Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GT240 A GTX 750 (TI)

yamsza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym kupić jakaś mocniejsza kartę graficzna głównie do CS-GO moje pytanie to czy poczuje jakąś różnice w graniu i gdzie mogę kupić w miarę tanio taką kartę i jak z zasilaczem bo mam tylko 400w Jest jeszcze kwestia tych wejść czy wgl dam radę podpiąć to do mojego słabiaka procek mam z AMD ATHLON 3.30 GHz

AKTUALNIE MAM TAKA http://allegro.pl/gainward-gt240-512mb-ddr5-hdmi-i6096865172.html

lub taka nie jestem pewny ... http://allegro.pl/gainward-geforce-gt-240-1gb-warszawa-sklep-i6101505023.html

Opublikowano

Podaj dokładny model zasilacza i procesora, oraz ile posiadasz ramu. Ta karta graficzna którą posiadasz służy do wyświetlania grafiki, oglądania filmów a nie grania :D

Jeśli ten zasilacz to nie jakiś "no name" z czarnej listy, to w porządku, do tego 8gb ram to podstawa. Jeśli chodzi o karte graficzną to gtx750 / gtx750ti powinien wystarczyć i używek polecam szukać na olx i czekać na okazje :)

Opublikowano

Zasilacz MAGNUS 400W NEOTEC... PROCEK AMG ATHLON 3.20GHZ 2 rdzeniowy 260 ... ramu 5 gb wiecej nie potrzebuje do csa bo głownie o tą gre mi chodzi a w jakiej cenie moge zalapać taką kartę 

I jak z tymi wejściami wejdzie mi to wgl?

Opublikowano

Powiem Ci tak, ile masz kasy do zainwestowania w ten sprzęt? Bo zasilacz z czarnej listy dobrze nie wróży. Tego gtx 750ti 2gb kupisz za około 400zł (jak trafisz na okazje ~350zł, a on z pewnością wystarczy do cs:go), a zasilacz zamieniłbym na antec vp 500 za 170zł i martwił się tylko o procesor  :) Na niskich spokojnie będzie z 80/100fps +

@Edit powiem Ci że raczej inwestowanie w ten sprzęt nie ma sensu, ponieważ do csa ważniejszy jest procesor niż karta graficzna

Opublikowano

teraz mam z 80 fps do cs czyli co zbierać na nowego kompa ;d

pomyśle nad tym ... 

Opublikowano

Jak juz chcesz ta karte, to dobrze by bylo kupic lepszy procesor, bo ten bedzie ograniczal karte.

Osobiscie mam 4gb ramu i starcza mi do wszystkiego, 8gb w csie nic nie da.

Jak sie juz zdecydujesz na kupno nowego komputera to napisz w odpowiednim dziale.

Podejrzewam rowniez, ze masz jakas stare mobo, wiec ci ta karta nawet nie wejdzie, ale moge sie mylic ;)

Intel Core i3-2120, 3.30GHz -- GTX 560 1280MB -- Mobo H61 -- 4GB ram -- Chieftec 500W -- W7 Ultimate 64 bit.

Wydajnosc systemu:

Grafika dla aero i gier:7.5

Procesor:7.1

RAM:7.1

Ranga w kunter strajku:Supreme.

Oski, czekam na 1 v 1! 

Opublikowano

Przybyłem tu, aby zakonczyc pier@%$!@enie o tym że procesor do tej produkcji jest ważniejszy.

To niczym nie poparte plotki.

Wydajnosc calego pc'ta jest wazna a nie samego procesora.

I nie istnieje cos takiego jak wyzsze wykorzystanie procesora od karty graficznej.

Procesor odgrywa 1 czynnik a karta graficzna 2.

Jesli procesor nie nadaża za karta graficzna i odwrotnie nastepuje bootleneck.

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że stałe 80 fps powinno ci wystarczyć w 100%, twój monitor nie wyświetla więcej niż 60 klatek.

Jak już to bym zbierał na nowy pc, nie ma sensu inwestować w przestarzałą platformę

Opublikowano

Przybyłem tu, aby zakonczyc pier@%$!@enie o tym że procesor do tej produkcji jest ważniejszy.

I nie istnieje cos takiego jak wyzsze wykorzystanie procesora od karty graficznej.

yhym, tak, tak, fajnie, ja przybylem tu, aby zakonczyc Twoje "pierd@% i tak dalej... poparte nawet z autopsji, wiadomo, ze na gt6600 nie pogramy, ale w csie potrzeba dobrego procka, u mnie nie ma roznicy, czy gram na niskich, czy wysokich, gtx mi na to pozwala i tyle, juz tylko trzeba jak najlepszego procesora. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

yhym, tak, tak, fajnie, ja przybylem tu, aby zakonczyc Twoje "pierd@% i tak dalej... poparte nawet z autopsji, wiadomo, ze na gt6600 nie pogramy, ale w csie potrzeba dobrego procka, u mnie nie ma roznicy, czy gram na niskich, czy wysokich, gtx mi na to pozwala i tyle, juz tylko trzeba jak najlepszego procesora. 

niewiem czy zauważyłeś, ale potwierdziłeś właśnie to co napisałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...