Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mayoiga - Dyskusja

indywidualistaA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mayoiga

hMVqxFb.jpg?1

Typ: TV

Ilość odcinków: 12

Gatunek: Dramat, tajemnica 

MAL

http://myanimelist.net/anime/32438/Mayoiga

PV:

Opening:

https://www.youtube.com/watch?v=tKhLMbMvOk8

Opis:

30 osób bierze udział w dość podejrzanie wyglądającej wycieczce objazdowej. Jej celem ma być złudna, bardzo możliwe że wręcz nieistniejąca wioska zwana Nanakimura. Mówi się, iż człowiek może tam prowadzić spokojny, utopijny żywot, pozbawiony codziennych zmartwień – czy legendy jednak okażą się prawdą?

[zapożyczone z: animezone.pl]

Skąd pobrać?

Odcinek 1:

http://www.nyaa.se/?page=view&tid=799178

Odcinek 2:

http://www.nyaa.se/?page=view&tid=801148 

Odcinek 3:

http://www.nyaa.se/?page=view&tid=803297

Zapraszam do dyskusji oraz opisania pierwszych wrażeń ;) (Ja dziś wieczorem dopiero zabiorę się za to).

gfgdf

Opublikowano

No cóż, jest 30 postaci, jakoś ciężko będzie jest wycarrować w 12 odcinków, a akcja w pierwszym odcinku... No co? Ciągnęła się, jechali tym autobusem, jechali i ledwo dojechali... No i koniec.

No ale jest kilka materiałów na fajne postacie. Będę oglądał. :D

Opublikowano

No cóż, jest 30 postaci, jakoś ciężko będzie jest wycarrować w 12 odcinków, a akcja w pierwszym odcinku... No co? Ciągnęła się, jechali tym autobusem, jechali i ledwo dojechali... No i koniec.

cóż, faktycznie jest parę materiałów na fajne/ciekawe postacie. Teraz wszystko w rękach twórców, by to wykorzystać :P. Osobiście liczę na jakiś mindfuck, małą rzeźnię xD.

Co ciekawe, postacie przedstawiają/zwracają sie do siebie po przez pseudonimy.

gfgdf

Opublikowano

cóż, faktycznie jest parę materiałów na fajne/ciekawe postacie. Teraz wszystko w rękach twórców, by to wykorzystać :P. Osobiście liczę na jakiś mindfuck, małą rzeźnię xD.

No ja też czekam tylko, aby domyślać się kto zaraz lub w następnym odcinku zginie. I modle się, aby był to ten gnojek, co jest go pełno, co już mnie zaczyna wkurwiać, coś jak Yuki z Mirai Nikki będzie, padł jako pierwszy.

Opublikowano

No ja też czekam tylko, aby domyślać się kto zaraz lub w następnym odcinku zginie. I modle się, aby był to ten gnojek, co jest go pełno, co już mnie zaczyna wkurwiać, coś jak Yuki z Mirai Nikki będzie, padł jako pierwszy.

Tak wracając.

12 odcinków na 30 postaci? Jeżeli twórcy nie okażą się leniami, a mają w sobie choć trochę ambicji, muszą nieźle się postarać przy tym. A jeśli okaże się, że są leniwymi leniwcami, to dostaniemy niezły kicz, burdel i ubóstwo zakończony gdzieś w połowie wydarzeń...

Może zginie przez kogoś będącego w szaleństwie? Np. przez tą dziewczynkę, która płakała podczas piosenki o hipopotamie? :P.

No, mi się podoba i ciekawe co dalej? :D Podoba mi się kreska, jest wyrazista, a jednocześnie nie jest zbyt kolorowa. 

gfgdf

Opublikowano

Tak wracając.

12 odcinków na 30 postaci? Jeżeli twórcy nie okażą się leniami, a mają w sobie choć trochę ambicji, muszą nieźle się postarać przy tym. A jeśli okaże się, że są leniwymi leniwcami, to dostaniemy niezły kicz, burdel i ubóstwo zakończony gdzieś w połowie wydarzeń...

Może zginie przez kogoś będącego w szaleństwie? Np. przez tą dziewczynkę, która płakała podczas piosenki o hipopotamie? :P.

No, mi się podoba i ciekawe co dalej? :D Podoba mi się kreska, jest wyrazista, a jednocześnie nie jest zbyt kolorowa. 

No, masz racje, kreska jest świetna jak dla mnie.

Wg. mnie ciekawym motywem będzie to całe "życie od nowa", tak jakby zakładali jakąś nową cywilizacje, gdzie tak jak to powiedział, że tam gdzie jadą nie będą potrzebować pieniędzy.. To wait, skąd wezmą żarcie? Bo w końcu chyba nie wiadomo na ile tam jadą. No chyba, że wszystko funduje organizator, bo w końcu za to zapłacili.

Najbardziej jestem ciekawe co tam się będzie działo. Nie mogę się doczekać kolejnego odcinka.

Opublikowano

Tak wracając.

No, masz racje, kreska jest świetna jak dla mnie.

Wg. mnie ciekawym motywem będzie to całe "życie od nowa", tak jakby zakładali jakąś nową cywilizacje, gdzie tak jak to powiedział, że tam gdzie jadą nie będą potrzebować pieniędzy.. To wait, skąd wezmą żarcie? Bo w końcu chyba nie wiadomo na ile tam jadą. No chyba, że wszystko funduje organizator, bo w końcu za to zapłacili.

Najbardziej jestem ciekawe co tam się będzie działo. Nie mogę się doczekać kolejnego odcinka.

Wydaje mi się, że to będzie już przygotowane miasteczko specjalnie dla nich. O to, raczej nie będąmusieli się martwić, problem będą oni sami. 

I ta piosenka na przystanku, w kij optymistyczna xD

Piosenka o hipopotamie, postaram się znaleźć tą druga piosenkę xD

https://www.youtube.com/watch?v=7i4Os_0BdGY

gfgdf

Opublikowano

Trochę syfny początek, gdyż 1/4 odcinka zostały wymieniane "pseudonimy" każdej postaci, po grzyba wie po co, totalnie wiało nudą. Oczywiście jakaś postać zapadła w głowe, że będzie naszą "ulubioną", ale mogli to w inny sposób wykorzystać, niż stanie na scenie i mówienie coś o sobie. Mogło to nawiązać do tego klimatu, przy którym małymi krokami pchają w stronę te anime, czyli takie ala mroczne. Tutaj było wszystko na wesoło, nawet aż za.

Do tego cały odcinek siedzenia w tym busie. Kiedy była ta scena z kierowcą, że nagle oszalał, mogli to jakoś wykorzystać, a tutaj takie chwilowe "zaniepokojenie" i wszystko wraca do normy. Do tego główny bohater.. Ahh, szkoda gadać.

Jedyne duże plusy to kreska i klimat, który najbardziej uwielbiam, reszta taka średniawa wyszła.

Opublikowano

@indywidualistaA

Obawiam się, że już znam zakończenie tego anime

W5lQXbS.jpg

Jeśli to byłaby prawda to anime dostałoby gorszą ocenę. Byłoby bardzo przewidywalne. 

Niektórzy ludzie na reddicie i innych podobnych stronach twierdzą tak:

Bohaterowie będą się sami zabijać od następnego odcinka / ginąć / już nie żyją

Dobry klimat, bardzo ładna oprawa graficzna, ciekawy pomysł na anime, no i opening ujdzie. Dawno takiego mind-fucka nie zaliczyłem w bajce

Piosenka o hipopotamie, zachowanie kierowcy i obrzyganie go, dziwne osoby w tym autobusie (wliczając w to, tą dziewczynkę, która bredziła o przepowiedni jak mieli postój) bomba w wyobraźni głównego bohatera

Nic mnie już raczej nie zaskoczy w tej serii xD Dobrze, że kierowca powiedział co myśli o

dzieciarni. Takie młode, a chcą żyć na nowo

Główny bohater mnie wkurza. Wszędzie jego jest pełno. Ta Masaki, czy jak ona tam miała, też.

Czy Varukana

zginie jako następny. Może go kill'nie ta laska?

Opublikowano

Dość ciekawe, sam bym mnie pojechał na taką wycieczkę. Zbyt bardzo wieje zwykłym uprowadzeniem i miło by było gdyby bohaterowie musieli walczyć o życie uciekając od handlarzy niewolnikami(się rozmarzyłem). Poczekam do 3 odcinka z oceną 

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano

Ryeiq0K.jpg

...Bo mi wolno"

1. Nie oglądamy z polskimi napisami

2. Nie bierzemy napisów od horriblesubs aka crunchyroll/funimation

Osobiście czekam, aż pojawią się jakieś napisy na poziomie. 

s2c77Oa.png

Opublikowano

Obejrzałem z napisami "na szybko" - żałuję...

Ogólnie to nie wiem co mi się stało, że zahaczyłem coś z tego sezonu, gdy masa innych pozycji z innych lat (już nawet nie sezonów) czeka na obejrzenie.

No nic, na perełkę tej pory roku raczej się nie zapowiada. Za dużo postaci, za mało odcinków, a jeżeli ktoś ma w tym ginąć (nie wiem nawet jaki ma gatunek ta produkcja - ot wziąłem w ciemno i nic oprócz krótkiego opisu nie wiedziałem wcześniej) to wolałbym wiedzieć o denacie więcej, bo tak to - o! zginął, *meh*... ; o! tamten zginął *ziew* - zwykłe nic nieznaczące tło. 

No nic... poczekam na kolejne 2-3 odcinki i zobaczymy co z tego wyjdzie. Aktualnie nie jestem zadowolony.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Po pierwsze naprawdę świetna kreska i bardzo ładne postacie. Charakter postaci tez niczego sobie (szczególnie tych tajemniczych)

Po drugie pierwszy odcinek naprawdę był ciekawy, ale szkoda, ze tak mało sie działo (w sumie prawie nic)

Czekam z niecierpliwoscią na drugi odcinek ;o

tumblr_ok78drcWS41vehwx3o1_500.gif

Opublikowano

Obejrzałem z napisami "na szybko" - żałuję...

Ogólnie to nie wiem co mi się stało, że zahaczyłem coś z tego sezonu, gdy masa innych pozycji z innych lat (już nawet nie sezonów) czeka na obejrzenie.

No nic, na perełkę tej pory roku raczej się nie zapowiada. Za dużo postaci, za mało odcinków, a jeżeli ktoś ma w tym ginąć (nie wiem nawet jaki ma gatunek ta produkcja - ot wziąłem w ciemno i nic oprócz krótkiego opisu nie wiedziałem wcześniej) to wolałbym wiedzieć o denacie więcej, bo tak to - o! zginął, *meh*... ; o! tamten zginął *ziew* - zwykłe nic nieznaczące tło. 

No nic... poczekam na kolejne 2-3 odcinki i zobaczymy co z tego wyjdzie. Aktualnie nie jestem zadowolony.

Tego właśnie się boję, ewentualnie będzie coś takiego: 1 odcinek = jedna historia postaci + motyw.

Ale spokojnie, nie dajmy się zwariować. Wyszedł dopiero 1 odcinek i wcale nie jest powiedziane, że będą tu zabójstwa. Jeśli nie, to liczę przynajmniej na dobry mindfuck lub by seria trzymała cały czas swój klimat.

Obawiam się, że już znam zakończenie tego anime

W5lQXbS.jpg

Jeśli faktycznie tak ma być, to nie ma co oglądać :/. Jedynie fragmenty jak giną.

Na reddicie wczoraj trochę poczytałem, sporo teorii jest.

gfgdf

Opublikowano

2. Nie bierzemy napisów od horriblesubs aka crunchyroll/funimation

Jestem leniwy i łatwiej mi pobrać od nich suby niż szukać po jakiś stronach gdzie trzeba ręcznie poprawiać adblocka, bo reklam jest od zajebania.

Czyni mnie to złym człowiekiem? Jeśli tak to jak bardzo? Spowiedź wystarczy czy trzeba zabiegać o egzorcyzmy?

// Samo anime naprawdę świetne, w końcu oglądanie wycieczki dzieciaków musi być takie ekscytujące..

No i ta namiętna dyskusja w temacie.. Prawie jak na pudelku.  :D

417711489342956987022.png

Opublikowano

Znalazłem coś takiego:

Official profiles

Mitsumune
Occupation: High school student
Personal story: He's an excellent student, but doesn't take pride in his grades, and is rather a gentle boy who easily trusts other people.

Masaki
Personal story: She has a tendency to act a little strange, and has a bright and honest personality.

Hayato (Speedstar)
Personal story: He handles his studies perfectly and is a good looking boy. He understands Mitsumune.

Koharun
Occupation: Graduate student
Personal story: Researches about Nanaki village in her university's lab.

Varukana
Occupation: Programmer
Personal story: There was a data leak at the company where he was contracted, and all the responsibility was put on him.

Lion
Occupation: Student
Personal story: She seems able to see who is going to die. (official website desc).
This girl has a strong affinity with the supernatural, and end up seeing things that can't be seen. (animate desc)

Maimai
Personal story: Confessed her love to the guy she loved, and suffered a crushing defeat (tl note: can also be translated as death).

Lovepon
Occupation: Middle school student
Personal story: In conflict wit her father.

Nanco
Occupation: Great detective
Personal story: Her way to grasp things and react to them is a bit different from other people. She has a hidden talent.

Mikage yura
Occupation: Businessman
Personal story: He's on his way to become an elite, but can see what future life he's heading to, and hates it.

Jack
Occupation: Teenager
Personal story: Has a mysterious past, and is considered as a problem by his family.

Dahara
Occupation: Assistant professor in university
Personal story: Assistant professor who loves Koharun. Tour organizer.

Yamauchi (Pink goddess)
Occupation: Jobless
Personal story: Works at home and has been nursing his parents since many long years.

Jigoku no Gouka (meaning: Hellfire)
Occupation: Part-timer
Personal story: A dreamer. Has a lot of survival knowledge, and can't bear his current unexciting life.

Nyanta
Personal story: Likes airsoft guns and hopes to actually try to shoot "moving things".

Soy Latte
Occupation: Nurse
Personal story: Choose to become a nurse because she wants to help people. A good person.

Nettaiya (meaning: sultry night)
Personal story: Overflowing erotic aura, and is always the target of stalkers. She joined this tour to flee them.

Manbe
Occupation: Salaryman
Personal story: Has [an affair/is in illicit love] with Piitan.

Piitan
Personal story: Joined this tour to be able to live forever as Manbe's wife.

Hyouketsu no Judgeness (meaning: freezing judgeness)
Personal story: Stereotypical bullied chuunibyou.

Toriyasu
Occupation: Store manager
Personal story: Managed to advance from part-timer to store manager, but is in debt because he got invested in Forex trading.

Dozaemon (meaning: drowned person)
Occupation: NEET
Personal story: A NEET who eats a lot. He has a good personality, but fails at everything he does.

Wanko
Occupation: Teenager
Personal story: Weak constitution, and has spent most of his time being in and out of hospital.

Toshiboy
Personal story: Incredibly average look and personality, and doesn't have any outstanding point. Wants to belong to an IRL group.

Yuuna
Occupation: Office lady
Personal story: Feminist. A citizen with a strong sense of responsibility. Strong woman who is kind to weak people.

Yuune
Personal story: Not very self-assertive, and follows what people around her say.

Yuuno
Occupation: Part-timer
Personal story: Class commitee member personality, with a strong sense of justice, but ends up being shunned by other people everywhere she goes.

Narna/Naana
Occupation: Singer and songwriter
Personal story: Dreams of becoming a singer and songwriter. Sings to her own accompaniment on the street, but without any sign of success.

Yottsun
Occupation: Rapper
Personal story: Excessively confident in himself. He's basically a good guy, but is easily treated as a fool. He dreams of becoming something big.

Puuko
Personal story: A dreamy girl in a mood for romance. She joined this tour to find a lovely man older than her.

Driver
Occupation: Bus driver
Personal story: Drives the bus to send the tour participants to Nanaki village.

A na koniec: 

5ad.jpg

Co do samego odcinka, pod koniec coś się dzieje. Pomijając fakt, że moja teoria o wiosce legła w gruzach xD

@Sil√eR

Nie sądzę, że

rzygaczka ma teraz zginąć. Co innego jeśli mowa o tym raperze, mam nadzieję, że zostanie z niego jedynie mokra plama :P

Ciekawe, ktos będzie stał za tymi zabójstwami. Oni sami? Czy ta organizacja od wycieczki? A może jednak coś innego?

Trochę kojarzy mi się to z filmem "Paintball" xD

gfgdf

Opublikowano

Według mnie było to całkiem sałabe anime. Kreska jakoś nie przypadła mi do gustu a obejrzałem tylkożeby zobaczyć już co się stanie

210119.gif

Opublikowano

Według mnie było to całkiem sałabe anime. Kreska jakoś nie przypadła mi do gustu a obejrzałem tylkożeby zobaczyć już co się stanie

"Było" ? Skończyło się już, czy tylko posty nabijasz? :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...