Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gry do Google Play

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie dotyczące rejestracji konta dla developerów. Jest jakiś sposób, aby nie umieszczać opłaty rejestracyjnej 25$ w Google Play? Czy w AppStorze Apple'a są jakieś opłaty dla programistów?

Mi nie robi różnicy na jaką platformę bym chciał zamieszczać (to tylko kwestia ustawień projektu). Tworzę gry w Unreal Engine 4 i w przyszłości chciałbym coś opublikować.

Pozdrawiam. :)

Opublikowano

nie znam odpowiedzi na Twoje pytania, ale zainteresowało mnie coś innego.

Czemu jest Ci wszystko jedno na jaką platformę tworzysz? Userzy tych platfom są przecież dość różnymi osobami....

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Odnośnie opłaty 25$ jest ona obowiązkowa do aktywacji konta developerskiego i nie da się jej pominąć (bez opłaty konto będzie nieaktywowane, czyli nie można na nim publikować gier w Sklepie Play). Również przyłączam się do pytania co użytkownik wyżej. Jak dla mnie kwestia odbiorców gry jest bardzo ważna i nie można jej lekceważyć.

Tak ogólnie mam pewną propozycję. Jeśli rzeczywiście nie chcesz wpłacać tych 25$ mogę opublikować Twoją grę na swoim koncie developerskim. Oczywiście wszystko pod Twoje imię jak i również ewentualne zarobki z reklam będą należy do Ciebie (wydaje mi się nawet, że konto developerskie nie musi być powiązane z kontem np. AdMoba żeby umieścić reklamy do swojej gry - najważniejszy jest identyfikator reklamy) . To tylko taka moja propozycja.

@Edit - Jeśli będziesz zainteresowany moją propozycją to napisz do mnie w prywatnej wiadomości.

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

Odpowiadając na Wasze pytanie: Celuję do ludzi lubiących gry. Inni odbiorcy są w Appstore, a inni w Google Play? Czy coś innego mieliście dokładnie na myśli? Myślę, że tu i tu są tacy, którzy lubią sobie pogrywać. ;)

@RexioManTM dzięki za propozycję, lecz dopiero się uczę. :)

Opublikowano

gracze na obu tych platformach nieco się różnią

Opublikowano

głównie podejściem do zakupu. Userzy androida generalnie preferują darmowe aplikacje, a userzy apla nie stronią tak bardzo od zakupu. To chyba będzie mieć duży wpływ na sam projekt gry o ile planujesz na nim zarabiać.

Opublikowano

głównie podejściem do zakupu. Userzy androida generalnie preferują darmowe aplikacje, a userzy apla nie stronią tak bardzo od zakupu. To chyba będzie mieć duży wpływ na sam projekt gry o ile planujesz na nim zarabiać.

Masz rację, lecz na etapie w jakim jestem opublikowałbym raczej gry darmowe, bo muszę się nauczyć, jak dodawać reklamy itd. :) Jeśli bym umiał dawać reklamy, to zrobiłbym wersję darmową apki na Google Play z reklamami. W AppStorze to możę grę za 1$. :P Symboliczna kwota, jeśli ktoś nie chce mieć reklam. 

Opublikowano

$25 to nie tak dużo w porównaniu do opłat licencyjnych na większy sprzęt ( konsole :) ) i jest to opłata jednorazowa,

w przypadku rejestracji konta w AppStore należy uiścić opłatę $99 i stanowi ona roczny koszt dostępowy

Jeżeli wciąż się uczysz i wszystko Ci jedno gdzie, to możesz za darmo publikować gry w Windows Store (dostęp uzyskasz przez Dreamspark) - normalnie chyba $55.

Opublikowano

$25 to nie tak dużo w porównaniu do opłat licencyjnych na większy sprzęt ( konsole :) ) i jest to opłata jednorazowa,

w przypadku rejestracji konta w AppStore należy uiścić opłatę $99 i stanowi ona roczny koszt dostępowy

Jeżeli wciąż się uczysz i wszystko Ci jedno gdzie, to możesz za darmo publikować gry w Windows Store (dostęp uzyskasz przez Dreamspark) - normalnie chyba $55.

W Windows Store cena wynosi 59 zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...