Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop

patrykref55

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Posiadam laptopa asus r510lnv-xo555h. Chciałbym podłączyć pod niego kartę graficzną gtx 960, korzystając z mPCIe. Czy wykorzystam na tym rozwiązaniu minimum 95% mocy tej karty, czy nie? Chciałbym jedynie w gta v lub innych grach grać na średnich wymaganiach, mając 60fps.

Opublikowano

Może tak, a może nie, w zależności od jakości adaptera. Koszt takiej imprezy od 300 do 1000 zł

Skoro chcesz podłączyć zewnętrzną grafikę po co laptop z dedykowana grafiką? Lepiej odrazu kupić laptop z kartą SLI

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Znaczy ja już mam tego laptopa jakieś 1.5 roku, także teraz zmieniać jeszcze mi się nie opłaca. Zasilacz do karty już mam, jeszcze karta graficzna i adapter.

Polecasz może jakiś dobry adapter?

Opublikowano

Nie polecę bo mi się nie chce sprawdzać i szukać specyfikacji laptopa by dobrać potem najlepszy adapter, za dużo czasu zajmuje dobranie.

Od tego powinieneś poszukać jakieś forum co się tym zajmuje i dobiorą wszystko jak najlepiej i wydajnie.

Z reguły najgorsze takie połączenia ledwo mają transfer 0,5 Gb ( 1.0 )  a dobrze dopasowane i ustawione max do 4 Gb ( 2.0 ) w porównaniu do grafiki która normalnie by osiągnąć 100 % wydajności średnio potrzebuje  8 Gb , a Ty marzysz o 95% kiedy  teoretycznie nawet połowy nie osiągniesz chyba że kupisz grafikę naprawdę dobrą z odpowiednim zasilaczem.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...