruchamiałeś klienta jako Administrator?

Opublikowano

Jaką masz specyfikacje komputera, a także system operacyjny? Pamiętam, że takie zwieszanie się było przyczyną zbyt dużą ilością graczy lub elementów, które się renderują. Uruchamiałeś klienta jako Administrator?

84454573236915788238.png

Windows 8.1.

Raczej to nie jest wina dużej ilości graczy bo mam tak na każdym serwerze. Nawet próbowałem odpalić na serwerze z ilością graczy około 100.

I tak, uruchamiam jako administrator.

@Edit.

Temat można zamknąć, raczej nikt mi nie jest w stanie pomóc.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...