Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co pracownicy rito gejs dostaja w zamian?

Xaariel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wydaje mi się, że walutę z gry (RP). Koleś z z Ziggsem na avatrze pisał, że jest radcą prawnym na co dzień, więc byłbym skłonny uwierzyć w wersję z RP.

Opublikowano

Wydaje mi się, że walutę z gry (RP). Koleś z z Ziggsem na avatrze pisał, że jest radcą prawnym na co dzień, więc byłbym skłonny uwierzyć w wersję z RP.

może z wykształcenia

chyba sobie jaja robisz zeby ktos pracowal za rp'ki

dostaja 5-8k, norma w takich korpo

Hejo

Opublikowano

może z wykształcenia

Ale on ma racje xD W supporcie ludzie pracują za darmo zazwyczaj i dostają walutę gry przeważnie, chociaż akurat co do Riotu to mogę się mylić. :)

Jak sobie wyobrażasz odpisywanie do tysiąca ludzi dziennie bez wklejanie formułek? 

w tym momencie mozesz sobie dac warna za offtopic, nie odpowiedziales na moje pytanie

Zadałem pytanie. :)

Opublikowano

może z wykształcenia

Ale on ma racje xD W supporcie ludzie pracują za darmo zazwyczaj i dostają walutę gry przeważnie, chociaż akurat co do Riotu to mogę się mylić. :)

Jak sobie wyobrażasz odpisywanie do tysiąca ludzi dziennie bez wklejanie formułek? 

w tym momencie mozesz sobie dac warna za offtopic, nie odpowiedziales na moje pytanie

Ktore bylo tutaj kompletnie zbedne i przeze mnie uwazane za spam

Opublikowano

może z wykształcenia

Ktore bylo tutaj kompletnie zbedne i przeze mnie uwazane za spam

Dlatego to on ma kolorek nie ty ^^

Co do samego pytania wydaje mi się że będą otrzymywać pieniądze (tak samo jak konsultanci różnych firm u nas w Polsce) Kto by spędzał kilka godzin dziennie przeglądając jakieś wiadomości za rp xD +- 8 godzin w robocie, potem kolejne kilka godzin w supporcie, gdzie masz czas na sen, na życie prywatne albo chociażby na grę w LoL'a. 

Co do głupich formułek nie są aż takie głupie, jeśli odgórnie ma nakazane zapytać o to, to, to i to może to zrobić wklejając gotowca a w czasie gdy ty odpowiesz zająć się innym zgłoszeniem.

af138b19bf4219ac26610629041f93e5.gif

Opublikowano

No to od dzisiaj wiem, że na pytanie odpowiada się pytaniem @Zarax .

Pewnie dostaje kase, ale w małej ilości - coś jakby "dorabianie" na życie. :)

­

Bez nazwy-2.png

Specjalista
Opublikowano

Pewnie były jakieś poszukiwania supportów w Riot, ludzie składali CV, listy itp, dostają pracę i siedzą sobie w firmie z innymi supportami i pracują, według mnie pracują tam na poważnie, jak dla mnie jest to odpowiedzialne stanowisko i nie dałbym go byle komu.

Opublikowano

Myślę, że jest to robota płatna max 1,5 kafla miesięcznie, a normalnie dorabiają w pracy zgodnej ze swoim wykształceniem.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Pewnie były jakieś poszukiwania supportów w Riot, ludzie składali CV, listy itp, dostają pracę i siedzą sobie w firmie z innymi supportami i pracują, według mnie pracują tam na poważnie, jak dla mnie jest to odpowiedzialne stanowisko i nie dałbym go byle komu.

Bardzo odpowiedzialne. Siedzisz sobie na komputerze i odpisujesz ludziom na zgłoszenia w jakiejś grze. To juz budowlaniec ma bardziej odpowiedzialna prace, bo musi cos dobrze zbudować żeby sie nie zawaliło albo sprzątaczka posprzątać żeby się nikt nie poślizgnął.

@Topic myślę że jest to ich normalna praca ale nie zarabiają na tym kokosów. Z 700 dolarów na miesiąc.

Opublikowano

Glupszego pytania jeszcze nie czytalem.

Jesli ktos musi spędzac kilka godzin dziennie na pomocy graczom to logiczne ze dostaje kase, przeciez za rpki jedzenia sobie nie kupią nie? 

Tak ogolnie to czytalem ze warunki zatrudnienia w riot games są bardzo dobre.

Up

Rpki to moze dostawac moderator jakiegos forum, ale osoby pracujący w supporcie itp to tylko kase.

Opublikowano

z czego wiem to nie jest praca tylko taka pomoc a wzamian dostaja chyba rp ale nie wiem zgaduje

no to wiesz czy zgadujesz? xDD

@topic

Riot ludzi do supportu zatrudnia normalnie więc muszą zarabiać normalnie, co was interesuje ile zarabiają, nie zaglądajcie nikomu do portfela bo chyba nie chcecie żeby wam ktoś zaglądał. Rpki otrzymują osoby pokroju moderatora forum itp.

Opublikowano

przecież temat był wałkowany sto razy. Polski oddział Riot jest w Holandii, osoby pracujące w supporcie mają tam mieszkanie + wyżywienie i dodatkowo stałą pensję. 

signature-J2RJD3Z9.png

Opublikowano

może z wykształcenia

I za to każdy z nas dostałby offtopa

@topic

Według mnie każdy większy Rioter (design postaci itp) dostaje pieniądze a taki polaczek z supporta RP.

57192e39824c93eb888999c2fd81258e.gif

Opublikowano

@Intense

Aha, zapomnialem. Kazdy komu sie chce moze zarobic w polsce 8k. Tylko debile i patolka tyle nie maja. Przeciez to jest srednia krajowa. Sorki memorki, zapomnialem

@zaduzotychwarnowostatnio

zalezy tez o jakim supporcie mowisz, polski/angielski itp

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

Nie wierze w to co ja tu widzę.

No dobra, jeden z pierwszych postów w temacie, mógł być w błędzie..

może z wykształcenia

W supporcie który obsługuje 10 ticketów dziennie a sam jesteś współwłaścicielem strony która nie ma stałych dochodów, jasne :)

No to od dzisiaj wiem, że na pytanie odpowiada się pytaniem @Zarax .

Pewnie dostaje kase, ale w małej ilości - coś jakby "dorabianie" na życie. :)

­

Dorabiać to sobie możesz skręcając długopisy lub roznosząc ulotki, podczas gdy toje główne zajęcie to praca na stażu z bezrobicia.

8k? Fajnie macie w tych glowach... Jezeli nawet cos dostaja, to nie jest to praca ktora pozwoli ci zyc jak krol...

Jak ktoś nie widział pieniędzy to nawet te 1800 będzie dużo.

Myślę, że jest to robota płatna max 1,5 kafla miesięcznie, a normalnie dorabiają w pracy zgodnej ze swoim wykształceniem.

i mówią; zatrudnia mnie korporacja międzynarodowa, która regularnie organizuje eventy z pulą nagród liczona w milionach dolarów
seems legit

Bardzo odpowiedzialne. Siedzisz sobie na komputerze i odpisujesz ludziom na zgłoszenia w jakiejś grze. To juz budowlaniec ma bardziej odpowiedzialna prace, bo musi cos dobrze zbudować żeby sie nie zawaliło albo sprzątaczka posprzątać żeby się nikt nie poślizgnął.

@topic myślę że jest to ich normalna praca ale nie zarabiają na tym kokosów. Z 700 dolarów na miesiąc.

-.-

8k? Fajnie macie w tych glowach... Jezeli nawet cos dostaja, to nie jest to praca ktora pozwoli ci zyc jak krol...

8k miesiecznie to wg ciebie zycie jak krol?
przez takich ludzi w polsce jest jak jest
zacofanie totalne -> daj im jedzenie dach nad glowa i jeszcze troche rozrywki, to wszystkie potrzeby zycia sa zaspokojone.

w 100% się zgadzam

z czego wiem to nie jest praca tylko taka pomoc a wzamian dostaja chyba rp ale nie wiem zgaduje

wolontariat to sie nazywa

przecież temat był wałkowany sto razy. Polski oddział Riot jest w Holandii, osoby pracujące w supporcie mają tam mieszkanie + wyżywienie i dodatkowo stałą pensję.

no i podsumowane,

aż sobie zapisze te cytaty i wstawie do mojej fuckin' frame 2

tu v1:

4ZU4ZZl.png

PS. poszedł ticket do supportu, ciekawe co mi "wkleją"

Hejo

Opublikowano

W zamian za swoją pracę dostają PLN, może też mają jakieś zniżki na RP czy same RP.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...