Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

zasilacz do komputera.

Polish Minuette

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.
posiadam zasilacz "silentium pc vero m1".
od kiedy mam ten zasilacz to rachunki sie podniosły, nawet kiedy nie miałem zainstalowanego radeona r7 370.
mam 500 PLN na wymienię zasilacza.
chodzi mi o zmniejszenie zużycia pobieranej Prądu.
miałem zasilacz DELTA 400w (nie pamiętam modelu ale stary) w tym samym pc-cie i mniej pobierał niz m1 (na nvidi gt 640 gt oba przypadki).

parametry to
AMD fx 6350 podkręcony do 5 ghz
2 kosci ramu ddr 3
radeon r7 370 gigabyte
7 wentylatorków 120 mm
6 dysków twardych
Płyta główna gigabyte 970A-ds3p

fajnie by był krótszy zasilacz od aktualnego.

Opublikowano

Zmiana zasilacza nic nie zmieni. Komputer pobiera tyle ile potrzebuje - nie tyle ile zasilacz chce.

Oczywiście certyfikaty robią swoje, ale jeśli ten stary pobierał mniej, to z tym komp nie będzie pobierał więcej.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Zasilacz mało ma do rachunków, różnice w sprawności to co najwyżej kilka %. Jak już się upierasz to w tej cenie jest chociażby RM650X - bardzo dobrze trzymanie napięć, półpasywny, w pełni modularny. Bardzo dobry pod względem budowy (kondensatory etc.)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...