Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z notepad++, gdy próbuję otworzyć plugin i go wyedytować

Kacpero42

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam problem z programem notepad++ poniewaz gdy chcem pozmieniac w plikach serwerowych (w pluginach) w programie nic nie da sie odczytac bo sa jakies NUL NUL NUL  i jakies takie znaczki B‹Uămú(&ˇeô•Šĺ¨¤Ź]ŘíÇsž˘$MÄ3

Pomoze ktos ?

Opublikowano

Jarki trzeba dekompilować, nie możesz ich podejrzeć edytorem tekstowym. Musisz użyć dekompilatora.

a jak sie dekomplikuje ? xD bo zielony jestem troche

Opublikowano

Ostatnio borykałem się z takim samym problemem, i znalazlem stosowny temat na mpc forum, za chwilkę poszukam i jak znajdę to zrobię edit :) 

Zdekompilować nie jest trudno bo robi się to poprzez 2 kliknięcia, problem natomiast może pojawić się gdy chce się ze te pliki spowrotem skoompilować.

Polecam wejść na stronę pluginu, czy to dev.bukkit czy jakas inna i powinna byc tam tabela SOURCE, to właśnie kod zdekompilowanego danego pliku pluginu czy też moda. 

Później odwiedzić yt w poszukiwaniu poradnika na temat " jak skoompilować plik do .java  " ^^

Opublikowano

Właśnie to jest gupie w bukkicie ze się nie da nic normalnie czytać tylko trzeba ściągać jakieś programy. Ja używam program jd-gui i tam po prostu kopiuje kod klasy i wklejam do eclipsa.

Q8eOMob.png

Opublikowano

Następnie tworzysz jakieś specjalnie napiszę gupie pluginy i Skripty nie rozumiejąc zasady ich działania ;)

A później sieją takich pseudo wielkich znawców Java ;) co przy pierwszym pluginie cud że w serwerowni maszyny nie pali. 

Sam przyznam, że zaczynam przygodę z Javą ale na przykład dzięki takim ludziom jak @Riveilli wiem, co muszę poprawić, a wy tylko

potraficie Dekompiler > Kopiuj > Wklej > Kompiler i temat "Autorski plugin!" ;) aż się płakać chce ze śmiechu

Pomogłem ? ;) Daj like !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...